Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КО ЈЕ ВЛАДИМИР ЈЕЛИЋ? Актер у десетинама финансијских афера оптужен са сексуално злостављање и узнемиравање!

21.01.2024. 16:56
Пише:
Србија Данас/24седам
Foto: Youtube Printscreen/SPONoviSad,  POKS - Покрет обнове Краљевине Србије - ПОКС
Фото: Youtube Printscreen/SPONoviSad, ПОКС - Покрет обнове Краљевине Србије - ПОКС / Извор: Фото: Youtube Printscreen/SPONoviSad, ПОКС - Покрет обнове Краљевине Србије - ПОКС

Од малверзација, финансијских афера, енормног богаћења до злоупотреба положаја, непотизма и сексуалног злостављања професорке, самохране мајке.

Владимир Јелић члан Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) познат је по низу кривичних дела за које се теретио годинама.

“Велики монархиста”, како обично воли да се представља, мењао је фирме као чарапе, и то не случајно, а том приликом стицао је и енормне количине новца који нигде и никоме није пријавио.

СТАРИ МАНИРИ ПОЗНАТОГ ПРЕВАРАНТА ЈЕЛИЋА: Кад год је пред хапшењем напада власт и прави од себе жртву!Foto: Youtube/Printscreen/SPONoviSad, POKS - Покрет обнове Краљевине Србије - ПОКС

СТАРИ МАНИРИ ПОЗНАТОГ ПРЕВАРАНТА ЈЕЛИЋА: Кад год је пред хапшењем напада власт и прави од себе жртву!

ШЕШЕЉ О ДРАМАТИЧНИМ ИСКУСТВИМА ИЗ ЗАТВОРА: Почео сам да доживљавам и ХАЛУЦИНАЦИЈЕvojislav-seselj

ШЕШЕЉ О ДРАМАТИЧНИМ ИСКУСТВИМА ИЗ ЗАТВОРА: Почео сам да доживљавам и ХАЛУЦИНАЦИЈЕ

"КУРТИ ЈЕ ПИРОМАН КОМЕ ДАЈУ И БЕНЗИН И УПАЉАЧ" - Вучевић никад јаснији "Настављамо да се НАОРУЖАВАМО"MiloÅ¡ Vučević

"КУРТИ ЈЕ ПИРОМАН КОМЕ ДАЈУ И БЕНЗИН И УПАЉАЧ" - Вучевић никад јаснији "Настављамо да се НАОРУЖАВАМО"

Јелић је, док је био уз ДС на власти, за шест месеци променио чак три посла.

Најпре је био директор "Топлане", да би потом постао директор Завода за изградњу града, а на крају је постао први човек ЈКП „Водовод и канализација“.

Оно што је посебно интересантно, јесте да је уз сваку фотељу у којој је био запошљавао и своју супругу.

У “Водоводу” је Владимир Јелић директор, а његова супруга, правник по струци, запослена је као руководилац Службе за људске ресурсе. То што је после заузимања директорске фотеље у “Водоводу” запослио супругу, Јелић није видео као нешто необично, а како је тада рекао, није оштетио предузеће.

Пре него што је постао директор „Водовода“, Јелић је накратко био директор Завода за изградњу града, где је међу новозапосленима такође била његова супруга.

Ово све јасно говори о Јелиећевом моралном ставу, али и вредностима које заступа.

Али непостојећи морални став није једино што карактерише Јелића.

Foto: Youtube Printscreen/SPONoviSad
Фото: Youtube Printscreen/SPONoviSad / Извор: Фото: Youtube Printscreen/SPONoviSad

ФИНАНСИЈСКЕ АФЕРЕ И СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ

 Бројне финансијске афере су нешто што карактерише Јелића, као и оптужбе за сексуално злостављање.

Поред низа кривичних дела за која се до сада теретио против њега покренута је нова кривична пријава за малверзације када је био директор ЈКП "Новосадска топлана".

Првобитна истрага против Јелића покренута је још у априлу 2013. године.

Истрага је тада покренута на основу ревизорског извештаја о неправилностима у пословању "Топлане" током 2011. године. У то време Јелић је у том предузећу био директор.

Тужилаштво је тада тражило од полиције да испита делове извештаја за које се сумња да у њима постоје елементи кривичног дела.

Кривичне пријаве против Јелића и нејгових пајташа поднете су због ненаменског трошења државног новца током 2011. Дакле, и он је, док је био на власти, "музао" грађане Србије.

Foto: Youtube Printscreen/SPONoviSad
Фото: Youtube Printscreen/SPONoviSad / Извор: Фото: Youtube Printscreen/SPONoviSad

Нова кривична пријава обухвата и све људе из Јелићевог окружења који су му у том периоду помогли.

