Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НЕМАТЕ ВИ ШТА ДА РЕШАВАТЕ" Вучевић одговорио на срамне оптужбе Новаковића: Знате да говорим истину

07.12.2022. 15:29
Пише:
Србија Данас
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Printscreen/RTS 2

Он је Новаковићу поручио да се као професор марксизма, за време његовог мандата, сетио да друмски саобраћај иде кроз тврђаву, а данас протестује против моста за који је иначе гласао.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић данас је током скупштинске расправе о буџету брутално одговорио на срамне и скандалозне оптужбе народног посланика Народне странке Борислава Боре Новаковића.

Подсећамо, пулен Вука Јеремића је у новом сазиву скупштине више пута изазивао инциденте, а чак и покушао да се физички обрачуна с посланицима владајуће коалиције.

"ЖАЛИМО ШТО СЕ ДОГОДИЛО У СРБИЈИ" Скандал на самиту ПС ЦЕС у Београду, руска делегација напустила заседање

"ЖАЛИМО ШТО СЕ ДОГОДИЛО У СРБИЈИ" Скандал на самиту ПС ЦЕС у Београду, руска делегација напустила заседање

"ДУЖНОСТ ЈЕ ЗЕМАЉА ДА ЈАЧАЈУ МЕЂУСОБНЕ ВЕЗЕ" Вучић послао поруку учесницима ПС ЦЕС у Београду

"ДУЖНОСТ ЈЕ ЗЕМАЉА ДА ЈАЧАЈУ МЕЂУСОБНЕ ВЕЗЕ" Вучић послао поруку учесницима ПС ЦЕС у Београду

ЕКСПЛОЗИЈА ПОТРЕСЛА БОР! Уништена авио- бомба тешка 50 килограма

ЕКСПЛОЗИЈА ПОТРЕСЛА БОР! Уништена авио- бомба тешка 50 килограма

Одговор Милоша Вучевића преносимо у целости:

Министар је одговорио на оптужбе о мосту Дуга у Новом Саду: Он је урађен захваљујући Милутину Мркоњићу и Слободану Милошевићу

-Варадинска Дуга је урађена највише захваљујући покојном Милутину Мркоњићу, да то остане уписано, и захваљујући Слободану Милошевићу. Говорим о људима у чијим странкама никад нисам био и с којима нисам делио идеологију, а то је истина. А у предвечерје 5. октобра, ви сте прошетали мостом који је завршио Милутин Мркоњић, то је био ваш допринос. Не кажем да Град није помагао, али чињеница је да је Република Србија и Милутин Мркоњић обнављао. Онда по тој истој логици, можемо рећи да је Маја Гојковић завршила Мост слободе, како сте ви завршили варадински мост. Ја никада нисам прећутао ко шта ради од фирми, нема потребе да кажем ко је добио који тендер, нити градоначелник проводи тендере. Причао о вашем примеру када сте ви дали тендер, јер сте били директор јавног предузећа дали посао фирми која није испуњавала да добије посао кроз тендер- јасан је био министар Вучевић и аргументовано одговорио на све лажне оптужбе Нпваковића.

Такође, Вучевић који је целу деценију био на челу Новог Сада, био је изричит и изнео чињенице да је данас рекордан број деце у вртићима, а да је до 2012. године било готово 3000 деце мање, као и да Српска Атина већ трећу годину има бесплатне вртиће и да се субвенционишу приватни вртићи.

Novaković
Новаковић / Извор: Фото: Printscreen/RTS 2

Он је Новаковићу поручио да се као професор марксизма, за време његовог мандата, сетио да друмски саобраћај иде кроз тврђаву, а данас протестује против моста за који је иначе гласао.

- Да ли сте ишли код судије за прекшаје за исто дело које сте били изведени пред Специјални суд. Ја се нисам радовао да неко буде процесуиран да би напакостио некоме, нити сам икоме претио као што ви стално говорите да ће неко одговарати за нешто пред преким судовима. То су одвратне ствари, које говоре неодговорни људи. Али, ви сте избегли расправу о вашој евентуалној кривичној одговорности, а постојали су основи сумње да специјално тужилаштво подигне оптужницу да будете део те организоване криминалне групе. Обустављен је поступак за вас, јер сте отишли код судије за прекршаје и рекли “ја сам крив, нисам крив”, да прођу две године, да застари прекршајни поступак и да кажете да је то дело већ конзумиран, не може опет да се суди никоме два пута за исто дело. И тако сте избегли расправу и вашу евентуалну одговорност. И немојте да нам држите предавање како сте ви ослобођени и да је доказано како ви то нисте радили, јер нема 600 милиона динара, а није било Булевара Европе, ни централне кухиње. А нећу да спомињем онај ваш чувени пројекат друмског саобраћаја који иде кроз Петроварадинску твржаву, што сте платили некој словеначкој фирми идејни пројекат, па сте угрозили Петроварадинску тврђаву, под Унеском, јер није дозвољено да туда иде саобраћај. Ви сте се као професор марксизма сетили да иде друмски саобраћај кроз тврђаву и данас протестујете против моста. Да ли вас је бар мало срамота? – наставио је Вучевић.

Данас родитељи могу да пролазе Позоришним тргом са колицима без да упадају у рупе

Потпредседник Владе тврди да ништа никада није прећутао, нити крио било шта у својој биографији, те да је после гимназије отишао у војску, на служење у Врање и Гњилане.

После сам завршио Правни факултет Универзитета у Новом Саду, који сам с просеком 8,83. Никада нисам ништа прескако и преко реда. И поносан сам што сам завршио словачку гимназију "Јан Колар" у Бачком Петровцу. Ја се вама нисам ругао што сте ви професор марксизма. Нисте ме демантовали да нисте ишли код судије за прекршаје да бисте избегли кривично правну одговорност, јер знате да говорим истину. Нема шта ви да решавате, можете да изађете само на изборе. Ви о тендерским структурама размишљате само да добија неко вама близак или не знам коме. А зашто тако размишљате? Па полазите од себе, јер сте тако радили кад сте били градоначелник. Малопре прозивате стране инвеститоре, а када причате о домаћој фирми која производи гранит онда вам не одговара власник или један од власника. Увек сте раздвајали Војводину и Србију, као што сте малопре раздвојили Србију и Косово. Је л’ градоначелник мора да улази у власничке структуре неке фирме? А шта је срамота што је то радила фирма из Србије? И за разлику од вас, ја сам данас много поносан на тај посао, јер данас родитељи могу да пролазе Позоришним тргом са колицима без да упадају колица у рупе и даме могу да иду дотеране у Српско народно позориште. Ви сте за много тежа дела били изведени пред лице правде. И да вас питам, хоћете ли српске или иностране фирме? Је л’ ваља гранит из Србије или нам треба онај из Шпаније или Хрватске?