Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Исповест мајке шесторо деце која је после разговора с Вучићем добила трактор: На Српску Нову годину Албанци су нам приредили УЖАС

22.01.2018. 13:04
Пише:
Андријана Нешић
Snežana Dubić
Снежана Дубић / Извор: Фото: Приватна архива

Потресна судбина породице Дубић

Снежана Дубић, мајка шесторо деце са Косова, која је након разговора са председником Србије Александром Вучићем у Лапљем Селу добила трактор, у потресној исповести за портал SrbijaDanas.com, испричала је кроз какве је све недаће прошла и пролази њена породица.

НАТО ПОЛУДЕО ЗБОГ ВУЧИЋЕВЕ ПОСЕТЕ КОСОВУ јер је цео свет видео да су СРБИ ЖРТВЕ

Када су почели немири на Косову, из родне куће у Старом Лукавцу ’99, са тада петоро деце и супругом напушта своје огњиште.

После шест сати разговора, председник Вучић косовским Србима ПОРУЧИО: Останите храбри и јаки

- Кад смо избегли са Косова почиње наша мука. Били смо све по туђим кућама у Краљеву, где су били грозни услови. Кућа у којој смо живели није имала воду, па сам све вадила воду ћерком. У кући је било пуно мрава, само смо гледали змије да нам не уђу. Живели смо тешко, али тад ми је муж још био жив. Увек је у кући било да се једе и пије – сећа се Снежана кроз сузе.

Snežana Dubić
Снежана Дубић / Извор: Фото: Приватна архива

Ипак, 2003. породица Дубић решила је да се врати у своје село, али се њихове муке ни ту не заустављају.

- Вратили смо се на Косово, а 2004. године умро ми је муж од срца. Ја сам тада била трудна, носила сам најмлађе дете, ћеркицу, која сада има 13 година. Породила сам се у Краљеву и после порођаја се враћам кући. Нисам имала ништа, али хвала Богу имала сам донаторку која ми је помогла да пребродим тај период и да моја деца и ја имамо шта да једемо. Било је страшно, ја сама у кући са малом бебом, и куче када залаје тресли смо се – прича нам Снежана која данас ради као чистачица у амбуланти.

Ово је главна порука коју је председник Вучић послао Србима својим одласком на Косово

Снежана је самохрана мајка шесторо деце, а сви они не могу да пронађу посао, те је све пало како каже на њу.

- Најстарији син ми се зове Игор. Следећа по годинама је Велика која је завршила гимназију и сада седи кући. Некад иде у Краљево и помаже мојој сестри да продају ствари на пијаци папирне марамице. Трећи син ми се зове Леонид, он је завршио прву годину факултета, али нисам имала даље пара да га школујем. Наташа ми је четврта ћерка, завршила је средњу медицинску, али нема где да нађе посао. Жарко иде у техничку школу у Митровицу, а најмлађа ћерка Ивана је још у основној школи – каже Снежана и на примеру објашњава кроз какве све муке пролази њена породица:

- Колико пута нам се од када смо се вратили десило да нам исеку струју због неплаћених рачуна. Ја кумим и молим Албанце кад дођу да секу, ал не вреди.

ПОТРЕСНИ СНИМАК Момак који је СРЦЕ СРБИЈЕ: Албанци му УБИЛИ оца, али он остаје на Косову - Председник му помогао

Колико тешко живи породица Дубић говори и то да су им баш на Српску нову годину Албанци запалили шталу, плевљу, сено.

Štala porodice Dubić koju su zapalili Albanci
Штала породице Дубић коју су запалили Албанци / Извор: Фото: Приватна архива

- Штала је цела изгорела. Крава, та једна једина коју имам, била је у штали. Када сам видела ватру улетела сам у шталу само да је спасим. Једва сам успела да је спасим. Крава је, ево, још опечена по леђима, али хвала Богу, па је остала жива. И шта да радим... Комшија ми је дао десет бала да прехраним краву док се снађем, јер све ми је изгорело.

Вучић питао грађане да му кажу све ПРОБЛЕМЕ, а онда се јавио ОТАЦ после чијих су речи сви ЗАНЕМЕЛИ (ФОТО)

Štala porodice Dubić u plamenu
Штала породице Дубић у пламену / Извор: Фото: Приватна архива

Више пута се обраћала надлежним институцијама за помоћ, али никада није добила одговор нити било какву помоћ. Међутим, како и сама каже због трактора који је добила након разговора са Вучићем, сада је пресрећна.

Шта ћемо ако Албанци крену ПРЕКО МОСТА? Овако је Вучић одговорио на питање Срба на Косову

- Председник ми је учинио да могу да живим и да преживим. Стварно немам речи и не знам како да се захвалим. Када ми је у сали рекао да ћу добити трактор, кренуле су ми сузе. Баш ми је то било потребно тако нешто и Бог је био на страни мене и моје породице. Захвална сам свима и људима који су ми помогли и председнику Вучићу највише – каже Снежана и додаје да је имала трему када је разговарала са председником:

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Димитрије Goll

- Било је доста народа, а никад пре нисам била, нити имала прилику да будем близу председника. Тек после када сам се сабрала, све ми је постало јасно. Не могу да вам опишем како сам се осећала у том тренутку.

Албанци провоцирали српску делегацију на Косову: Викали СМРТ СРБИМА и ЗАКЛАЋЕМО ВУЧИЋА

Сада кад је добила трактор, каже да ће јој бити лакше, јер ће моћи и имати како да обрађује земљу.

Вучић је на Косову изговорио ОВУ РЕЧЕНИЦУ и тада су му се очи напуниле сузама

- Нема се, и ово нам много значи. Свака помоћ значи, па макар то била лепа реч. Оно што морам да замолим све добре људе, ако могу да ми помогну и да добијем једну краву, било какаву, јер ова сада коју имам је повређена – закључује кроз сузе Снежана Дубић.