Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕМАЧКОМ ЛИЦЕМЕРЈУ НЕМА КРАЈА! Нуде мито за промену пребивалишта, а СРБИЈИ држе лекције: Ђиласови савезници желе САМО ЈЕДНО од наше земље

04.03.2024. 22:56
Пише:
Србија Данас
sd
сд / Извор: Фото: Youtube Printscreen/K1 Телевизија,НОВА S,SPÖ,Central Еуропеан University, Shutterstock

Нема краја примени "двоструких аршина"

Немачко и уопште западњачко лицемерје према Србији огледа се на много поља. Оно је највидљивије на питању Косова и Метохије где се брутално крши територијални интегритет Србије, док се у исто време шаљу милијарде војне и економске помоћи како би се сачувао територијални интегритет Украјине. 

ЂИЛАСОВЦИМА ПРВИ МАЈ ТРАЈЕ ДЕСЕТ ДАНА! Брнабићка исмејала опозицију: "Други "базични услов" је да се отвори дипломатско-конзуларно представништво у Ровињу"Ana Brnabić

ЂИЛАСОВЦИМА ПРВИ МАЈ ТРАЈЕ ДЕСЕТ ДАНА! Брнабићка исмејала опозицију: "Други "базични услов" је да се отвори дипломатско-конзуларно представништво у Ровињу"

САСТАНАК ОД ИЗУЗЕТНЕ ВАЖНОСТИ: Брнабић с Радном групом за изборне услове, ОДИХР и Делегацијом ЕУFoto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

САСТАНАК ОД ИЗУЗЕТНЕ ВАЖНОСТИ: Брнабић с Радном групом за изборне услове, ОДИХР и Делегацијом ЕУ

НА ОВО ЈЕ ВУЧИЋ УПОЗОРАВАО: Оркестрирани напади на председника Србије са свих страна - опозиција раме уз раме са Куртијем и исламистимаDragan Đilas, Aljbin Kurti

НА ОВО ЈЕ ВУЧИЋ УПОЗОРАВАО: Оркестрирани напади на председника Србије са свих страна - опозиција раме уз раме са Куртијем и исламистима

Прича је врло слична и када су у питању лекције о демократији које добијамо из Берлина, Брисела, Вашингтона и других западних центара. Они се нимало не либе да пред Србију постављају најригорозније критеријуме за изборни процес, људска права и демократију, а да, са друге стране, у својим земљама ове принципе крше и потпуно занемарују. 

Треба ли подсетити какве медијске слободе на Западу владају гледе рата у Украјини, где је потпуно немогуће да се афирмативан садржај према Русији објави и дође до конзумента њихових мас-медија. Није лоше поновити и какве уметничке слободе владају када се једном Милошу Биковићу из безмало сулудих разлога брани да игра у серији западне продукције. 

Ипак, најновији показатељ лицемерја о коме је наша јавност вечерас обавештена потпуно потире сваки демократски кредибилитет пре свега Немачке, али у ширем смислу целог Запада, да држи лекције и подучава било коју земљу тој идеји.

Немци толеришу пререгистровање бирача

Наиме, немачки лист Билд објавио је вест да универзитет Баухаус из Вајмара отворено позива своје студенте да пријаве фиктивно пребивалиште у покрајини Тиргинији, како би гласали против десничарске Алтернативе за Немачку и спречили њен долазак на власт. 

Да би ствар била гора за такво "пререгистровање" универзитет Баухаус и други који су у том програму нуде мито. Па се послушни могу надати цифрама од 50 до 300 евра.

Алтернатива за Немачку (АфД) је партија екстремне деснице која има противмигрантске и евроскептичне ставове. Крајем прошле године неки чланови ове странке присуствовали су контраверзном десничарском састанку на коме се расправљало о протеривању миграната и једног дела немачких грађана који имају страно порекло. Након тога су против ње широм Немачке покренути протести у којима се тражи потпуно забрањивање странке.

Протести против АфД су једно, а ово је сасвим друго. Овакав анти-демократски манир не би нас толико чудио да управо немачки европосланици и политичари нису предњачили у оптужбама против Србије око бирачког списка и наводних и никад потврђених махинација са истим.

Оно што ниједан објективан аналитичар код нас неће и не може наћи у изборном процесу у Немачкој је потпуно транспарентно. Остаје питање откуд им право да говоре о легитимитету наших избора и тобожњем пререгистровању гласача, када се то код њих ради до краја отворено. 

Наравно, цела јавност Запада ћути и некакве санкције и резолуције против Немачке нису ни на видику, што још једном потврђује њихово брутално лицемерје према нашој земљи. 

Слично сматра и политички Аналитичар Дејан Вук Станковић који је за портал Србија Данас прокоментарисао писање "Билд-а".

- Заиста је запрепашћујућа околност да било коме у свету уопште пада на памет да нуди новац за пререгистрацију бирача, посебно у једној земљи која за себе хоће да тврди да је демократски уређена и која хоће да дели лекције другим државама како треба да воде изборни процес - навео је Вук Станковић.

dejan-vuk-stankovic
дејан-вук-станковиц / Извор: Србија Данас

Он је навео како је невероватно да академска јавност у Немачкој има такав предлог а српским изборима тражи "длаку у јајету".

- Ти двоструки аршини јесу оно што руши кредибилитет Немачке као демократске државе и било би боље да се Немачка бави својим неравнинама у политичком и моралном смислу, а не да држи лекције Србији ни било којој другој држави на Западном Балкану - закључио је Дејан Вук Станковић за портал Србија Данас. 

Ђиласови савезници желе узурпацију власти

Овај потез је до краја раскринкао савезнике српске опозиције окупљене око Драгана Ђиласа. Након овога је потпуно јасно да је њихов једини циљ да својим невиђеним махинацијама и обманама дођу на власт у Србији и проводе оне циљеве које је пре неки дан поменуо председник Александар Вучић. Неки од њих су свакако признање Косова и одрицање од Републике Српске, али и постављање једног апсолутно марионетског режима у Београду који ће слепо слушати све наредбе из Берлина и Брисела. 

Извор: Србија Данас