Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АНТИВАКСЕРИ ПОСТАЈУ СВЕ ЛУЂИ Поднели тужбу против Вучића и лекара због ИЗАЗИВАЊА ПАНИКЕ и позива на вакцинацију

06.05.2021. 22:13
Пише:
Србија Данас/Блиц
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Профимедиа

Група антивакциналиста прошле недеље поднела је кривичне пријаве против групе лекара због изазивања панике и позива на вакцинацију.

На челу пријављене групе је председник Александар Вучић и члан Кризног штаба Предраг Кон.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ЂИЛАСОВИХ ПРИСТАЛИЦА НЕМА ГРАНИЦУ Како је Шапић од најбољег на свету постао најгори?

ЛИЦЕМЕРЈЕ ЂИЛАСОВИХ ПРИСТАЛИЦА НЕМА ГРАНИЦУ Како је Шапић од најбољег на свету постао најгори?

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ВУЧИЋ НАПРАВИО ОВАКАВ ПОТЕЗ? Откривен разлог уједињења СНС-а са Шапићем (ФОТО)

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ВУЧИЋ НАПРАВИО ОВАКАВ ПОТЕЗ? Откривен разлог уједињења СНС-а са Шапићем (ФОТО)

ОТВОРЕНО ПИСМО МИНИСТРА ЛОНЧАРА УРЕДНИЦИМА DW И АРТЕ: Наша савест је мирна и можемо спокојно да спавамо!

ОТВОРЕНО ПИСМО МИНИСТРА ЛОНЧАРА УРЕДНИЦИМА DW И АРТЕ: Наша савест је мирна и можемо спокојно да спавамо!

Судећи по кривичној пријави, антивакциналисти не желе ни да се солидаришу са здравственим радницима који се већ 14 месеци даноноћно боре на првој линији фронта против короне, ни да саучествују у болу породица 6.478 преминулих од ковида 19 већ очигледно настоје да се пандемија у Србији настави у недоглед, преносе медији. Антиваксери су поред Вучића и Кона тужили и пулмолога Дејана Жујовића, начелника Дневне болнице Градског завода за плућне болести у Београду, затим директорку ковид болнице у Батајници Татјану Аџић Вукићевић, потом Радмила Јанковића, заменика директора КЦ Ниш и радиолога из Ниша Александра Ивковића.

"Зашто и да сахрањујемо. Увијемо у кесе и ставимо дуж шеталишта. Да обележимо победу"

Ивковић је на кривичну пријаву реаговао блогом под насловом "Тужбом против истине".

"Како је једино женско међу нама др Вукичевић изјавила и за то је тужена: "Вакцинација или нас неће бити", потпуно је јасно да се те особе које су поднеле пријаву боре против вакцинације. За шта се боре, то најбоље можемо видети на примеру Индије", пише Ивковић, између осталог, у блогу.

Како каже, антивакциналисти су га оптужили због реченице из једног од претходних блогова из којег су му извукли из контекста реченицу "сахрањиваћемо и 25 сати дневно".

- Текст је овакав: Али, зашто би ми стали на томе? Зар да нас неко победи? Можемо ми још горе. Можемо ми да направимо и српски сој. Он би, наравно, био најјачи на свету, баш како нам приличи. Неће ваљда испред нас да буду Бразилци и Енглези, није ово фудбал. Можемо ми. Само напред. Чињенице су да је у Бразилу хаос. Сахране су 24 сата дневно, што значи и ноћу. Можемо ми 25х на дан. Ма ми можемо све. Зашто и да сахрањујемо. Увијемо у кесе и ставимо дуж шеталишта. Да обележимо победу - навео је Ивковић.

Радиолог из Ниша подвлачи да је тај део текста изгледа био његов највећи грех.

- Мој грех је што позивам на вакцинисање. Написан на мом личном блогу. Велики борци за слободу, који, како кажу шире "вирус слободе", желе да цензуришу мој лични блог. Желе да забране да се прича о вакцинама и вакцинацији као једином начину да изађемо из епидемије. Истина може бити само њихова, лични блог може бити само онакав како они одобре. Иначе... зна се. Спискови, стрељања. Више пута сам добијао претње од њих. Зар није један од приведених (ако је приведен, нисам пратио) написао како треба побити све лекаре који су за вакцинацију као и чланове њихових породица? Дивну слободу желе - подвлачи Ивковић.

Како подсећа, антивакциналисти су га тужили за изјаве у тренутку када није харао оволико индијски сој.

- У Индији не стижу да изброје мртве. Новинари су само у Њу Делхију за пар дана нашли 1500 неуписаних. Нема ни сахрана, скупљају дрва и масовно кремирају, односно спаљују тела покојника, често групно, брже је. Да ли је то будућност коју нам желе антивакцинаши? На страну они, јасно је који су њихови мотиви да епидемија траје, да ли је то будућност коју желимо? Да ли и даље требамо живети у страху или најзад се вратити нормалном животу? Они ће урадити све да до нормале не дође, ваше је да их не слушате. Јесте вакцина једино решење, све остало не делује - поручује Ивковић и додаје да се у 21. веку у Србији бавимо доказивањем да је 2 2=4.

Игнорисање је мајка свих казни

Слично размишља и заменик директора Клиничког центра Ниш Радмило Јанковић кога су такође антивакциналисти тужили.

- Нисам чуо за тужбу. Лично ме не интересује. Они и желе пажњу и публицитет. Ја им нећу помагати у томе. Игнорисање је мајка свих казни. Надам се само да тај њихов публицитет неће поколебати јос неког и да због тога неће умрети - наглашава Јанковић. Посебно упозорава све који и даље могу потпасти под утицај антивакциналиста.

- Људска глупост је безгранична, али нажалост све има своју цену. Ту цену су животима платили многи недужни, нажалост, лажима заведени и збуњени људи - истиче Јанковић.