Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИНТЕРВЈУ Ирена Вујовић: Од председника Вучића сам научила да је огроман рад једини пут којим се постижу циљеви

08.03.2019. 11:39
Пише:
Србија Данас
Irena Vujović
Ирена Вујовић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Председница општине Савски Венац Ирена Вујовић говори за портал СрбијаДанас о кампањи Будућност Србије и томе каква будућност очекује општину Савски Венац

Председник Вучић је кренуо у кампању Будућност Србије, којом представља резултате рада у протеклих неколико година као и будуће пројекте на нивоу целе земље. Каква је будућност Савског венца, општине коју Ви водите? Који будући пројекти су од стратешког значаја?

Председник Вучић свакодневно показује колико му је стало до сваког грађанина наше земље и напретка Србије. Он је одговоран државник којем је подједнако важно да се сваки део Србије развија, да сваки грађанин ове земље има једнаке могућности - да ради и да пристојно живи од свог рада, да људи остају овде са својим породицама и да својим знањем и радом доприносе даљем напретку Србије. Који председник је у новијој српској историји обишао сваку општину, град, сваку месну заједницу, како би чуо директно од грађана који су њихови проблеми? Није ниједан. И то је главна разлика између Александра Вучића и оних који су водили Србију пре њега. То је разлика између СНС и претходне власти која је својом катастрофалном политиком, бахатошћу и недомаћинским управљањем довела земљу на руб банкрота. Варају се и Ђилас и Јеремић и Тадић - сви они који су уништавали Србију, а сада би да се врате да наставе тамо где су стали, ако мисле да су грађани заборавили шта су радили и како су владали. Као што се Србија данас развија и напредује, тако и Савски венац иде путем незаустављивог развоја. Београд на води расте из дана у дан. Тај пројекат је повукао и остале пројекте у граду, сређивање улица, оронулих фасада… Ове године ће почети уређење Савског трга, чији ће централни део красити споменик оснивачу српске државе Стефану Немањи. Зграда Железничке станице ће бити претворена у музеј, а радиће се реконструкција Савске и Карађорђеве улице, као и најпрометније у Београду - Улице кнеза Милоша. Оно што нас очекује у будућности је и изградња Сењачке пијаце, која ће бити најмодернија у граду, завршетак станице Београд центар и низ других пројеката који ће допринети потпуном уређењу Савског венца. Наравно, ово су пројекти Града и Републике у којима ћемо ми као општина учествовати, јер нам је циљ да грађани Савског венца имају најбоље могуће услове за живот.

► Ирена Вујовић - УКРАТКО

  • Александар Вучић је одговоран државник којем је подједнако важно да се сваки део Србије развија, да сваки грађанин ове земље има једнаке могућности.
  • Наш највећи успех на Савском венцу је што смо повратили поверење грађана у систем, институције и људе на њиховом челу.
  • Захваљујући политици мира и стабилности, а која је предуслов за економски развој, Србија је поуздан партнер страним инвеститорима.
  • Од председника Александра Вучића сам научила да је огроман рад једини пут којим се постижу циљеви, да су резултати важни али нови планови још важнији и сваки сусрет са њим користим да научим нешто ново и да то и применим у свом раду.
  • Снажно ћемо борити против оних који распирују насиље у нашем друштву и вређају и дискриминишу жене.

Irena Vujović
Ирена Вујовић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Општина Савски венац је једна од оних која се највише променила и напредовала доласком СНС на власт. Да ли сте задовољни брзином којом ваша општина напредује и која је кључна промена коју сте увели доласком на чело општине?

Разултати нашег рада су изузетно уочљиви на Савском венцу и поносна сам што смо показали да озбиљношћу, упорношћу, одговорним и преданим радом можемо да постигнемо све оно што је претходна власт грађанима само обећавала, а никада обећано није испунила. Захваљујући храбрости и визији председника Александра Вучића највећи пројекат у овом делу Европе - Београд на води, више није сан. Тај пројекат је најбољи показатељ одговорности СНС према грађанима, јер за разлику од Ђиласа, Јеремића и њихових следбеника, који су у блиској прослости уништили у Србији све чега су се дотакли, ми радимо и стварамо, и свакодневно се боримо за бољи квалитет живота грађана. Покретање великих пројеката на Савском венцу допринело је да наша општина, од најзапуштеније централне градске општине, какву смо затекли пре свега неколико година, постепено постаје уређена општина и центар Београда у правом смислу те речи. Ако узмемо у обзир шта смо затекли, а колико смо за мање од три године урадили - колико смо само улица и фасада обновили, игралишта изградили, колико смо вишедеценијских проблема на Савском венцу решили, задовољна сам динамиком развоја, али увек може боље и више. Наш највећи успех на Савском венцу је што смо повратили поверење грађана у систем, институције и људе на њиховом челу, поверење које је потом резултирало њиховим укључивањем у рад и живот своје локалне заједнице. Управо то је највећа промена која је изнедрила све остале, које се данас итекако виде и осећају на нашој општини.  Јер људи су кључ свих промена, а међусобно поверење покретач.

