Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ни висина, а ни Косово: Ево шта се највише претражује на нету о Вучићу и другим светским лидерима

03.04.2018. 20:35
Пише:
Србија Данас/ Телеграф
aleksandar-vucic
александар-вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Политика није оно што привлачи највећу пажњу кад су председници и премијери у питању

Светски лидери увек привлаче велику пажњу јавности.

Сваки њихов поступак је пажљиво испраћен па у свом послу морају да воде рачуна о томе како се понашају и шта говоре, али и да покушају да се што боље снађу на свом положају. Међутим, њихова политика није оно што привлачи највећу пажњу кад су председници и премијери у питању.

Оно што највише интересује људе јесу ситнице које се односе на њихов приватан живот. На интернету је данас могуће пронаћи информацију о било чему, а када је реч о политичарима, људе највише занимају њихове породице, богатство, образовање, биографија... Код појединих политичара се претражује висина, какви су били у младости, па чак и натална карта.

Александар Вучић

Кад је реч о председнику Србије Александру Вучићу, људи на интеренету највише претражују његову биографију и информације о његовој супрузи Тамари.

Након тога следи његова активност на друштвеним мрежама, посебно на Твитеру, као и то одакле потиче, али и контакт. После информација са Википедије, следи Косово, али и његова висина.

Ана Брнабић

Кад на интернету претражују информације о премијерки Србије Ани Брнабић, људи највише траже њену биографију, али и податке о њеној девојци Милици. Онда следи њена активност на друштвеним мрежама, али и фотографије премијерке.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Раде Прелић

Доналд Трамп

Председник САД Доналд Трамп непрестано привлачи пажњу јавности.

Иако је и његова политика у главном фокусу интересовања грађана САД, људе доста интересују активности којима се бави ван посла. Ту је пре свега његова активност на Твитеру, јер важи за политичара које неуморно користи ову друштвену мрежу. Људе занима и то колико је заправо богат, колико има година и какво му је образовање. Ништа мање интересантни нису ни његови цитати, анкете, али и место његовог становања.

Владимир Путин

Руски председник Владимир Путин важи за једног од најмоћнијих људи на свету, али исто тако око њега је готово увек била и нека доза мистерије. О његовом приватном животу се зна оно што је допустио да изађе у јавност, али велики број информација је и даље непознат.

Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Реутерс

Људе посебно интересује колико је Путин висок, али и величина богатства које поседује. Пошто је од пре неколико година и разведен, многе занима и да ли руски лидер има неку нову жену у свом животу, али и детаљи о његовој бившој супрузи. Такође посебну пажњу привлаче и његове године, биографија али и кућа у којој руски председник живи.

Ким Џонг Ун

О севернокорејском лидеру се јако мало зна.

И он сам као и земља коју води изазивају велико интересовање у светској јавности. Подаци који долазе из Северне Кореје пролазе строгу контролу, па је самим тим и наше знање о њој изузетно оскудно. Наша машта се увек разигра када тако око неког лидера постоји одређена доза тајнствености.

Kim Džong Un
Ким Џонг Ун / Извор: Профимедиа

Што се Кима тиче, љуе највише интересују информације о његовој жени и сестри, као и његовој висини, али и годинама. Ту су и подаци о рођендану, богатству, као и његовим цитатима.

Емануел Макрон

Приватни живот француског председника Емануела Макрона привлачи велику пажњу медија. Његов брак са старијом женом још је главна тема многих чланака. Све појединости из њиховог заједничког живота увек изазивају велику пажњу.

Године његове супруге, као и његове године такође интересују људе, као и висина француског председника. Ту је такође и његово образовање, породица, активност на Твитеру и вредност богатства. Један од елемената који људи највише истражују о њему је и његова популарост.

Ангела Меркел

Немачка канцеларка Ангела Меркел се разликује од осталих политичара јер се људи највише интересују за њену биографију.

Angela Merkel
Ангела Меркел / Извор: Профимедиа/илустрација

Након тога долазе слике и информације из периода њене младости, па подаци са Википедије. Потом иде висина, информације о мужу, као и вредност њеног богатства. Пажњу привлаче и њене године, али и образовање.

Реџеп Тајип Ердоган

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је доспео у центар пажње након што је променио устав како би могао да остане на власти до 2029. године.

Људе не првом месту занима његова висина, али и информације о универзитету који носи његово име, а који је основан 2006. године. Након тога следе године, његови цитати као и информације о његовој жени. Такође велико интересовање изазива и велелепна палата у којој живи.