Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НИСАМ МАЊЕ ВЕРНИК ШТО САМ СЕ ТРИПУТ ВАКЦИНИСАО" Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић искрено о горућим темама

15.11.2021. 16:06
Пише:
Србија Данас
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Објаснио је неке ствари

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, гостујући на ТВ Хепи говорио је о епидемиолошкој ситуацији тога граду, великим инвестицијама које долазе, али и о муралу Ратка Младића.

БАЈДЕН ПОНОВО ПИСАО ВУЧИЋУ: Председнику Србије стигло ВАЖНО ПИСМО из Беле куће

БАЈДЕН ПОНОВО ПИСАО ВУЧИЋУ: Председнику Србије стигло ВАЖНО ПИСМО из Беле куће

ВАЖАН САСТАНАК МИНИСТРА ВУЛИНА! Са амбасадором Турске разговарао о предстојећој Генералној скупштини Интерпола

ВАЖАН САСТАНАК МИНИСТРА ВУЛИНА! Са амбасадором Турске разговарао о предстојећој Генералној скупштини Интерпола

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПРОМЕНЕ УСТАВА СРБИЈЕ? Драгана Бољевић из Друштва судија отклонила све недоумице (ВИДЕО)

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПРОМЕНЕ УСТАВА СРБИЈЕ? Драгана Бољевић из Друштва судија отклонила све недоумице (ВИДЕО)

Он је још једном честитао репрезентацији Србије на великој победи над Португалом која има је обезбедила улазницу за Светско првенство у Катару.

Победа "Орлова" је разгалила срца свих наших грађана

- Свуда где живи наш народ људи су поносни и срећни због успеха наших "Орлова", у РС, Црној Гори, КиМ, у расејању и срећни смо што коначно прича о фудбалу добија позитиван ток. Раније када причамо о фудбалској репрезентацији она је била унапред осуђена на неке лоше резултате, лошу атмосферу у свлачионици. Мислим да је кључни потез био довођење Драгана Стојковића Пиксија за селектора, и он је као фудбалска легенда направио ту кључни преокрет а то је промена амбијента у свлачионици, а онда и на терену. Мислим да је поставио игру на праву страну. Душан Тадић је играо праву улогу, ону десетку, као Пикси некада. Имали смо храбрости да играмо са два, па и три шпица јуче, да у Португалу Србија њих напада. Капа доле и за све играче и за селектора. Ово је разгалило срца свих наших грађана, значи нам та победа у мору лоших вести. Фудбал је ипак најпопуларнија споредна ствар на свету и важно је за Србију да буде на најважнијем спортском догађају у свету спорта – на светском првенству у фудбалу који је уз Олимпијаду вероватно најатрактивнији догађај - навео је он.

Кренули од Младићевог мурала, па стигли до Вучића

Први човек Српске Атине истиче да "Србија игра и економску, тржишну утакмицу далеко конкурентније и далеко боље него што је то раније било, али да немамо идеални амбијент због притисака око КиМ, око РС и покушаја из региона да се Србија заустави".

- Понавља се та прича о геноциду и злочинима. Што се тиче мурала Ратку Младићу, он није једини у Србији и ту стоји дужи временски период. Одједном та госпођа Аида Ћоровић на њега баца јаја, и баш се ту затичу камере што снимају, праве перформанс од свега тога, и онда долазимо до кључног разлога – видите шта су они причали на том скупу "Мурал мора пасти". Дошли су до тога да смо наводно правили геноцид не само у Сребреници, него и у Приједору, Сарајеву, Мостару, на КиМ и зато мора пасти један човек, а то је председник Александар Вучић. Они су кренули од неког геноцида, преко Младића, да би стигли до Вучића. Председник Републике данас симболизује јачање и снагу Србије. Он и је фактор промена на боље у Србији за наше грађене и све Србије, и зато је за друге легитимна мета. Нападали би га зашто је ушао у авион. Он је имао срца да дође и да их охрабри и да им поручи д се боре за победу, на народ, за грб, заставу, народ – истакао је.

Нисам ни мање верник ни мање Србин што сам се трипут вакционисао

Уочи сутрашње славе града – Ђурђица, Вучевић је најавио да им у прву званичну посету долази њег. светост господин Порфирије.

Vakcinacija
Вакцинација / Извор: Профимедиа

Када је реч о епидемиолошкој ситуацији, оценио је као нестабилну.

- Нешто је мање заражених, али треба сачекати повратак деце у школе и људи који су спојили неколико дана да се врате на посао. Ковид пропуснице функционишу, и све је боља дисциплина. Има и казни, али сада и угоститељи сами врше строгу контролу ко може после тог времена да буде у ресторанима. Људи разумеју да је то у њиховом интересу. Имамо повећање броја нововакцинисаних, сада око 400 дневно. Није као што је било у фебруару, марту, али после вишемесечног периода затишја, сада имамо један врћи број. Ја сам имао корону, а примио сам и трећу дозу. Примио сам и вакцину против грипа. Не мислим да сам мање верник или мање Србин због тога. Није ме нико чиповао, нема потребе да ме неко прати путем вакцине, пошто сви користимо мобилне телефоне и лако нас је наћи. Шокиран сам да људи лече корону коњским леком, Павловићева маст у нос, бели лук у уши. Не знате да ли да се смејете, плачете или да одведете те људе у болнице да виде како се медицинари боре годину и по дана. Нама је спас што смо направили Ковид болницу на Мишелуку, омогућили смо осталим болницама у КЦВ да лече људе од других болести од којих људи умиру. И кад се заврши корона, она ће остати да ради као општа болница - истакао је.

10. децембра камен темељац за јапански Нидек

- Поделио бих још једну добру вест – 10. новембра је у присуству председника Републике завршена права фазе изградње нове фабрике немачког Континентала у Новом Саду коју ће завршити до септембра следеће године. Имају пројекцију да ће за десет година имати аутопилота за кола, да буквално не возите ви него вас вози сам аутомобил. Кажете му само адресу, а он сам бира правац, узимајући у обзир гужву и остало. Они су званично објавили да ће из те фабрике имати извоз од 1,5 милијарди долара, што је 2,5% бруто друштвеног производа Србије и тиме ће постати највећи извозник у Србији. Очекујемо 10. децембра да се постави камен темељац за велику јапанску компанију Нидек, исто из аутомобилске индустрије. Наши људи нема потребе више да иду у иностранство, могу да раде у свом граду – навео је он.

Додао је да је годишњи промет Бери Калебоа, највећг светског произвођача производа од чоколаде и какаа, шест милијарди долара.

 - Они вам праве структуре за све чоколаде које једемо. Та фабрика је место које најлепше мирисе, као из дечије бајке – рекао је он.