Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МРЖЊА ПРЕМА СРБИЈИ МУ ПРЕШЛА У ПАТОЛОГИЈУ: Ђиласов Понош се мало дружи са убицама Срба, а мало тражи економске санкције за нашу земљу? ДНО

13.03.2024. 15:36
Пише:
Србија Данас
sd
сд / Извор: Фото: Youtube Printscreen/RTS Око - Званични kanal/MNpress/Shutterstock

Ђиласовци не престају са анти-државним понашањем

Српски интелектуалци одавно су указали на појаву ауто-шовинизма као једног од канцера српког друштва који има дуг континуитет трајања. Но, могло би се рећи да су његови данашњи репрезенти надмашили своје комунистичке и социјалистичке претходнике у послу блаћења имена и државности Србије. 

Брнабић и чланови владе положили венце поводом годишњице убиства Зорана Ђинђићаs

Брнабић и чланови владе положили венце поводом годишњице убиства Зорана Ђинђића

УЈЕДИЊЕНИ У МРЖЊИ ПРЕМА ВУЧИЋУ И СРБИЈИ: Политичари из региона не престају да износе ГНУСНЕ лажи о председнику - Утркују се ко ће дубље да нам забије нож у леђа!Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

УЈЕДИЊЕНИ У МРЖЊИ ПРЕМА ВУЧИЋУ И СРБИЈИ: Политичари из региона не престају да износе ГНУСНЕ лажи о председнику - Утркују се ко ће дубље да нам забије нож у леђа!

КОЛИКО ЛИЦА ИМА ЂИЛАС?! Драган пљује пројекте који су оживели Београд, а заборавља шта је причао о њима док је био на власти! Лицемерје какво се на памтиBeograd

КОЛИКО ЛИЦА ИМА ЂИЛАС?! Драган пљује пројекте који су оживели Београд, а заборавља шта је причао о њима док је био на власти! Лицемерје какво се на памти

Наравно, у политичком смислу њих представљају странке окупљене око Драгана Ђиласа. Сви такозвани лидери, а у ствари "политички патуљци" који гравитирају ка Ђиласовој странци скупљени на лицемерној листи "Србија против насиља", потпуно прихватају анти-српску идеологију скројену у иностраним центрима моћи која се истрајно и вековима проводи против нашег народа. 

Она временом поприма различите форме, али своју оштрицу према Србији и свему српском никада не тупи. 

У последње време та ауто-шовинистичка идеологија се испољава у једном безмало сулудом и несхватљивом захтеву да се уведу економске санкције нашој земљи?

Тако је недавно у Европском парламенту Деброс Корфилд из клуба посланика Зелених изјавила да се они залажу за замрзавање приступних средстава за Србију на шта су се ђиласовци одмах примили и надовезали попут правих штеточина ликујући што ће сами присуствовати седници Европског парламента на којој се "суди Србији".

Evropski parlament
Европски парламент / Извор: Профимедиа

Јасно је да се они увек са усхићењем одазову позиву на скупове оних који  траже кажњавање Србије што "нарушава уставни поредак такозваног Косова" и који траже изолацију Србије јер није увела санкције Русији.

Али није јасно откуд им онда воља и храброст да се грађанима представљају као неко ко је способан и спреман да води ову земљу. Пут који они познају и за који се залажу је пут понижења и поништења Србије и најпосле, пут санкција о којима толико причају.

Понош предњачи

Од низа ђиласоваца који предано раде на томе да блате Србију треба издвојити једнога који у последње време предњачи у "прљавом ауто-шовинистичком послу".

То је свакако "НАТО генерал" Здравко Понош, чије изјаве су прича за себе.

Он је један од оних који свесрдно подржавају економску девастацију наше земље и тражи да нам се уведу санкције?

Недавно је у налету своје мржње против власти завапио Бриселу да заврне финансијске вентиле према Србији. 

- Како Европа може да притисне Вучића, тако што ће нам условити напредак на ЕУ путу? То њему неће направити проблем! Једино што има смисла је да се изврши друга врста притиска а то је завртање финансија! Невоља је што се то толико не одражава на њега, већ само у извесној мери јер не може да продаје ту причу "Србија иде напред јер користи европске паре!“ - изјавио је "НАТО генерал" не схватајући да залази у најмутније воде издаје интереса сопстевног народа и земље само да би се докопао мрвице власти.

