Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

(ВИДЕО) Вучић из Сремске Митровице: БАНДО ЈЕДНА ИЗ ПРИШТИНЕ! Одговор вама и вашим западним партнерима је НЕ!

08.03.2019. 06:44 18:22
Пише:
Србија Данас
vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Председник Србије Александар обилази данас, у оквиру кампање "Будућност Србије", Сремски округ, а централно обраћање грађанима је у Сремској Митровици. Вучић је посету започео у Белегишу, обиласком вртића "Бубамара", који је део предшколске установе "Радост".


 

17:05
Обраћање грађанима у Сремској Митровици

Уживо обраћање председника Владе Војводине Игора Мировића, председнице Владе Ане Брнабић и председника Србије Александра Вучића можете пратити на видео снимку испод:

Вучић се на почетку обраћања грађанима захвалио на величанственом дочеку у свом насељима у Срему, и за сву подршку коју су пружали у претходном периоду.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Хвала на свој подршци и љубави коју сте пружили. Желим свим женама да честитам 8. март, оне су те које брину о нашој породици и деци - изјавио је Вучић, који је дочекан аплаузом и узвицима "Ацо, Србине".

Како додаје, у последњих пет година отворио је 18 фабрика у Срему. 

- Нисам затварао фабрике као неки раније. У Срем смо довели неке од најјачих инвеститора. Данас сам разумео да смо најмање инвеститотра довели у Шид. Знам да се људи лако навикну на боље и забораве како је било. Пре неколико година били смо пред бакротством – подсетио је Вучић и обећао да ће и ове и наредне године бити веће плате и пензије.

Председник Србије Александар Вучић обраћањем на скупу у Сремској Митровици завршио је поесту Сремском округу у оквиру кампање "Будућност Србије".

- То смо успели захваљујући вама. Гласајте за оне који раде, оне који зању да ће тешким мерама да донесу резултат. Они су лаким обећањима постали богати, а народу је било све теже. Све ћемо да субвенционишемо више јер имамо више новца, захваљујући тешким реформама. Хоћемо да људи виде будућност за себе и своје породице у нашој лепој Србији – истакао је Вучић.

Вучић је рекао да се не боји ни лопова јер ће бити донет Закон о пореклу имовине и да ће тражити да буде међу првих 10 којима ће бити испитана имовина како би се видело да ли се обогатио. 

- Нисам се обогатио, јер ја не живим за богатство, већ за то да памтите резултате нашег рада! - навео је Вучић.

- Шест година покушавам да сачувам мир по сваку цену. Хоћу да деца одрастају о миру и да размишљају о будућности – рекао је Вучић и испричао шта се дешавало у последњих шест година. 

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Пре шест година потписали смо Бриселски споразум, ја сам цео дан и целу ноћ објашњавао да тим споразумом добијамо мир, да нећемо угрозити наше интересе. Говорили су ми, они најгори, који су поставили границу на Јарињу и Брњаку, да сам издајник. Радили смо да се целом свету представимо као одговоран партнер. Данас је 2.149 дана како Приштина једну једину обавезу из Бриселског споразума испунила – истакао је Вучић и додао да су Албанци показали да њихова реч не значи ништа.

Вучић је истакао да је Србија испунила све своје обавезе.

- Данас је 2.149 дана како Приштина није формирала ЗСО! Данас је 2.149 срамоте не само за Албанце и доказ да њихова реч не важи ништа. Већ и оних који су били посредници у Бриселском дијалогу - истакао је председник Србије. 

- Пре шест месеци сам обавестио Федерику Могерини да је нацрт нове платформе претња по цео Балкан. Десет пута сам тражио да то спрече, они су ми рекли да то никада неће моћи да им дође на дневни ред, а Албанци су то изгласили. Преварили су ме, али су пре свега себе преварили јер Србија није ни тако слаба ни тако мала како они мисел. Није Србија шака зоби да може свако да је позобе – нагласио је Вучић и додао: - Јуче су Албанци донели платформу, ја сам мислио да безобразлуку има краја, јуче сам схватио да нема – казао је Вучић.

Он додаје да је Приштина платформом затражила да Србија призна такозвано независно Косово. 

- Они говоре о узајамном прознању. Да није тужно било би смешно. На све то каћу да ће Србија морати да одговара о сексуалним злочинима и другим злочинима почињеним над Албанцима. Мораћемо да им платимо и ратну одштету, ваљда зато што су вршили сецесију над нашом територијом. Ни то није довољно, мораћемо још пет захтева да испунимо. Када то гледате схватате да су они донели одлуку да никаквог дијалога не буде. Мој одговор свима њима је такав да не знам колико ћу бити на власти, харадинај је обећао да ће ме срушити, али ја им на такве услове никада пристати нећу! Одговор Србије је : Не, то нећете добити! Србија чува своју земљу и свој народ – истиче Вучић и додаје да га не интересује власт и да неки не разумеју да постоје људи којима су морал и отаџбина изнад свега.