Irena Vujović
Ирена Вујовић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Српска напредна странка је скоро 7 година на власти, да ли се боље живи у Србији данас?

Од када смо преузели одговорност за вођење државе, Србија је спасена од банкрота, који би неминовно уследио да се наставило са расипничким и бахатим управљањем, како је то радила бивша власт. Наши претходници су опљачкали и задужили земљу, а највећу цену њихове погубне политике платили су грађани. Зато посебну захвалност дугујемо нашим најстаријим суграђанима, нашим драгим пензионерима који су поднели највећи терет тешких економских реформи. Хвала им што су разумели и што су по ко зна који пут показали колико воле своју земљу. Зато је на Савском венцу брига за најстарије суграђане и њихове потребе приоритет и трудимо се да им свакодневном пажњом, бесплатним излетима и другим садржајима захвалимо што су били уз своју земљу кад је било најтеже. Економија Србије је сада у сигурним, домаћинским рукама и на правом путу да за своје грађане обезбеди животни стандард какав и заслужују.  Повећане су плате и пензије, које ће тек да расту. Захваљујући политици мира и стабилности, а која је предуслов за економски развој, Србија је поуздан партнер страним инвеститорима. Довели смо пуно инвеститора у Србију. Широм земље се отварају фабрике, запошљавају се радници, обнавља се живот. И баш због тога Србији требају људи са пуно снаге, енергије, људи са визијом и храброшћу, који не размишљају о себи, већ о томе шта ће оставити иза себе, људи који ће радити за праведнији и достојанственији живот свих нас.

Какав је Ваш однос са председником Србије?

Од председника Александра Вучића сам научила све оно сто ме данас чини поносним чланом Председништва СНС и председницом општине Савски венац. Научила сам да је одговорност према људима и земљи већа од сваког појединца, да је огроман рад једини пут којим се постижу циљеви, да морамо да имамо велике снове док са обе ноге чврсто стојимо на земљи, да су резултати важни али нови планови још важнији. Захвална сам му на свему што чини за Србију и српски народ, и сваки сусрет са њим користим да научим нешто ново и да то и применим у свом раду.

Irena Vujović
Ирена Вујовић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Често Вас медији виде на неким важним функцијама, како Ви себе видите у политици у будућности?

Желим да, као и до сада, поштено, одговорно и посвећено радим за своје грађане и своју земљу. Србија је наша кућа, другу немамо, и зато је обавеза свих нас који смо на политичким функцијама да мислимо на будућност генерација које долазе и на то какву ћемо им земљу изградити и оставити. Стога је и моје опредељење у будућности јасно, упоредо са радом на себи и свом професионалом усавршавању, наставићу да улажем енергију, труд, знање за добробит моје земље и мог народа.

Да ли има џентлмена у политици, с обзиром да  смо последњих месеци били сведоци насилног речника који је упућен женама од стране неких од вођа опозиције?

Питање је да ли их има у опозицији. Сви смо видели како лидери опозиције у недостатку политике и идеја посежу преко својих гласноговорника за најпримитивнијим методама деловања, а које се огледају у позивању на линч свих који мисле другачије од њих и најприземнијем вређању особа женског пола. Нажалост, то је очигледно политички програм Трифуновица, Ђиласа, Јеремица, Обрадовица и њиховог СзС. Толико мржње и вулгарности у јавном животу је недопустиво и снажно ћемо борити против оних који распирују насиље у нашем друштву и вређају и дискриминишу жене. Грађани све виде и знају, а пропали политичари, које су грађани с разлогом послали у историју, нису џентлмени и никада више неће водити ову земљу.