Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КИДИШУ И НА СВЕТОГ НИКОЛУ! Сечење славског колача искористили за удар на Вучића: Напади опозиције на крсну славу

20.12.2020. 23:36
Пише:
Србија Данас/Српски Телеграф
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Писци, режисери, дежурни критичари из дела опозиције, уз сад већ традиционалну подршку из Хрватске, али из БиХ, из све снаге ударили су по председнику Србије Александру Вучића

Сечење славског колача Ђиласов кум Млађа Ђорђевић, режисер Горан Марковић, писац Милан Радуловић, Мариника Тепић, као и Хрвати, искористили за удар на Србију.

"БЕОГРАД НИЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈЗАГАЂЕНИЈИХ ГРАДОВА НА СВЕТУ" Брнабић нагласила да је Влада предузела значајне кораке

"БЕОГРАД НИЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈЗАГАЂЕНИЈИХ ГРАДОВА НА СВЕТУ" Брнабић нагласила да је Влада предузела значајне кораке

ШТА ТО ПОНОВО СМЕРА ОЛБРАЈТОВА? Вучић објаснио каква је њена улога у дијалогу Београда и Приштине

ШТА ТО ПОНОВО СМЕРА ОЛБРАЈТОВА? Вучић објаснио каква је њена улога у дијалогу Београда и Приштине

СРБИЈА ЈЕ МЕЂУ ПРВИМА СТАЛА У РЕД ЗА ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ! Брнабић: Урадили смо нешто што много богатије земље НИСУ УСПЕЛЕ

СРБИЈА ЈЕ МЕЂУ ПРВИМА СТАЛА У РЕД ЗА ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ! Брнабић: Урадили смо нешто што много богатије земље НИСУ УСПЕЛЕ

Писци, режисери, дежурни критичари из дела опозиције, уз сад већ традиционалну подршку из Хрватске, али из БиХ, из све снаге ударили су по председнику Србије Александру Вучића. Повод за нови атака на шефа државе, али и његову породицу, брата Андреја и сина Данила, била је крсна слава и фотографија из Цркве Светог Марка, где су Вучићи запалили свећу и однели колач на освештавање.

Серијал увреда започео је редитељ Горан Марковић, поручивши да је Србији потребан савремени Димитрије Туцовић или Никола Пашић, како би уредили државу, као да се то ради први пут.

- Вучић је крајње примитиван и суманут. Јако лоша комбинација. Све је то отишло дођавола, до Вучића - рекао је, између осталог, Марковић.

Надовезао се кум Драгана Ђиласа и председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић, рекавши да је Вучић предао читав енергетски систем на Косову и Метохији у руке "великој Албанији", што би представници Приштине могли у будућности користити за вршење притиска на Србе са севера Косова. Писац Милан Радуловић Лаћа је председнику Србије преко Инстаграма упутио поруку: "Ти ниси човек, ти си грешка".

Ни ова кампања ње могла да прође без Ђиласове страначке потпредседнице задужене за лансирање измишљених афера (попут измишљотине да је фарма кокошака у Моровићу заправо плантажа за узгајање марихуане).

ГАЂЕЊЕ И ГНУШАЊЕ

Наиме, Мариника Тепић је Вучића оптужила да је створио паралелне центре моћи преко којих управља Србијом.

marinika-tepic
мариника-тепиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Хајку су подржали твитераши, те су се на овој друштвеној мрежи Вучићу упућивали многобројне увреде и вулгарности:

- Гадови! Колико је то тужно, празна црква јер је празна душа њихова.

Говорећи о све учесталијим нападима из региона Хрватске и БиХ (погледајте оквир), али и оних из земље, Вучић је истакао да они то покушавају стално:

- Неки тајкуни, уз различиту подршку, потрошили су преко 800 милиона евра у том настојању. За обичне људе то су имагинарне паре, са само једним циљем - да сруше Србију.

- Овако савест ми је чиста и мирна, радимо све што можемо. Када вам је савест мирна, ви сте задовољни овим што сте постигли, а када људи сагледају рационално, могу то видети на сваком кораку, то вам доноси највећи мир и нема разлога за страх - нагласио је председник државе.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

Члан Главног одбора СНС и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручио је да није ни пристојно ни српски нападати председника на Светог Николу.

- Нападати и вређати председника Србије Александра Вучића на Светог Николу, на дан када пола Србије, укључујући и председника, слави крсну славу, није ни пристојно ни српски, али они који то чине никада нису марили ни за пристојност ни за српство. Људи попут Горана Марковића, Млађана Ђорђевића и Милана Радуловића од простаклука праве имиџ и реторски стил и то можда наилази на подршку простаклука наклоњене групице њихових Твитер-истомишљеника, али код сваког пристојног грађанина Србија изазива гађење и гнушање - закључује Петковић.

ЂИЛАСОВА РЕЖИЈА

Према речима министра одбране Небојше Стефановића, иза ниских напада на Вучића стоји један од лидера опозиције Драган Ђилас.

- Ниски и простачки напади на председника Александра Вучића које последњих недеља можемо приметити у делу медија чији је власник или их индиректно финансира Драган Ђилас јасно показују сав примитивизам, не само Драгана Ђиласа већ и људи који публикују овакву врсту непристојних и нецивилизацијских изјава, а нарочито прецизно говори о онима који их директно изговарају - навео је министар.

Оцењујући да напади нису наивни, те да коинцидирају с нападима у делу хрватских медија, медија у Босни и Херцеговини и Црној Гори и истакао да се иза њих крије опасна ствар и претње председнику Србије.

Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Танјуг

- На овакав начин покушавају да креирају атмосферу у којој се релативизују и оправдава свака не само увреда већ и свака претња председнику Србије, а у последње време и угрожавање његове безбедности - упозорио је министар одбране.