 - Ја не дам нашу државу никоме, да је разара и унижава! Сада са тим папиром, бандо једна из Приштине, сиктер негде другде, да видите ко ће вам то испунити. То да разорите Србију, ни много јачи од вас то нису успели, нећете ни ви!

- Да смо ми донели овакву платформу, обесили би ме у Бриселу - истакао је председник Србије.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Мислили су да ћу да их молим да бих опстао на власти. Понављам, не молим никога ни за шта. Знам да сам желео и нудио Албанцима компромис који нису прихватили. Нису хтели, нису прихватили. Замислите да смо ми донели овакву платформу, мене би буквално обесили у Бриселу, а Албанцима је све дозвољено – истиче Вучић.

Како додаје, лагали су нас и варали по много ствари. 

- Знао сам да лажу и варају, знао сам да неће укинути таксе. Последња три данас подигли су потернице за још десет храбрих момака из Косовске Митровице. Ја вам кажем да нема више Олује, нема више Бљеска, пажљиво ме слушајте! Ми нећемо никог да дирамо. Када укинете таксе и платформе, можемо да причамо – навео је Вучић.

Он истиче да се све време води кампања против Српске листе која није хтела да слуша Харадинаја и Тачија. 

- Јуче је Србин Слободан Петровић дао кворум за платформу. Он је део протеста један од пет милиона, он им је дао кворум – рекао је Вучић.

Према његовим речима, он неће да иде из Србије и не плаши се нимало.

 - Ускоро ће 17. март, а када се десио погром и прогон Срба ондашња власт се завукла у мишију рупу. Кретени из Србије су им на тацни дали Међународни суд правде, то је једини аргумент на који се Тачи позива, а то су им Ђилас и Тадић дали у руке – подсетио је Вучић.

Он је истакао да ће Србија радити на томе да сваки човек живи боље, да ће се радити саобраћајнице. 

- Радићемо и пругу, доводићемо нове инвеститоре, направићемо гасификацију и за свако мало место у Срему. Улагаћемо у болнице и школе. Озбиљним и одговорним радом имамо новац и суфицит у буџету. Зато смањујемо јавни дуг, зато сваке године повећавамо плате и пензије – навео је Вучић и додао да се ускоро издаје Бела књига у којој ће се видети колико је фабрика уништено раније.

- Сваког дана се борим за Србију, а да се улизујем Ђиласу, Јеремићу и Обрадовићу нећу никада да се улизујем ни додворавам. Са грађанима хоћу увек, а са лоповима никада нећу да разговарам – подвукао је Вучић и додао: 

- Бескрајно сам захвалан на огромној подршци. Устала је слободарска, непокорена Србија. Србија добрих и пристојних људи, Србија портив простаклука. Имаћемо довољно снаге да Србију сачувамо и очувамо. Обећавам још 18 фабрика за Срем.  – истиче Вучић.

16:55
Велики број грађана чека обраћање председника у Сремској Митровици

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

15:32
Вучић обишао домаћинство "Чикић" у Засавици

Председник Србије Александар Вучић је данас, у оквиру кампање "Будућност Србије", посетио сеоско туристичко домаћинство "Чикић" у Засавици, код Сремске Митровице.

Председника су дочекали породица Чикић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и породице из околних кућа. Дочекали су га традиционално, како обичај налаже, уз погачу, со и слатко.

Имао је прилику и да види како се у казану пече ракија, што му је показао деда Бранислав.

У разговору са домаћинима Вучић је говорио о улагању у сеоски туризам и поменуо да се ради на новом закону којим ће бити омогућене, како је рекао, велике субвенције за то.

- Ако хоћете да проширите делатност, имате више лежајева, бољу туристичку понуду, добићете озбиљну подршку државе. Ту можемо да идемо до 50 одсто односно за све који желе да направе нове вајате, набаве нову опрему, ми као држава дајемо до 50 одсто новчаних средстава. Дакле, то је поклон, што мислим да је велика помоћ - рекао је Вучић.

Он је домаћине замолио да то искористе како би у Засавицу дошло још више људи, странаца и домаћих. Истакао је да му је много драго да види успешно домаћинство какво је породице Чикић и пожелео им да имају још деце.

За Вучића су домаћини припремили и послужење: домаћу шунку, кобасицу, кулен, чорбу од бундеве, печење и штрудлу са орасима и вишњама. Домаћинство "Чикић" се налази на двадесетак километара од Сремске Митровице, а уређено је у етно стилу.

У дворишту се налазе летњиковац и печењара у којој гости могу сами да припремају храну или да, заједно са домаћинима, учествују у спремању зимнице, џемова, печењу ракије.

Осим припреме хране, гостима су на располагању разне активности попут шишања оваца кад је сезона, штрикања, вожње бицикла, а у непосредној околини домаћинства налазе се базени, камп, спортски терени и Специјални резерват природе "Засавица".

14:30
Довешћемо најмање једног инвеститора у Шид

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас грађанима Шида да је до сада најмање урађено у тој општини, због чега ће се у наредном периоду настојати да у то место доведе најмање један или више инвеститора.

