Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Реченица од које је брујала Србија: Ове речи Легијине мајке још одзвањају (ФОТО/ВИДЕО)

05.10.2017. 19:50
Пише:
Србија Данас
Legija - Natalija Ulemek
Легија - Наталија Улемек / Извор: СД/илустрација

Без длаке на језику

Наталија Улемек, мајка Милорада Улемека Легије, преминула је јутрос у Београду у 82. години живота. Наталија је више од 7 дана била на болничком лечењу, на апаратима, тако да је Легија на неки начин очекивао да ће она умрети.

Ово су МАЈКЕ СРПСКИХ МАФИЈАША: Све њих повезује ЈЕДНА ствар!

Ово су ОЧЕВИ српских криминалаца који су били страх и трепет београдског асфалта (ФОТО ВИДЕО)

Наталија је прошле године одлучила да оде у старачки дом, јер никога није имала ко би се бринуо о њој, па је пред крај 2016. године поднела захтев за дом за старе.

- Легијина мајка је стара и болесна, па он жели да је смести на сигурно место. У том дому би имала свој мали апартман, као и сву потребну негу. О њој више не може да брине млађи син и снаје јер сви имају своје обавезе, а коначну реч о томе је донео Легија, који се и даље о свему пита у породици - рекао је тада извор листа "Ало!".

Легија је смирено примио вест о смрти мајке, а ево од кога зависи да ли ће ићи на сахрану

Однос Легије и његове мајке Наталије

Да мајчинску љубав према сину ништа не може да пољуља можда најбоље говори случај Наталије Улемек. Она је, након изрицања пресуде за атентат на премијера Ђинђића, изјавила да је њен син неправедно осуђен.

- Мој син је неправедно осуђен, али време ће показати ко стоји иза атентата. Он је жртвено јагње и нека се веселе његови непријатељи, нека им то буде највећа радост у животу. Да је неког убио, не би се предавао. Нигде у свету не би могао да живи с тим да његови ратни другови труну у затвору, а он да буде слободан - рекла је Наталија.

Natalija Ulemek
Наталија Улемек / Извор: е-стоцк

Наталија је рекла да су јој многи честитали и говорили да је мајка великог српског хероја. 

- Нико не рече шта је радио на Косову и Метохији док је бранио српски народ, Пећку патријаршију и манастир Дечане. Многи свештеници се моле сада за њега, а мога сина чувају свеци и Господ Бог. Један такав човек који је бранио свој народ не може бити злочинац. Искористили су га они које је довео на власт 5. октобра. Жао ми је што сам га тако васпитала, требало је да га одгајам као што су то радили родитељи ових што су сада на власти. Мој син је херој. Многи ми на улици прилазе и честитају, говорећи ми да сам мајка великог српског хероја - изјавила је она својевремено. 

Све тајне ЈСО: Како је АУТОМЕХАНИЧАР постао ПЉАЧКАШ, француски РАТНИК, па српски КОМАНДАНТ!

Преписала стан млађем сину

Наталија свој стан на Новом Београду, у ком је живела, преписала млађем сину Саши, који се у њега преселио са супругом и сином.

- Она жели да оде у дом још док је покретна. Она је пре десет година хтела да иде у монахиње у манастир Грачаница, али је тад нису примили због година, па је старачки дом једина алтернатива - навео је тада извор "Ало".

Саговорник је тада казао да је један од разлога што је Наталија стан преписала млађем сину тај што он ради за 30.000 динара на једној београдској пијаци.

- Легијин млађи брат Саша ради у Управи пијаце као референт, иако је завршио музичку школу и говори три језика - немачки, мађарски и енглески. Завршио је музичку школу и свира виолончело, али нема посла у струци. На пијаци су му дали возило пикап, па често иде по терену, Добановцима... - навео је саговорник.

ЛЕГИЈИНИ ЧУВАРИ ПРОГОВОРИЛИ: Кад чују ОВАЈ ЧУДНИ ЗВУК сви се укоче, јер знају да је то Улемек некога поздравио!

Наталијин однос са снајом Александром

Наталија је ретко била у контакту са Легијином невенчаном супругом Александром Ивановић (42), поготово откад је стан преписала млађем сину.

- Односи су од тада захладнели међу њима, иако се Александра до тада бринула о Наталији. Александра се сада брине о своје три ћерке из брака са Легијом, а кућу у Филмском граду је преписала на свог сина из првог брака, који се сада школује у Италији - рекао је извор листа "Ало".

Како се сазнаје, Милорад Улемек Легија има право да се обрати са молбом да буде пуштен на сахрану, а да ли ће му то бити одобрено зависи од Вишег суда у Београду, заједно са мишљењима надлежних органа.

Улемек је, подсетимо, осуђен на чак четири максималне казне, и то због убиства премијера Зорана Ђиндића 2003. године, злочина "земунског клана", четвороструког убиства на Ибарској магистрали 1999. године и убиства Ивана Стамболића 2000. године.

Он је у притвору од 2004, али већ шест и по година, откад је у посебном режиму, нема право на непосредан контакт са супругом и децом, али кроз стакло може да их виђа једном месечно. Такође, месечно има право на један пакет, али нема право на такозвану љубавну собу са супругом.