Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАВРШЕН ТРИЈУМФАЛНИ МИТИНГ У КРАЉЕВУ! За Видовдан ове године отворићемо аеродром "Лађевци" (ФОТО)

22.02.2019. 06:55 18:52
Пише:
Србија Данас
Vučić
Вучић / Извор: Србија Данас

Председник Александар Вучић наставио је данас кампању "Будућност Србије" обиласком Рашког округа

Вучић је кампању "Будућност Србије" започео обиласком Пчињског округа пре две недеље, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски и Мачвански округ.  

18.00
Потписан уговор о коришћењу аеродрома Морава за цивилни саобраћај

 Уговор о коришћењу дела аеродрома "Морава" у Лађевцима за цивилни, а не само војни саобраћај, потписали су данас у Краљеву министар одбране Александар Вулин и директор Аеродрома Србије Зоран Павловић. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

17.53
УЖИВО ОБРАЋАЊЕ

 -Желим да вам се захвалим што сте дошли у оволиком броју. Моји претходници су уништили све овде што су могли да униште. Зато радимо на томе да учинимо све како би поправили стање. Хоћу, такође, да вам кажем да смо се борили у претходном периоду да доведемо фабрике у Краљево.

- По сваку цену морамо да доводимо инвеститоре у Краљево. Успели смо да завршимо део ауто-пута Љиг-Прељина и крећемо у завршетак Коридора 10. Довели смо фабрику Леони и ускоро ћу доћи овде да отворим један део. За Видовдан ове године отворићемо аеродором "Лађевци".

- Хоћемо да нашој деци оставимо чисту и сигурну будућност. Нисмо више презадужени. Неки кажу да то није важно. Питам их шта је важније од тога да оставимо децу да живе од рада, да се исплаћују пензије. А шта смо затекли када смо дошли. Није било динара за пензије. Потрошили они на лоповлук.

-  Данас свега 30 процената испаћујемо из буџета, зато што их исплаћујемо из пореза и доприноса. Здравији систем функционише. Хвала још једном нашим пензионерима који ће из године у годину имати све веће пензије.

- Знате ли колико сам се спремао за дуел са Тачијем у Минехну, а све у циљу да не нанесем штету Србији. Зато људи разумеју одогворност и шта је то што радимо и чинимо.

- Полако, али сигурно улажемо у здравствене установе. Хоћемо да наша деца, људи и стари имају чисте болнице и то не само у Београду, него у целој Србији. Данас то људи полако, али сигурно виде. Немам никакву врсту бојазни по питању наше економије.

- Једини страх имам по питању Косова и Метохије. Када имате посла са људима који се хвале својом непредвидивошћу тада осећате страх. Знате колико сте уложили у стабилност и зато се плашите. 

- Ма колико да је истина на нашој страни они ће на крају крајева увек бити уз њих. Они су почели противправно да одгајају своје "чедо", и то ће бити наша мука. За нас нема лаке и лагодне ситуације. Нисмо ми уводили таксе него они, када је реч о Бриселском споразуму они нису испунили све тачке, ми јесмо.

- Моја порука онима који прете Србима имам да кажем само једну ствар - Ви сте много јаки, страшно сте јакиу, али ми ћемо да вас молимо да сачувамо мир и стабилност, а то што смо ми пристојни немојте да мислите да смо слаби и да смо се уплашили, јел будемо ли приморани чуваћемо наш народ и сачуваћемо нашу државу!

16.30
Састанак са представницима локалне самоуправе

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе у Тутину.

16.00
Председник добио дрес кошаркашког клуба "Тутин"

-Срећан што има оволико деце, у овај објекат смо уложили 100.000 евра, рекао је Вучић наставницима и ученицима две средње школе.

-Моје је да вам кажем да знам да нисам нарочито популаран овде, али и да вас замолим да гледате шта ко ради, а не само да слушате шта ко говори, рекао им је председник и најавио да ће поново доћи у Тутин, за годину дана, да види шта је урађено.

15.00
Вучић "дриблао лопту" у новој сали техничке школе и гимназије

Председник Александар Вучић посетио је данас Техничку школу и Гимназију у Тутину, које раде у истој згради, обновљеној уз улагање од 116 милиона динара, где су га ђаци и наставници дочекали громогласним аплаузом, а он прихватио кошаркашку лопту од једног ђака и "издриблао" је. 

