Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: Премијер одговарао на посланичка питања (ФОТО)

06.12.2016. 11:13 16:53
Пише:
Танјуг/Србија Данас
Skupština Srbije
Скупштина Србије / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Настављена расправа о буџету.

Скупштина Србије данас је наставила седницу на чијем дневном реду је и предложени буџет за 2017. годину, а на почетку рада посланици користе време за постављање посланичких питања. 

Након питања, биће настављена расправа о предложеном буџету, којим су предвидени укупни приходи у износу од 1.092 милијарде динара и укупни расходи од 1.161 милијарди динара, са дефицитом од 1,7 одсто бруто домаћег производа (БДП).

РАСПРАВА О БУЏЕТУ: Вујовић излаже експозе, премијер ће се прикључити посланицима

Министар финансија Душан Вујовић јуче је посланицима образложио предложени буџет. 

На јучерашњој скупштинској расправи био је и премијер Алекандар Вучић, који је најавио да ће и данас доћи.  Вучић је посланицима у парламенту рекао да је направљено чврсто и стабилно финансирање и да је ово најбоље кројен, а реално скројен буџет.

11.15 - Данашња седница почела је постављањем питања посланика Милије Милетића (USS) на тему болести стоке, плавог језика..., затим Бошка Обрадовића, посланика Двери, на тему НАТО, некадашњег комбината Годомин, те посланика СПС Неђа Јовановића који је говорио о насиљу над женама и затражио конкретно решење за њихово запошљавање.

Skupština Srbije
Скупштина Србије / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Томић је навела да је на Предлог буџета поднето 286 амандмана, а на измене Закона о буџетском систему 33 амандмана. Скупштина је седницу, на чијем дневном реду је и предложени буџет за наредну годину, почела јуче, када је утврђен дневни ред и отворена расправа.

11.19 - Посланик ДЈБ Саша Радуловић обратио се Скупштини прочитавши писмо једног пензионера који се жали на огромно смањење своје пензија зарад реформи и будућег бољитка и питао премијера Вучића да ли зна да Електропривреда гради луксузно одмаралиште.

ВУЧИЋ: Пензионери разумеју, за веће пензије потребна јача привреда

10.22 - Посланик СНС Александар Мартиновић затражио је одговор да ли су представници бивше власти знали да су гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић убијени у војном објекту Караш. То питање је упутио Борису Тадићу, Драгану Шутановцу и Вуку Јеремићу.

- Какве информације о смрти двојице војника је имао Вук Јеремић, бивши министар иностаних послова, а садашњи кандидат за председника Србије, који је потрошио 60.000 евра за дневнице - упитао је Мартиновић. 

Aleksandar Martinović
Александар Мартиновић / Извор: Фото: Танјуг/Сава Радовановиц

Он је рекао да исто питање треба упзутити и Борису Тадићу, те Драгану Шутановцу, који је у то време био заменик председника одбора за одбрану и безбедности, те министар одбране. 

Мартиновић је замолио владу и надлежне министре да одговоре да ли су Јеремић, Тадић и Шутановац у време док су обављали функције имали информације о томе да су двојица војника убијени у току редовног служења војног рока. 

11.36 - После предаха Скупштини се први обратио Бошко Обрадовић критикујући предлог буџета и актуелну власт. Парламенту се потом обратио премијер Александар Вучић одговарајући махом на питања Бошка Обрадовића.

11.45 - Вучић: Дефицита сада немамо, предвиђамо конзервативан буџет, али ви сте у то не разумете. Занима вас само скупштинска плата, колико ћете селфија и твитова да направите - рекао је премијер пред посланицима.

12.15 - Вучић Обрадовићу: Не глуматајте, ништа не знате..

Престаните с тим глуматањем, нити имате везе са српством, нити са Србијом, нити с њеном будућношћу, нити било шрта знате о економији, резултатима и бројевима, рекао је премијер Александар Вучић на примедбе Бошка Обрадовића из Двери данас у скупштини. 

Домаћи привредници напредују, приметио је Вучић, па наши су привредници подржали буџет, не знам с ким сте то разговарали кад кажете да нам привреда не иде напред, да више плаћамо странце који отварају овде погоне... 

- О резултатима и бројевима појма немате, понављате лажи као Шваба тра ла ла - приметио је Вучић и негирао да су већа давања страним инвеститорима, него за здравство. 

Целу вест прочитајте на ОВОМ линку.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

12.31 - Вучић: Не уводим Србију у НАТО, победићу вас увек, докле хоћу

Ни комесар Хан, ни било који комесар, страни министар или амбасадор не сме ни да ми говори било шта о унутрашњим приликама у Србији, осим о реформама, одговорио је премијер Александар Вучић данас лидеру Двери Бошку Обрадовићу на питање: "шта је Хан рекао, ко треба да буде следећи председник Србије?".

- Ви себе представљате као заштитника Србије од НАТО, а ја сам отишао и тамо у седишту у Бриселу рекао да Србија није заинтересована за чалнство, а ви можете да измишљате - рекао је премијер одговарајући на оптузбе да Србију уводи у тај војни савез. 

12.46 - Вучић: Побеђиваћу докле год будем хтео, јер сам "чист"

СКУПШТИНА СЕ ПРЕСЕЛИЛА НА ТВИТЕР: Написали да се Мартиновић претворио у уши! ОДРЕАГОВАО ПРЕМИЈЕР!

Премијер и лидер СНС поручио је данас да је "чист као суза" и да зато побеђује на изборима и да ће зато и побеђивати када год буде хтео и колико буде хтео да се бави политиком. 

Он је у обраћању Бошку Обрадовићу из Двери који је изнео низ оптужби на рачун премије и владе рекао да је срамота то што ради.

- Ако ми динар нађете, не пет милиона, ја нисам премијер - рекао је Вучић.

- Ваш проблем је у томе што сам ја, за разлику од вас, поштен човек и чист као суза и побеђујем и побеђиваћу вас докле год ја будем хтео, докле год будем хтео да се бавим политиком - рекао је Вучић.

Целу вест прочитајте на ОВОМ линку.

Vojislav Šešelj
Војислав Шешељ / Извор: Профимедиа

12.59 - Скупштини се потом обратио лидер радикала Војислав Шешељ.

- Ја се вама дивим, ви сте млађе, паметније генерације, брже читате, а шта ћемо ми глупљи, а ја сам представник глупље генерације. Изгледа сте сви ви прочитали, али само ја нисам. Ко ми је крив што сам глуп. Добили смо ове папире у петак, а у пословнику пише 15 дана. Дајте ми мојих 15 дана да се припремим. Мени треба шест дана да прочитам и још један да се припремим. Немојте ви својом ефикасношћу да гушите демократију - рекао је Шешељ.

13.26 - Србија мора да настави мирно у будућност без подела и додао је да, очекујемо и уколико се деси обрнуто, поручио Вучић.

ПРЕМИЈЕР ЈАСНО ПОРУЧИО: Србија мора да настави мирно у будућност, грађани Србије знају да изаберу

14.14 - Немачка ће подржати отварање поглавља 5, 25 и 26 до краја године

- Када вас подржи једна од најмоћнијих земаља ЕУ и најмоћнијих економија света, затим САД, а ништа против немају Руси, то је велика ствар - рекао је Вучић побројавши поглавља која ће ускоро бити отворена. Целу вест прочитајте ОВДЕ.