Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЈАЛОВА СРПСКА ОПОЗИЦИЈА ДОБИЛА НОВОГ САВЕЗНИКА: Загреб у срамотној кампањи против Вучића (ФОТО)

17.11.2023. 13:27
Aleksandar-Vučić
Александар-Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

На овакав закључак упућује текст објављен на хрватском гласилу Дневно.хр.

Јалова српска НАТО опозиција, којој се по свој прилици смеши дебакл на изборима, после Аљбина Куртија добила је новог савезника - званични Загреб.

На овакав закључак упућује текст објављен на проусташком гласилу Дневно.хр под насловом "Шеф СОА-е најавио заоштравање односа са Србијом, а ни на Босну не гледа с миром", у којем се напада председник Србије Александар Вучић и његова независна политика, а Србија представља као "база за руске медије".

Да ове небулозне тврдње не треба схватити олако, као и да су срачунате да дају ветар у леђа српској опозицији у предизборној кампањи, јасно је и на основу тога што их изговара Данијел Маркић, директор Безбедносно-информативне агенције Хрватске.

Dnevno hr
Дневно хр / Извор: Фото: Printscreen

Са позиције првог хрватској обавештајца, Маркић прети Србији поручујући да треба очекивати "заоштравање односа", понављајући бесмислење мантре о "руском утицају" и "сну о Великој Србији".

Ствари су, дакле, кристално јасне.

Српска опозиција на истој је линији са доказаним српским непријатељима који народу у Србији не желе ништа добро.

Вајним српским опозиционарима, међутим, то нимало не смета - они ће се удружити са свима само ако мисле да би то могло да им повећа изборне шансе на изборима заказаним за 17. децембар.

Подсетимо, 24седам је већ писао о томе како су хрватски пропагандисти подржавали политизацију трагедија у Србији. 

Наиме, подршка која стиже из Хрватске НАТО опозицији у Србији не чуди никог ко је претходних неколико месеци пратио развој догађаја на политичкој сцени у нашој земљи. Откако је део опозиције организовао политичке протесте како би, на најдегутантнији начин искористио убиства деце, хрватски медији као и утицајни појединци из те земље су отворено подржавали акције Ђиласових следбеника.

Новине и интернет портали из Хрватске били су препуни наслова у којима се за све несреће у нашој земљи оптуживала српска власт и председник Србије, а на протестима опозиције учествовали су и појединци из Хрватске, о чему сведочи случај одборнице из Загреба Николине Рајковић.

Ђиласови следбеници водили кампању дехуманизације председника

Не треба заборавити и да је протесте отворено подржала бивша хрватска премијерка Јадранка Косор, која ја најпознатија по томе што је отела стан у Загребу тако што су из њега истерана два малолетна Србина после смрти родитеља.

Такође, паралелно са хрватском пропагандом против Србије, Ђиласови следбеници су водили кампању дехуманизације председника Србије Александра Вучића. Тако је хрватски држављанин Здравко Понош упоредио Вучића са Адолфом Хитлером чија је политика довела до убиства десетина милиона људи:

- Режим је уздрман и њему нема више повратка! Војничким речником речено, као да је прошао Стаљинград, ми идемо ка Берлину само је питање када ћемо стићи, то не може да се заустави! А видите да се Вучић и понаша као неко у Берлину некада у оној јазбини - рекао је Понош.

Треба ли поменути да је Викиликс својевремено објавио депеше из којих се несумњиво види да је НАТО гледао Поноша као "свог човека" у Војсци Србије!? Наиме, у депешама Викиликса из 19. фебруара 2009. године наводи се да је Борис Тадић, као тадашњи председник, именовао новог начелника Генералштаба Милоја Милетића, за којег се констатује да ће бити "мање проактиван у заступању сарадње и интереса са НАТО-ом од Здравка Поноша", док се из депеше објављене 3. јуна 2013. године наводи да је Понош за НАТО. 

Поред Поноша, и Тепићева шири хрватску пропаганду

Marinika-Tepić
Мариника-Тепић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Није Понош једини НАТО опозиционар који је ширио хрватску пропаганду. Широј јавности није толико познато да је Мариника Тепић пре уласка у политику, док се представљала као новинарка, измишљала злочине које је приписала српском народу.

Тако је “новинарка” Мариника дошла до измишљене информације да су током рата у Хрватској српске власти на територији Србије, тачније у Војводини, држале концентрационе логоре за мучење хрватских заробљеника.

Антисрпску пропаганду ширио и Хрват из Немачке

Не треба заборавити ни да је немачки посланик хрватског порекла, Јосип Јуратовић на тајкунској телевизији Н1 својевремено јасно рекао да је "влада Србије неспособна и да се треба ослободити Вучића".

- Влада Србија је неспособна и води Србију у пропаст! Људи у Србији морају да се организују и виде како да се ослободе криминалне владе која их тлачи и води у средњи век! - рекао је Јуратовић.

Неко наиван би требало да помисли да је Хрватима толико стало до српске среће и напретка да су покренули целокупну медијску машинерију само да би помогли Србима које су пре само три деценије етнички очистили из подручја на којима су вековима живели. 

Ипак, свако ко барем мало разуме политичке и геополитичке процесе, схвата да је циљ хрватске политике већ деценијама слабљење српског фактора и гурање наше земље у НАТО. У том свом плану, Хрвати користе опозицију у Србији као објекат којим ће Србија дестабилизовати, а Ђиласови следбеници оберучке прихватају подршку из иностранства како би поново засели у фотеље и наставили са пљачком коју су спроводили од 2000. до 2012. године.