На улазу у Тутин Вучића су, иначе, "дочекали" билборди на којима су његове слике уз поруку добродошлице.

Испред школе, чекао га је велики број грађана, којима се обратио и поручио да ће се радити да томе да у тај крај дође инвеститор, те да ће он сам доћи поново у Тутин да отвори нови пут до Новог Пазара, дуг 22 километра.

-Тутин без вас, који сте овде рођени, не вреди никоме ништа. Хоћемо да овде живите пристојним животом, да ваша деца живе овде у Тутину. То је наш најважнији циљ, поручио је председник.

13.58
Вучић одговара на питања

- Што се тиче Рашког округа ми смо јутрос посетили дивну породичну фабрику и има још неколико фабрика намештаја у Краљеву а ми ћемо гледати да помогнемо колико можемо. Морамо да нађемо решење за Матарушку и Богутовачку бању, да помогнемо домаћинима који праве етно села, треба да искористимо већи туристички потенцијал. Мислим да је држава доста помогла Рашки, али наставићемо - рекао је председник.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Што се Косова тиче наш посао је да се понашамо одговорно и да се боримо за наш народ и за интересе нашег народа - рекао је председник осврнувши се на Minnhensku дебату са Хашимом Тачијем.

Опширније о овој вести читајте кликом ОВДЕ.

13.40
Председник на отварању фарбике

Након свечаног отварања и обиласка фабрике Luss Протецт, председник Србије Александар Вучић се обратио медијима. 

- Чак је 46 људи запослено је у овој фабрици, али до краја године ће бити запослено преко 300 људи, а укупно 700 за пет година. Мораћемо још да радимо за Рашку како људи не би напустили своја огњишта. Мораћемо да радимо и путеве. По први пут имамо више новца, идеје и борбености да урадимо више за нашу земљу. Потребна нам је још боља перспектива и чини ми се да су нам потребни нови планови и програми, да будемо још амбициознији - рекао је Вучић.

- Оно што вас молим драги радници јесте да будете вредни и марљиви јер од тога зависи колико ћемо успети фабрика још овде да отворимо - поручио је председник Вучић.

Више о томе читајте у ОПШИРНИЈОЈ ВЕСТИ.

13.00
Свечано отварање фабрике Luss Протецт д.о.о

Председник је поручио да је потребан барем још један инвеститор у Рашки и захвалио се грађанима који га подржавају. Каже да га брине неодговорност Албанаца.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Ми немамо куд. Морамо да чувамо свој народ. Најважније је питање наталитета, ако то значи више посла, онда ћемо то и да обезбедимо. Не будемо ли имали више оваквих анђела као што су ови овде нећемо имати ни будућност. Све најбоље вам желим, живела Рашка, живела Србија! - рекао је председник Србије на отварању фабрике.

Више о овој вести можете прочитати кликом ОВДЕ.

12.15
Вучић са представницима Срба са КиМ

 Председник Александар Вучић разговара данас у Рашки са представницима Срба са Косова и Метохије, у наставку кампање "Будућност Србије".

Srbi sa Kosova
Срби са Косова / Извор: Фото: Председништво Србије

Састанку присуствују директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, члан Председништва СЛ Стеван Вуловић, смењени министар у тзв. косовској влади Ненад Рикало, министар у оставци Далибор Јевтић...

Више о томе читајте ОВДЕ.

11.00
Вучић у етно селу "Богут"

 Председник Александар Вучић посетио је Богутовац где је обишао Етно село "Богут".

Председника су дочекали министар пољопривреде Бранислав Недимовић, породица Филиповић која је власник етно села, председник Месне заједнице Богутовац Милан Пантовић, мештани и власници других етно кућа из околине.

Вучић је дочекан традиционало, уз хлеб и со, а након што се руковао са окупљенима, пришао и помиловао малог Андреја, старог 19 месеци, којег је један од мештана држао у наручју.

Председник је обишао једну од брвнара, након чега је у сали за ручавање, која се налази у склопу етно села, са мештанима разговарао о улагањима у етно туризам.

За Вучића је било припремљено послужење - специјалитети куће - гибаница, слане кифлице, домаће суво месо, сланина, проја, поховане палачинке... 

10.00
Вучић обишао погон фабрике кревета "Моја соба" у Краљеву

Председник Александар Вучић обишао је производни погон фабрике кревета и душека "Моја соба" у Краљеву.

