Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СНАЖНЕ ПОРУКЕ ЈЕДИНСТВА И ЧУВАЊА ДРЖАВЕ! Завршен митинг изборне листе "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - ЧАЧАК СУТРА" (ВИДЕО)

25.05.2024. 12:05
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Јадранка Илић

Изборна листа „Александар Вучић - Чачак сутра“ одржава митинг данас у Чачку, најављено је и обраћање председника Србије Александра Вучића.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Printscreen/Tanjug

Обраћање председника Вучића

Обраћање председника Вучића дочекано је громогласним аплаузом.

- Хвала вам на овом величанственом дочеку, много пута сам био у Чачку - рекао је Вучић током громогласног аплауза.

- Урадили смо много ствари, људи живе своје животе и никад нису потпуно задовољни, с правом. Али, кад погледате оно што смо имали пре 10 година, свидело се то некоме или не, никада у историји није толико тога направљено и није се толиком брзином напредовало.

- Некад је нечија мука већа од свега што смо направили и прими га у канцеларију, покажи да ти је стало, да покушаш да решиш његов проблем.

- Ја сам то рекао Милуну неки дан, он ће имати резултате какве нико није имао у Чачку. Он је успешан директор и човек био и пре него што је дошао на то место, али мораш да слушаш људе, да им уђеш у кућу. Некад ти је то губљење времена, мислиш имам паметнија посла, немаш, народ је ту да га слушаш, поштујеш.

- Причали смо 93. године о ауто-путу Београд- Чачак и где год отишао свако би ми рекао "е пустите то, који су то избори сад па ми то причате". Ја сам 2014. причао изградићемо ауто-пут до Чачка, опет су рекли "аха, избори". Успели смо, сада ћемо да га продужимо до Пожеге и даље према белој земљи иза Ужица и даље према Котроману и Вишеграду.

- Имамо изградњу обилазнице око Крагујевца, тамо ћемо од Вучковице, преко Кнића и имаћете ауто-пут до Груже и Крагујевца. Дали смо субвенције, велики број Чачана овде ради. Није само питање стопе незапослених. Иако 9.000 људи мање живи овде, данас имамо 11.000 и формално запослених више него што је било 2012. године, то је велики успех.

- Шта год ја рекао, Ана је кришом тражила канале како ће паре да се усмере ка Овчарско-кабларској клисури и онда сам рекао "радите то" - испричао је.

- Задовољан сам што се ово ради око Чачка, што се чак и овако дивне ствари раде око Чачка, које понекад изгледају као трошење новца. Просечна плата у Чачку је данас 700 евра, што није довољно. Да би била знатно већа, морамо да идемо са капиталним инвестицијама, да доводимо оне који ће да троше новац овде и у околини Чачка.

- Где год сам отишао хоће људи стадион. Кад сам предложио у Србији, видео сам колико је поноса донео тај стадион у Лесковцу, видео сам и у Лозници колико су људи плакали од среће. Ти стадиони изгледају као најлепши европски - рекао је Вучић.

- Морамо стадион да подигнемо у Крагујевцу и Нишу и радимо комплетну обнову у Новом Саду, јер нам то треба за такмичење младих, одржаће се и финале Лиге Европе у Београду на Националном стадиону.

- Нећу да вам обећам, али даћу све од себе да разговарам са Синишом, да покушамо да урадимо стадион у Чачку - најавио је председник Вучић.

- У свим политичким проблемима, Србија бележи највећи раст, са 4. места у региону по платама дошла је на 1. и нема никакве санкције. Бранимо своју државу, а грађане никада не оштетимо. Размислите шта би неки радили да имају пуну власт у Чачку, не због нас, него шта би они могли да дају, од субвенција до другог. Само је то више него довољно. Наш је посао пре свега да бринемо о људима. На много места смо мењали ствари, на некима нисмо, можда је требало можда и није, али оно што је много важно је да се посветите људима. Причај не само с бизнисменима, причај с народом од којег не можеш да зарадиш новац, али можеш да чујеш неку паметну, јер од њега си биран.

- Више ниједан никада на мом месту неће да понови оно што сам ја изговарао у Њујорку, и то њима у лице, и онда ћете се сетити свог председника. Иза мене је била Србија, знао сам да имам вас и знао сам шта очекујете од мене, зато што сам зна да хоћете Србију која има образ, а не ону која се повлачи пред онима који хоће да је скрше - рекао је Вучић.

- Успели смо да свој образ не укаљамо. Expo 2024 није само Београд, већ и Сомбор, Чачак и Ваљево и Ужице и сваки други град у нашој земљи. Улагаћемо стотине милиона евра овде у Чачак, у свако друго место, али нам је зато потребна победа другог јуна и позивам вас све да изађете на изборе. Позивам даме, јер оне су увек чувале Србију, бескрајно вам хвала, драге даме, на подршци коју сте нам пружале - рекао је Вучић.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Printscreen/Tanjug

Обраћање Ивице Дачића

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Printscreen/Tanjug

Обраћање Ане Брнабић

Она је истакла да јој је огромна част што је данас са читавим тимом у Чачку.

- Желим да се у име свих нас захвалим и поздравим нашу страшну машину, Александра Вучића, за сву његову борбу и страст, који је показао како се брани истина и Међународно право. Хвала Вам, председниче, за све што сте урадили прошле недеље у Њујорку - истакла је на самом почетку Ана Брнабић.

Ови избори одлучују о томе како ће Србија даље, рекла је.

- Да ли ћемо наставити да побеђујемо, или кренути пут прошлости. Да ли ћемо се вратити на онај период када је Србија била на зачељу. Ово нису избори на којима се одлучује само о комуналним питањима, зато што опозиција против које се боримо није ту да би представила план, програм, визију, да представе шта би другачије урадили за грађане - рекла је и додала:

- Ту је да би зауставила политику развоја Србије. Ту су они да би од неке локалне самоуправе кренули у рушење Александра Вучића, СНС-а и свих наших коалиционих партнера који су напорним радом довели до тога да је Србија данас победничка земља - нагласила је Брнабић.

-Хајде да покажемо читавом свету да се Србија никада неће предати и да ћемо наставити светом да носимо заставу слободе, коју је председник носио у Уједињеним нацијама. Хвала вам и до победе! - закључила је Брнабић.

Стигао председник Вучић

Milun Todorović
Милун Тодоровић / Извор: Printscreen/Tanjug

Обраћање Милуна Тодоровића

Носилац листе Милун Тодоровић истакао је да је овај тренутак веома важан за Чачак и још важнији за Србију.

Истакао је да се председник Вучић у Њујорку борио за правду и да је захваљујући његовој дипломатији и државништву две трећине света на нашој страни.

- Ми морамо на то бити поносни. Ми нисмо геноцидан народ, никада нећемо ни бити - кроз историју увек смо се само бранили - поручио је он.

Химна за почетак

Присуствују представници СНС-а и коалициони партнери

Међу њима су Зоран Гајић, Ивица Дачић, Дубравка Ђедовић, Дејан Томашевић, Марко Кешељ, Александар Антић, Никола Селаковић, Ненад Поповић, Душан Борковић, Владимир Орлић, Љубица Вранеш...

Листа ће представити свој програм за Чачак и успехе у досадашњој владавини. Дворана у Чачку је препуна присталица политике Александра Вучића.

Miting u Čačku
Митинг у Чачку / Извор: Printscreen/Tanjug