Вучић је, у обраћању поводом обиласка реконструисане зграде Основне школе „Сремски фронт“, указао да је срећан што је у обнову тог здања уложено 53 милиона динара.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

- Све јавне објекте ћемо обновити, урадићемо обилазницу око Шида. Брзо ћете видети почетак тих радова. Обновићемо све путеве да од Товарника до центра Шида све буде као ''писта'' , а не да се срамотимо пред светом - казао је он.

14:10
Председник Вучић обишао обновљену зграду ОШ "Сремски фронт" у Шиду

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање "Будућност Србије" реконструисану зграду Основне школе "Сремски фронт" у Шиду. Вучића је испред школе дочекао велики број грађана, председник општине Шид Предраг Вуковић, директорка школе Слађана Љубојевић, запослени и малишани у народној ношњи.

Комплетна обнова школе коштала је 50 милиона динара, а средства су обезбеђена преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Радови су обухватали санацију подова, замену водоводне и канализационе мреже у санитарним чворовима, расвету и молерске радове. Осим тога, завршена је и замена фасадне столарије и постављање нових ПВЦ прозора.

13:45
Додатне субвенције за прераду у пољопривреди

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас да ће држава обезбедити додатне субвенције за развој прераде пољопривредних производа.

- Наћи ћемо начина да додатно субвенционишемо прераду у пољпривреди, јер је то фаза која нам је недостајала - рекао је Вучић новинарима у Добринцима након обиласка италијанске фабрике за прераду и паковање салата Линеа Верде.

Додао је да држава даје и до 50 одсто подстицаја пољопривредницима за набавку нове опреме.

12:48
Вучић обишао фабрику Линеа Верде у Добринцима

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање “Будућност Србије”, фабрику за прераду и паковање салата Линеа Верде у Добринцима, у општини Рума.

Председника су дочекали руководство фабрике, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и бројни становници Добринаца који су носили транспаренте "Рума је за Вучића".

"Да будућност градимо заједно": Овако је Вучић честитао 8.март

"Да будућност градимо заједно": Овако је Вучић честитао 8.март

На уласку у фабрику, која је званично отворена у новембру прошле године, постављен је транспарент "Будућност Руме је са Вучићем", а међу окупљенима су и деца обучена у народну ношњу.

Фабрика у Добринцима је погон групације Линеа Верде, а уз инвестицију од два милиона евра подигла је и ставила у функцију 230 најсавременијих пластеника на површини од 15 хектара у којима се, уз примену најновијих стандарда, обавља интензивна повртарска производња у контролисаним условима. 

Фабрика за сада има 70 запослених, а производни погон се простире на 5.600 квадратних метара. 

12:30
Инђија добија 250 милиона за завршетак спотске хале

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас да ће држава помоћи општину Инђију са 250 милиона динара да би могла да заврши градњу спотске хале.

- Колико година се спортска хала градила у Инђији? Недостаје још пуно новца, а обећавали су то још откад, недостаје 250 милиона динара. Тај новац ће добити општина од државе да можете да завршите спортску халу и да наша деца имају исте услове као у развијемим земљама Европе и света - нагласио је Вучић у обраћању грађанима у Инђији, где је присуствовао почетку радова на асфалтирању улица.

11:20
Вучић: Градићемо ауто-пут Рума - Шабац - Лозница

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас, током посете Белегишу, да ће се градити аутопут Рума - Шабац - Лозница, као и додатни путни крак ка БиХ и Републици Српској дуг 18 км заједно са мостом преко Раче.

Вучић је у Белегишу рекао да је држава радила велики број објеката, попут школа и вртића и инфраструктурних објеката, као и обнову 22 км аутопута од Батроваца ка Сремској Митровици.

Детаљније прочитајте ОВДЕ

11:00
Вучић стигао у Белегиш

Председник Вучић обишао је вртић ПУ "Радост" и вртић "Бубамара" у Белегишу. Председника је дочекало неколико хиљада људи пред којима је јасно поручио да "Србија није на продају".

- Задовољан сам што је општина издвојила средства за изградњу вртића у Белегишу. Морамо да развијамо туризам у вашој општини. Спремни смо да чујемо предлоге и покрајине и општине где још можемо да уложимо, како би сви грађани осетили бољитак" - председник Вучић са грађанима у Белегишу.

 

10:45
Грађани Белегиша очекују председника Вучића

 

 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

Након Белегиша, Вучић одлази у Инђију где ће присуствовати почетку радова на асфалтирању улица, а затим ће у Добринцима обићи фабрику за паковање и прераду поврћа „Ла Линеа Верде" д.о.о.  Затим следи посета Шиду и обилазак реконструисане зграде ОШ „Сремски фронт" , и Засавици где ће обићи сеоско туристичко домаћинство „Чикић". У Мачванском Митровици, Вучић ће обићи фабрику за производњу сточне хране „Храна продукт".

Кампања "Будућност Србија" почела је 7. фебруара, а како је сам Вучић рекао, циљ је да грађаниам представи шта је све до сада урађено и који су даљи планови, али и да чује њихове сугестије и жалбе.