Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима": Влада Србије донирала 250.000 евра за децу Републике Српске!

23.12.2018. 18:56
Пише:
Танјуг
Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Кабинет председнице Владе Србије

Премијерка Ана Брнабић изразила је вечерас задовољство што, као израз посебних веза између Републике Србије и Републике Српске, присуствује традиционалној хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", у Бањалуци.

Та акција се организује по девети пут, а ове године прикупљена средства намењена су за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију деце са поремећајима кретања. Влада Србије је за ту намену донирала 250.000 евра, за набавку тог уређаја.

Хуманитарној вечери, поред премијерке Брнабић и министара Зорана Ђорђевића и Вање Удовичића, присуствују председник Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, као покровитељ, и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић. Они ће на донаторској вечери разговарати са грађанима, који позову хуманитарни број 1411, и тако помоћи акцију.

Доста нам је поздрава из Загреба: Јадранка Косор и хрватски медији пружили свесрдну подршку Ђиласу (ФОТО/ВИДЕО)

- Поред тога што смо овде да подржимо иницијативу коју је председник Додик покренуо пре девет година, ту смо да и пред крај ове године покажемо блискост и посебне везе између Републике Српске и Србије - истакла је Брнабићева.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Кабинет председнице Владе Србије

- Такође смо ту", додала је, "да покажемо да наша блискост није и не сме бити само у речима, како је то некада било, већ пре свега у конкретним делима - у подршци Србије грађанима Републике Српске, конкрентим пројектима, заједничким иницијативама, изградњи и обнови школа, домова здравља, домова културе, обданишта, путева, локалне инфраструктуре, па и у сталном посетама - рекла је Ана.

Она је истакла да су ове године, као и прошле, председник Александар Вучић и Влада Србије одлучили да донирају 250.000 евра Фонду солидарности Републике Српске како би се деци са поремећајима кретања набавили уређаји за роботски асистирану рехабилитацију. 

Шешељ се опростио од Педија: Бруталне увреде у последњем "поздраву" Ешдауну који је наоружавао ОВК (ФОТО)

- Овим ћемо сви заједно обезбедити третман деци која до сада нису могла да добију адекватан третман. Данас сам, са министрима Ђорђевићем и Удовичићем, са вама како бисмо и ми дали мали допринос позиву грађанима да се укључе и помогну ову акцију - напоменула је она.

Брнабић је рекла да је поносна што је део тима Александра Вучића који кроз дела, а не само речи, најконкретније до сада подржава народ у Републици Српској и на најбољи начин гради наше посебне везе. 

Она је подсетила да је Србија од 2014. године у Републици Српској подржала пројекте укупне вредности 21.750.000 евра, а да је само ове године Србија је Републици Српској помогла са укупно 9 милиона евра.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Кабинет председнице Владе Србије

- Мени лично, три ствари су обележиле нашу сарадњу у овој години: заједничка седница наше две Владе у августу у прелепом Требињу, отворање обданишта ''Srbija'' том приликом, и отварање Дома културе у Невесињу који носи име великог глумца Небојше Глоговца. И драго ми је и поносна сам што Србија може да помаже - рекла је Брнабић и додала:

- Морам да нагласим да ово не би било могуће да није било вере Милета Додика, Жељке Цвијановић и њихових тимова у овакву сарадњу са Србијом, као и економског јачања саме Републике Српске што је омогућило покретање великог броја пројеката које смо ми онда могли да помогнемо. Хвала вама на томе - истакла је.

Она је указала да данас имамо јачу Србију и јачу Републику Српску, али да морамо наставити да радимо - и јаче и боље - и да сарађујемо што је могуће више, да наставимо путем којим смо кренули, који свакако није лак, али је исправан.

Град Вршац поднеће кривичну пријаву против бившег заменика председника општине Зорана Томића, данас члана Јеремићеве Народне странке!

- Да данас будемо јачи него што смо били јуче, али нешто слабији него што ћемо бити сутра. Да се чувамо и да се помажемо, посебно у овим комплексним временима у којима живимо. Показали смо да умемо да будемо разборити, толерантни и мудри - истакла је Брнабић. 

У 2019. години, поручила је, треба сви заједно да будемо још паметнији, још сталоженији, још разумнији и још мудрији.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Кабинет председнице Владе Србије

- Какви год изазови били пред нама, наш посао је да омогућимо другачију будућност, не само за нас овде - у Србији и у Републици Српској - већ за све у региону, пре свега за млађе генерације. Да направимо услове да млади остају овде, да овде раде и стварају, да овде праве своје каријере и породице. То треба да буде наш најважнији циљ - нагласила је председница Владе Србије. 

Говор је завршила својим највећим утиском ове године - нашим одбојкашицама које су се за светско првенство припремале у Републици Српској. 

- Одавде смо их Жељка и ја испратиле на првенство након величанствене победе над Бугарском у Бањалуци. Одавде су кренуле и кући се вратиле као шампионке света на највећу радост свих нас. Да и у 2019. одавде крећемо и победе кући доносимо, желим вам срећну Нову годину и предстојеће Божићне празнике, све најбоље у 2019., да будемо још ближи, да се држимо још јаче, да наставимо економске успехе и радимо више на стварању услова за личну срећу за све наше грађане. Живела Република Српска и живела Србија -  поручила је Брнабићева.

БОНУС ВИДЕО: Када видите шта тамо раде људи на -37 степени, одмах ћете престати да се жалите на хладноћу