Јелић је такође био оптужен, да је, док је био директор Завода за изградњу града, у мандату владавине ДС-а, учествовао у малверзацијама са спорним банкарским гаранцијама, те је оптужен да је тада био кривац за ненаплаћивање гаранције, као и да је тим поступком направио штету граду у висину од 462 милиона динара.

ОГРОМНА ВИЛА И ЛУКСУЗНИ МЕРЦЕДЕС

Посебно је занимљиво је да је Агенцији за борбу против корупције до краја 2018. године пријављивао да нема никакву уштеђевину нити депозите у банкама, а онда је одједном постао власник велелепне виле од 374м2 и 580м2 земљишта.

Осим тога, Јелић није пријавио ни луксузни џип марке "Мерцедес МЛ 350" који је учествовао у саобраћајној несрећи у центру Новог Сада о чему су и медији извештавали.

Скромно нема шта. Мора да му је све то пало са неба.

Која би била друга могућност, ако већ није зарадио, привредио, а како он тврди није, пошто ништа није пријавио.

Током година власти, Јелић је везиван за десетине финансијских афера и сумњиве тендере, за прикривено власништво у приватним фирмама које су добијале милионске послове у Новом Саду, али и за непотизам, страначко запошљавање.

Колико се осилио Јелић говори и податак да је професорка српског језика и књижевности због њега јавно запалила своју професорску диплому!

ЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ И ПРОГОНИ

У марту 2020. године Јелића је за сексуално узнемиравање и прогањање оптужила Ена Недић, професорка српског језика и књижевности. Ова самохрана мајка преживела је најтеже облике сексуалног узнемиравања И прогањања од стране Јелића док је покушавала да добије и задржи посао којим би прехранила себе и своје болесно дете!

Када више није могла да издржи увреде и притиске, професорка Недић је запалила своју диплому испред Скупштине Србије као последњи чин борбе против овог предатора.

skupstina
скупстина / Извор: Србија Данас

Након тога, професорка Недић  је на својој фејсбук страници образложила  да је преко Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС), била фиктивно запослена у новосадском Позоришту младих, док је заправо радила у Инфо-служби странке, и за њене потребе, а о трошку Јавног предузећа „Чистоћа“, путовала по Србији. У странку је ушла, каже, као самохрана мајка астматичног детета, одбијена на свим конкурсима. Нудили су јој гаранцију за запослење, а била је жртва мобинга и сексуалног узнемиравања. Уз објаву на Фејсбуку, Ена Недић приложила је и део преписке са потпредседником ПОКС-а и чланом Градског већа за образовање, Владимиром Јелићем.

Владимир Јелић је наравно у свом маниру одбацио све ове оптужбе и угледну професорку назвао манипулатором који на овај начин блати његово име, а преписку коју је имао са њом окарактерисао као монтирану?!

Како другачије?!

Вероватно су му монтиране и све афере и финасијске малверзације као и конто на рачуну. Само, то Јелић није пријавио. Ни Агенцији за борбу против корупције, нити било којој надлежној установи.

 Дакле, човек који је познат по бројним аферама из којих је извлачо само финансијску корист, вршио велике малверзације у свим фирмама у којима је био, велики “моралиста” који је у фирмама у којима је био директор запошљавао своју супругу, сексуално узнемиравао и уењивао порфесорку српског језика како би добила посао, дакле такав човек и његова странка ПОКС усудили су се да помену да они знају да ће бити фантомских гласача у Новом Саду на изборима, па су позвали полицију да реагује.

Лицемерно и подло у сврху сопствених интереса.

Но, вероватно је напад најбоља одбрана. Разуме се, пошто је поново покренут поступак против њега још из времена када је био директор "Топлане", кренуо је у неосновани напад, како би скренуо пажњу са кривичне пријаве.

Овим поступцима Влдимир Јелић ништа друго него покушава да направи жртву од себе, не би ли се ослободио кривичних пријава.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Прави опозиционар, зар не?

Негирањем сопствених злодела, нападима на незаштићене, измишљањем и креирањем афера које ће се десити у будућности (нису се десиле, али хоће, јер Јелић то тврди?!), овај човек попут сваког ко данас покушава да се представи као велики опозиционар ком је једини циљ да се заштити од сношења последица за своја злодела, покушава глумњењем жртве да издејствује неку врсту аболиције, барем када су грађани у питању.

Неће се три пута поновљена лаж од стране Јелића претворити у истину.

Једина жртва овде су фирме у којима је Јелић радио, грађани које је ојадио, али и професорка српског језика, самохрана мајка болесног детета коју је Јелић сексуално узнемиравао и уцењивао.

Извор: Србија Данас/24седам