Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ЉУДИ ВИДЕ ПРОСПЕРИТЕТ" Значајна недеља за Ниш - Вучић га обишао два пута и најавио ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ, грађани презадовољни (ФОТО)

16.09.2023. 21:49
Пише:
Србија Данас/Вечерње Новости
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: ФОТО ТАНЈУГ/ РАДУЛЕ ПЕРИШИЋ/бс

Председник Александар Вучић изјавио је на обележавању почетка радова на изградњи фабрике да се Србија интензивно гради и да није случајно што ћемо као "земља кранова" ускоро имати и фабрику кранова.

Мало је градова у Србији, а и шире, који се могу похвалити тиме да их је у само једној недељи два пута посетио ни мање ни више, него председник републике. Баш такав град у протеклој недељи био је Ниш, где је председник Србије Александар Вучић боравио чак два пута.

Повода, и то лепих, није изостало. 

Наиме, Вучић је најпре 12. септембра у Нишу присуствовао почетку радова на изградњи фабрике Палфингер. Након тога, председник је јуче у истом граду присуствовао приказу наоружања, војне опреме и дела способности Војске Србије, у оквиру Нишке тврђаве, а затим и централној манифестацији у нишкој спортској хали "Чаир",  којом су Србија и Република Српска обележиле заједнички празник - 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

БУДИМО ПОНОСНИ НА ТО ШТО СМО СРБИ! Вучићев врло патриотски и емотиван говор са снажном поруком: Нема те цене да се одрекнемо тробојке

БУДИМО ПОНОСНИ НА ТО ШТО СМО СРБИ! Вучићев врло патриотски и емотиван говор са снажном поруком: Нема те цене да се одрекнемо тробојке

ВУЧИЋ ПОДЕЛИО ПРЕЛЕПУ СЛИКУ "Кад оваквог анђела држите у рукама, онда свака ваша борба има смисао" (ФОТО)

ВУЧИЋ ПОДЕЛИО ПРЕЛЕПУ СЛИКУ "Кад оваквог анђела држите у рукама, онда свака ваша борба има смисао" (ФОТО)

"ДИЧИМО СЕ ШТО СМО СЛОБОДАРСКА ЗЕМЉА" Вучић послао снажну родољубиву поруку српском народу (ВИДЕО)

"ДИЧИМО СЕ ШТО СМО СЛОБОДАРСКА ЗЕМЉА" Вучић послао снажну родољубиву поруку српском народу (ВИДЕО)

Председник Србије поручио је са говорнице хале у Нишу да нема те цене због које би се српски народ одрекао свог имена и презимена, слободе, као и своје тробојке, али и говорио о другим важним темама, попут тешког положаја Срба на Косову и Метохији, у Црној Гори, Републици Српској и Босни и Хецеговини. 

"Земља кранова" добила прву фабрику кранова

Почетак радова на изградњи фабрике Палфингер обележен је 12. септембра у Сувом Долу. Колико је једна оваква инвестиција значајна за Ниш, али и целу јужну Србију, најбоље сведочи међународна репутација коју име ове компаније носи са собом. Палфингер је међународна, технолошка и машинска компанија и водећи светски произвођач и пружалац иновативних решења за дизалице и системе подизања. Користи напредне технологије производње за мобилне кранове и системе подизања.

375 нових радних места на "географски идеалном месту"

Компанија Палфингер планира да уложи више од 35,5 милиона евра у врхунску фабрику компоненти за интерну производњу. Производна локација у Нишу ће од 2024. године играти важну улогу у постизању амбициозних циљева Палфингера, наведено је на сајту компаније.

Медији су раније објавили да ће у тој фабрици, која би требало да почне са радом 2024, бити отворено око 375 нових радних места до 2027. године.

Палфингер има око 12.500 запослених, на више од 30 локација и мрежом продаје и услуга са око 5.000 сервисних центара широм света. Компанија је најавила да ће проширити своју производну мрежу новом локацијом у Нишу на, како је навела, географски идеалном месту.

Председник Александар Вучић изјавио је на обележавању почетка радова на изградњи фабрике да се Србија интензивно гради и да није случајно што ћемо као "земља кранова" ускоро имати и фабрику кранова.

- У овој компанији су човек и радник на првом месту. Ова компанија је светски лидер и учествује са више од 35 одсто дизалица и кранова - истакао је Вучић у обраћању.

Казао је и да је главни производ Палфингера дизалица са зглобом на камиону која је доступна у око 150 модела .

- Хвала што сте изабрали Србију и Ниш - поручио је Вучић. - Ова земља се интензивно гради и рекао бих да не случајно многи нашу земљу данас називају земљу кранова, било би бесмислено да у земљи кранова немамо фабрику кранова и зато вам хвала на томе - рекао је Вучић. Замислите колико ће нам тек кранова бити потребно за Експо 2027. године, додао је председник овом приликом. 

Вучић у Ниш донео још једну одличну вест

Истог дана, приликом обележавања почетка радова на изградњи фабрике, Вучић је најавио и још добрих вести за овај град. Како је истакао - "Нишлије ће се ускоро опет поново имати разлога за радост". 

Председник је истакао да очекује да ће за мање од месец дана имати нову фантастичну вест за Ниш, и додао да је вест везана за једну од реномираних и највећих компанија са којом се преговара.

- Очекујем да за 20-25 дана имамо фантастичну вест за Ниш - рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

"Тешко да се изјалови"

- Не смем ништа да кажем, јер ако се изјалови бићу крив. Али тешко да се изјалови. Много смо преговора прошли са једном великом фабриком, најреномиранијом и највећом. Ако то успе, ето нас да вас обавестимо за месец дана. Нишлије имају разлога за радост и много сам срећан због тога. Ако то буде, биће велика вест за Ниш - рекао је председник том приликом у Нишу. 

Грађани задовољни - град се развија и напредује

Нишлије приликом Вучићеве посете нису криле задовољство што на улицама свог града имају прилику да сретну Вучића. Председнику је прилазило и старо и младо - углавном да се поздрави или са жељом за заједничком фотографијом. 

- Задовољни смо што се фабрике отварају, то је лепо и позитивно - кажу Нишлије за "Новости" и додају да се по начину живота у Нишу може видети да се Нишлије сада више запошљавају. 

Бројке најбоље говоре све

Како и колико Ниш расте и развија се, и какве су се промене у овом граду догодиле најбоље говоре бројеви.

Наиме, баш као што је овом приликом истакао и председник, ниво незапослености у Нишу у време бивше власти, 2012. године, био је 29,7%, а ниво незапослености младих преко 60%. Данас је ниво незапослености у Нишу 11,3%, на нивоу Србије 9,6%.

- Само да видите какве су се драматичне промене догодиле у Нишу - ми Срби смо такви, увек је лакше да критикујемо. Довољно је да погледате папир - просечна плата у Нишу била 314, сада је 699 евра. Ако ти није довољна разлика за 10 година, да плате буду 120% увећање, а да живите у тржишној економији... Ја мислим да људи виде тај просперитет - прецизирао је Вучић.