Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАПАДИ НА ПРЕДСЕДНИКА И СА ЗАПАДА И ОД ОПОЗИЦИЈЕ: Вучић им поручује - земљу ћемо сачувати и одбранити

22.01.2023. 07:46
Пише:
Србија Данас/Новости
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Danas/Shutterstock

- Петак је био један од најтежих дана за Србију и никада нисам крио од људи када се такви ствари догађају. Имаћемо много мука и проблема са којима ћемо се суочити у будућности и зато нам је потребно јединство, навео је јуче председник државе Александар Вучић у видеу који је поставио на свој Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Председник је додао и да "од оних од којих је то очекивао због одговорности коју су морали да покажу, то нисмо добили".

- Добили смо њихово уједињење, без обзира на то што су све супротно говорили само неколико дана раније, на теми на којој не би требало да иде било ко против некога. Нажалост, они су и овог пута изабрали да иду против Србије. Њима и свим међународним представницима, а пре свега вама поштовани грађани Србије, говорићу о свему, о свим темама, о свим проблемима са којима се суочавамо и изборима који су пред нама, сутра у послеподневним сатима. Србију ћемо сачувати и одбранити - поручио је у видеу Вучић.

"ЗАПОЧНИТЕ ДА ОСТВАРУЈЕТЕ НАЈСМЕЛИЈЕ СНОВЕ" Вучић честитао кинеску Нову годину

"ЗАПОЧНИТЕ ДА ОСТВАРУЈЕТЕ НАЈСМЕЛИЈЕ СНОВЕ" Вучић честитао кинеску Нову годину

"ИСТИ СУ НЕРАДНИЦИ И ПРОДАВЦИ МАГЛЕ" Вучевић поручио: Сувише је Вучић јака лига за вас, драга назови опозицијо

"ИСТИ СУ НЕРАДНИЦИ И ПРОДАВЦИ МАГЛЕ" Вучевић поручио: Сувише је Вучић јака лига за вас, драга назови опозицијо

"ВОЂЕ ОПОЗИЦИЈЕ СЕ ЛАКТАЈУ ЗА ТИТУЛУ, А БАЦАЈУ ДРВЉЕ И КАМЕЊЕ НА ВУЧИЋА" Орлић оштро ударио по табору бившег режима - "Желе место првог манекена у тајкунским медијима"

"ВОЂЕ ОПОЗИЦИЈЕ СЕ ЛАКТАЈУ ЗА ТИТУЛУ, А БАЦАЈУ ДРВЉЕ И КАМЕЊЕ НА ВУЧИЋА" Орлић оштро ударио по табору бившег режима - "Желе место првог манекена у тајкунским медијима"

Разговори око Косова и Метохије сутра ће бити и главна тема седнице Владе Србије којој ће присуствовати и председник Вучић, на позив кабинета Ане Брнабић, а након чега ће се први човек наше државе обратити јавности.

Питање КиМ сутра тема Владе, шеф државе обраћа се јавности

Само дан након изузетно тешког разговора председника са представницима Запада и изјава које је дао о њима, многе опозиционе странке обрушила су се на Вучића, уз оптужбе да је спреман да "прода Косово". У јучерашњим страначким реаговањима, а у вези француско-немачког предлога за решење косовског питања, већина је затражила хитну седницу Народне скупштине на којој би их председник информисао о предлогу петорке, као и са "опасностима и изазовима који би били стављени пред Србију" уколико не прихвати предлог.

Траже и да се у Скупштини расправља и одлучује о ултиматуму Запада да се призна лажна држава Косово, а поједине партије предлажу и да се о прихватању тзв. немачко-француског предлога, који је месецима означаван као штетан по државу, организује референдум и о њему изјасне грађани.

МИЛИЋЕВИЋ: НИЈЕ НАРОД ЛУД

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић изјавио је јуче да поједини политичари мисле да ће нападом на председника добити неки јефтин политички поен код грађана, а заборављају да је народ одавно препознао ко ради у њиховом интересу, а ко не.

Đorđe-Milićević
Ђорђе-Милићевић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Као покварена плоча, по истој мантри, прете изласком на улицу, захтевају хитну седницу Народне скупштине о питању КиМ и причају о некој издаји, а заборављају да смо пре пар месеци имали заседање на којем је био председник и ниједан конкретан предлог нису дали, а нису ни гласали за извештај и нанели су штету Србији. Уместо да у овом тренутку покажу политичку зрелост и подрже председника и државу у борби за српски национални интерес, они опет показују да нису политичари.

Председница Владе Ана Брнабић, коментаришући нападе дела опозиције, на "Твитеру" је јуче написала да је председник Вучић једини који је последњих деценија нешто урадио за Косово и Метохију и наш народ:

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Данас они који су 2001. пустили албанске терористе на слободу, 2004. ћутали на погром, а 2008. на проглашење независности, 2010. преместили преговоре из УН у ЕУ и довели до (по нас) катастрофалног мишљења Међународног суда правде - данас се ти јављају да кажу нешто о Косову.

Она је навела да је у питању "неподношљива лакоћа неодговорности".

- То је бесрамна жеља да се политички ућари, колико год тешка времена за Србију била - навела је Брнабићева.

Још једном се показало да су у самозваној опозицији, а суштински табору бившег режима, апсолутно сви исти, поручио је јуче и председник Народне скупштине Владимир Орлић:

- Као јаје јајету: и ови леви и они десни, увек истоветно дрвље и камење бацају на Александра Вучића, на баш све што он каже или уради.

Vladimir Orlić
Владимир Орлић / Извор: Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Увек је тако и било, јасно, јер су у штеточинској и деструктивној политици, која је за Србију значила само пропаст, сви они и били и остали исти. Зато ни данас никакве разлике нема између Вука Јеремића, Здравка Поноша, Бориса Тадића, Милоша Јовановића или Бошка Обрадовића. Истим су се лажима и увредама поново острвили на Вучића, по ко зна који пут и идентичним текстом. Иначе међусобно посвађани као рогови у врећи, у сталном лактању за титулу вође опозиције и место првог манекена у тајкунским медијима и на мрежама, уједињени су увек само у нападима на Вучића.

Као што су исти још и у ћутању када треба неко решење да понуде.

На ову тему говорио је и потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, који је поручио гостујући на РТС да је Косово и Метохија "питање свих питања" и да би било фер да постоји минимум државног, националног и политичког јединства.

- Није ништа што је пријатно за грађане Србије. Велики су изазови пред нама, а очекују се и тешке одлуке.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/милосвуцевиц_одбрана

Он је нагласио да је логично и оправдано да председник Србије позове све који су у неком сегменту представници грађана, да их обавести и да се изјасне:

- Циљ петорке је да ми признамо независно Косово или у најмању руку омогућимо да добије столицу у УН. То је неки процес који би требало да буде што пре завршен, како то виде представници петорке.