Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НАЈСТРАШНИЈУ ТРАГЕДИЈУ И БОЛ ИСКОРИСТИЛИ ЗА ПОЛИТИЧАРЕЊЕ" Срамне речи Маринике Тепић о трагедији у "Рибникару" Србија не сме да заборави

04.04.2024. 19:00
Пише:
Србија Данас
Marinika Tepić
Мариника Тепић / Извор: Србија Данас/Саша Џамбић

Народ и даље памти срамну изјаву Маринике Тепић о трагедији у "Рибникару" која је покренула лавину реакција пристојних људи.

После незамисливе трагедије која је погодила Србију прошле године, странка SPP изашла је са одлуком да заједничка изборна листа опозиције окупљене око Ђиласовог џепа буде названа "Србија против насиља". Поводом ових вести, одмах се огласила премијерка Србије Ана Брнабић:

- Истина изашла на видело: "Србија против насиља" је све време политички пројекат Драгана Ђиласа – написала је премијерка на свом налогу на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер) и додала:

- Зашто нисте људима то рекли, већ сте злоупотребили убиства деце? Најстрашнију трагедију и бол искористили за политичарење. Сада знамо да је глас за "Србија против насиља" глас за Ђиласа.

Ово није било први пут да премијерка Брнабић реагује на бесрамну злоупотребу бола родитеља, породице и пријатеља деце која су страдала у масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" која долази из Ђиласовог опозиционог скута.

Пре одлуке да SPP изађе на изборе под слоганом "Србија против насиља", Мариника Тепић је као, тада, председница Анкетног одбора Скупштине Србије који се бави трагедијама у школи на Врачару како и масовном убиству у Младеновцу, дала једну од најмонструознијих изјава у новијој политичкој историји. 

Када су заступници породица жртава у име својих клијената оценили да је формирање Анкетног одбора непотребно, а можда и штетно, Тепић је, одговарајући на ово изјавила да "нико нема тапију на бол" и на тај начин је без икаквог срама или осећаја емпатије за патње других људи увредила не само породице и пријатеље жртава, већ и све оне људе који, за разлику од ње, могу да осете бол пред страдањем других људских бића.  

- Ја потпуно разумем бол тих родитеља и сматрам да нико нема тапију на бол – изговорила је Тепић.

Marinika-Tepić
Мариника-Тепић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

На ову скандалозну изјаву реаговала је, тада, и премијерка Ана Брнабић која је гостујући на телевизији истакла да је пријем молбе родитеља за обуставу рада анкетног одбора за Српску напредну странку и све разумне људе била тачка на сваку даљу причу.

Премијерка није пропустила да се осврне и на бездушну изјаву Маринике Тепић оценивши је као најмонструознију изјаву у исторји политчког деловања.

- Реченица да родитељи убијене деце немају тапију на бол је најмонструознија изјава у историји политичког деловања Србије, а вероватно и шире. Ја и сви ми у Српској напредној странци мислимо управо супротно – родитељи апсолутно имају тапију на бол, јер су они изгубили своју децу. Анкетни одбор је био један од захтева опозиције, између осталог и организатора такозваних протеста против насиља. Они су поред тога тражили извештај о раду РЕМ-а, смену министра Гашића и много других ствари. Поновићу, нису сви чланови опозиције чак ни гласали за тај дневни ред. И не би имали довољно гласова да чланови СНС-а нису гласали за дневни ред, јер ми никада немамо проблем да се о нечему расправља. Павле Грбовић на пример није ни гласао за смену Братислава Гашића. А за оснивање анкетног одбора нису гласали Стефан Јовановић, Владета Јанковић и Александар Оленик, који је пуномоћник једне од оштећених породица, ето толико му је било важно - рекла је Брнабић.

На ову монструозну изјаву тада се осврнуо и председник Србије Александар Вучић који је, знајући добро каква је особа Мариника Тепић, одговорио на новинарско питање како не очекује да ће се ова Ђиласова љубимица извинити било коме.

- Где да се извини? - упитао је председник Вучић и додао:

- Да је хтела извинила би се одмах. Је л' се се извинила некад за Моровић и кокошке? Тамо се крије дрога, како су говорили. У кокошкама вероватно, у јајима. Пустите то.

Чудовишну изјаву Маринике Тепић прокоментарисала је и адвокатица Зора Добричанин, која заступа једног од родитеља чије је дете страло у масакру, рекавши како родитељи имају тапију на бол.

- Не могу да верујем да је она то рекла. Чула сам од оштећених родитеља који су потресени због тога. Недопустиво је да то изговори било ко, а камоли неко ко претендује на највише функције у овој земљи – била је изричита адвокатица.

Не чуди да је једина особа која је поводом ове ужасне изјаве стала на страну Маринике Тепић и подржала њену језиву изјаву о тапији на бол била миљеница самозваног премијера тзв. Косова Аљбина Куртија Рада Трајковић.

- Мариника је у праву – написала је пристојним људима готово незамисливо Трајковић на свом налогу на Иксу.

Опозициона изборна листа која је названа "Србија против насиља" потврдила је, не само да се Мариника Тепић и њен страначки шеф слажу када је у питању лешинарење над невиним дечијим жртвама, већ да и сви остали опозициони лидери који су стали под овако названу изборну листу немају ништа против ове праксе и суровог односа према страдалој деци и њиховим родитељима.