Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЈАКЕ СРБИЈЕ ТРЕБА ДА СЕ ПЛАШЕ САМО СРПСКИ НЕПРИЈАТЕЉИ": Ивица Дачић ПОСЛАО ПОРУКУ СВЕТУ са скупа Будућност Србије!

19.04.2019. 19:07
Пише:
Србија Данас
Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

У престоницу на скуп "Будућност Србије" према последњим подацима стигло је 150.000 људи

Митинг Будућност Србије окупио је више од 150.000 људи. Комплетно је попуњен простор од Правног факултета, преко Булевара Александра Карађорђевића, Таковске и Краља Милана, затим цео Пионирски парк, преко Трга Николе Пашића до Теразија. Чини се да је овај простор сувише мали иза грађане који су дошли да поздраве Александра Вучића и Србији. 

"Није битно за шта си, него ПРОТИВ ЧЕГА СИ!": Ана Брнабић ПОЗДРАВИЛА ЈАКУ И ЈЕДИНСТВЕНУ СРБИЈУ! (ФОТО)

"Није битно за шта си, него ПРОТИВ ЧЕГА СИ!": Ана Брнабић ПОЗДРАВИЛА ЈАКУ И ЈЕДИНСТВЕНУ СРБИЈУ! (ФОТО)

Српски шеф дипломатије Ивица Дачић обратио се окупљеним грађанима испред Народне скупштине. Министар спољних послова Ивица Дачић је се запитао се да ли је Бора Чорба певао "Остани ђубре до краја" што би најбоље описало оно од прошле недеље и поручио да је истинита песма.

- Поштовани грађани, браћо и сестре, дошао сам и да кажем и оно што нам је својствено, другарице и другови! Кад смо били другови живели смо без дугова! Желим да поручим градоначелнику Радојичићу и председнику Скупштине града Никодијевићу - Мали вам је овај трг овде, Београду треба већи простор да се окупе сви они који се залажу за бољу будућност Србије - рекао је Дачић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Ми смо ових неколико недеља били сведоци да се из Београд и Србије шаљу ружне слике и поруке. Ми смо сведоци жеље неких појединаца и политичких странака да преко улице дођу до власти, сведоци смо да се шаље порука из наше земље да смо слаби, нејединствени, да смо на ивици хаоса, и зато са запада долазе јачи притисци и ултиматуми, зато желим да кажем Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Лутовац, имају медије западне, америчке, имају подршку запдних земаља, имају све, само једно им фали: НАРОД. Народ је овде, зато је данашњи скуп порука јединства и снаге Српског народа и да аплаузом покажемо целом свету колико нас има – истакао је Дачић.

Како је рекао, та Србија којој данас кличете није ни мала ни слаба већ јака, данас нико не може да доноси одлуке о Србији, а да се не пита Србија.

 - Избегли смо банкрот, са повећањем плата, са смањењем незапослености данас је Србија поштована земља у међународној заједници.13 земаља је повукло признање Косова. Ми смо ових неколико недеља били сведоци да се из Београд и Србије шаљу ружне слике и поруке. Ми смо сведоци жеље неких појединаца и политичких странака да преко улице дођу до власти, сведоци смо да се шаље порука из наше земље да смо слаби, нејединствени, да смо на ивици хаоса, и зато са запада долазе јачи притисци и ултиматуми, зато желим да кажем Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Лутовац, имају медије западне, америчке, имају подршку запдних земаља, имају све, само једно им фали: Народ – нагласио је Дачић.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Фото: Председништво Србије

Према његовим речима, нема предаје без обзира не притиске.

- За разлику од ових које сам спомињао, у време наше власти, више земље је повукло признање Косова него што је признало. Желим да поздравим све који су дошли и да поручим свима онима који то мисле, не играјте се ватром! Данас је Србија јака и нико не сме да је напада – истакао је Дачић. 

Како додаје, то што Вучић још није расписао изборе је само доказ његове одговорности. 

- Он их сам штити од њиховог пораза и дебакла. Ја бих га замолио да престане да их штити. Ово је порука за све у свету, за све у нашем окружењу, не помишљајте да Србију можете да уцењујете, да мислите да је истина да је Србија слаба, па да због тога вршите притисак да признамо Косово или да се укине Република Српска: Нема предаје, без обзира на притиске! – рекао је Дачић.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Фото: Председништво Србије

Како је додао, ово је порука да је Србија јака и сложна и да жели компромис и решење. Јаке србије треба да се плаше само непријатељи Србије. 

- Ја волим Србију и зато подржавам Вучића. Ми смо се ујединили са Вучићем, и ја и Палма и остали и могу да кажем да су се уједини звездаши и партизановци, и они који су за исток и запад, и четници и партизани. Седам година смо заједно, ми смо се ујединили због Србије и поносни смо што смо све урадили за будућност Србије – истакао је Дачић. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Након обраћања премијерке Србије Ане Брнабић и министра Дачића, говориће и Милорад Додик, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто и један од хероја са Кошара, пензионисани потпуковник Драгутин Димчевски. Након њих окупљенима ће се обратити председник Србије Александар Вучић.

Све о данашњем дану можете пратити УЖИВО НА НАШЕМ БЛОГУ.