Председник је током посете погону, разговарао са управом и радницима фабрике.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Директор фабрике Бранко Петровић рекао да је та фабрика 2012. године имала четири запослена, а данас их има 119 и извози 95 одсто производа, односно око 2.000 кревета месечно.

Производи се не извозе само у земље региона, већ и у земље ЕУ - попут Немачке, Холандије, Белгије...

Фабрика је прошле године забележила раст од 150 одсто, рекао је Петровић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Градоначелник Краљева Предраг Терзић, који је са Петровићем сачекао председника, рекао је да је "Моја соба" пример фабрике која је остварила изузетан напредак за само шест година.

- ''Моја соба'' је фабрика коју ниједан радник никада није напустио", додао је Терзић.

09.55
"Нећемо дозволити никоме да нападне наш народ"

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Врњачкој бањи да сваког дана на КиМ српском народу прете, а порука Србије је да ће чувати мир и стабилност, али да то нико не треба да схвати као знак слабости јер Београд неће дозволити никоме, па ни Приштини, да нападне наш народ.

Вучић је, обраћајући се грађанима на Променади у Врњачкој бањи на поочетку обиласка Рашког округа, казао да нема никакву бојазан што се тиче економије Србије, али да га брине политичка ситуација у региону.

Више о овој вести читајте кликом ОВДЕ.

09.30
Председник Србије обилази штандове са рукотворинама удружења "Златне нити".
09.07
"Ове године озбиљно повећање плата лекарима и сестрама"

Вучић је обећао медицинским сестрама и лекарима у Дому здравља "Др Никола Џамић" да ће плате ове године бити знатно увећане.

- Полако, вас сестре и лекаре мотивишемо да останете у Србији, да будете нешто задовољнији - рекао председник, захваливши запосленима на дочеку и фотографисао се с њима.

Више о томе можете прочитати кликом ОВДЕ.

08.37
Вучић у Врњачкој бањи почео обилазак Рашког округа

Како је предвиђено програмом, Вучић је обилазак Рашког округа започео посетом Врњачкој бањи, а прва тачка је посета Дому здравља "Др Никола Џамић".

Вучића су, испред Дома здравља, дочекали министар здравља Златибор Лончар, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, директорка Весна Малићанин и запослени у тој установи.

Током обиласка, Малићанинова је Вучићу предочила шта је прошле године урађено у Дому здравља у првој фази реконструкције, за коју је владина Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 105 милиона динара.

Она је навела да су обновљени кров и фасада на згради, урађена водоводна и канализациона мрежа и замењење плочице у тоалетима.

Нагласила је да 40 година ништа није рађено у тој здравственој установи и најавила другу фазу радова у овој години, за које ће Канцеларија издвојити 128 милиона динара.

Тамо ће обићи Дом здравља „Др Никола Џамић", а затим и штандове са рукотворинама удружења „Златне нити".

САСТАНАК ВУЧИЋА И ДОДИКА: Наставићемо да делујемо ЈЕДИНСТВЕНО!

САСТАНАК ВУЧИЋА И ДОДИКА: Наставићемо да делујемо ЈЕДИНСТВЕНО!

Из Врњачке бање Вучић одлази у Краљево, где ће посетити производни погон фабрике кревета „Моја соба".

Следи Богутовачка бања и обилазак Етно села „Богут", а затим Рашка, где ће Вучић у касарни "Стефан Немања" разговарати са Србима са Косова и Метохије, а затим свечано отворити фабрике Луш Протецт д.о.о. 

Из Рашке Вучић одлази у Тутин, где је предвиђено да обиђе обновљене Техничку школу и Гимназију, као и да се састане са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе.

У Краљеву, где стиже из Тутина, Вучић ће присуствовати потписивању Уговора о одређивању аеродрома „Морава" за цивилни и војни саобраћај.

ВУЧИЋ ПОСЛАО ПИСМО ПУТИНУ: Погледајте цео садржај писма

ВУЧИЋ ПОСЛАО ПИСМО ПУТИНУ: Погледајте цео садржај писма

За 17 сати предвиђено је обраћање председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић у краљевачком СЦ "Ибар".

Вучић је кампању "Будућност Србије" започео обиласком Пчињског округа пре две недеље, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски и Мачвански округ.

Циљ је да грађанима представи шта је до сада све урађено и који су даљи планови, али и да чује који су њихови највећи проблеми.