Можда нам ову какофонију Поношевих изјава може објаснити чињеница да он осим српског има и хрватско држављанство и не само то него и озбиљне конекције са извесним круговима у Хрватској.

Наиме, Хрватски лист "7дневно" открио је, велику тајну бившег председничког кандидата ђиласовца Здравка Поноша, а то је да је веома близак пријатељ са генералом Дамиром Крстичевићем, који је био командант 4. гардијске бригаде Хрватске војске за време злогласне акције "Олуја".

У тексту из 2022. године под насловом "Пријатељ Дамира Крстичевића и Јосипе Римац руши Вучића" поменути хрватски медиј пише да пријатељство Поноша и Крстичевића датира још из студентских дана:

- Са српским генералом Поношем Војну академију похађао је један од најбојих хрватских генерала и бивши ХДЗ-ов министар одбране Дамир Крстичевић, који је уједно и актуелни саветик премијера Пленковића за одбрану - пише "7дневно", а текст илуструје заједничка фотографија Поноша, Крстичевића и Јосипе Римац, некадашње градоначелнице Книна.

sd
сд / Извор: Фото: Printscreen

Добро је подсетити читаоце да је Дамир Крстичевић био командант 4. гардијске бригаде Хрватске војске, која је учествовала у убиству 81 цивила из избегличке колоне у месту Бравнице код Јајца 13. септембра 1995. године.

Месец дана после акције "Олуја" и у којој је протерано око 250.000 Срба, јединице Хрватског већа одбране (ХВО), Армије БиХ и Хрватске војске (ХВ) извршиле су организовану војну операцију "Маестрал" са циљем заузимања територија општина Доњи Вакуф и Јајце, које су до тада биле под контролом Војске Републике Српске (ВРС).

sd
сд / Извор: Фото: Printscreen

Напад је извршен из заседе, без било каквог повода, када је аутобус био у непосредној близини моста. Отворена је ватра из пешадијског наоружања различитог калибра. Према изјавама преживелих и рањених, у аутобусу „Сервистранса” није било наоружаних лица, нити је било ко од путника дејствовао ватреним оружјем. У нападу је страдао 81 цивил, међу којима је осморо деце. Најмлађа жртва био је дечак од три године, а најстарија је имала више од 90 година.

Године 2019, Поношев пријатељ Крстичевић осуимњичен је за ратне злочине, а докази су предати Тужилаштву Републике Србије!

Ту се не завршава "славна каријера" Поношевог друга, већ ћемо се вратити мало у прошлост где долазимо до операције "Масленица".

Операција "Масленица" представља планирану и организовану серију напада на српска села на подручју Равних Котара које су спровели припадници хрватске војске са циљем етничког чишћења овог простора од српског становништва

У овој акцији која је трајала до краја 1993. године убијено је и нестало 348 цивила и војника, а међу њима 40 жена и четворо деце. У хрватским логорима али и у својим кућама силовано је најмање 50 жена и девојчица српске националности. У збеговима је као директна последица агресије умрло још 165 цивила, а укупан број страдалих је 513.

Управо је Дамир Крстичевић био један од заповедника те операције, који је касније говорио да је операција Масленица била прекретница у Домовинском рату те да је и "након три деценије осећај исти – победнички"!

Анти-Срби широм региона пријатељи ђиласоваца

Ова кобна веза Поноша са хрватским националистима и људима оптуженим за ратне злочине не треба нас чудити јер ђиласовци имају ту тенденцију да се удружују са свим адресама које нашој земљи желе зло. 

Треба ли подсетити шта је Драган Ђилас говорио о Аљбину Куртију хвалећи га као принципијелног. 

kosovo
косово / Извор: Фото: Shutterstosck/Youtube Printscreen/Gradska РТВ Подгорица

- Од свих које сте набројали, најпринципијелнији је овај Курти који се залаже за своје ставове због којих је и робијао - казао је лидер ССП-а једном приликом. 

То терцирање Куртију (који се и сам поноси подршком "српске" опозиције) није ништа чудно и ништа ново у њиховом деловању јер је јасно да би се они удружили како то народ каже "са црним ђаволом" само да се докопају мало власти у Србији, а ако не може у Србији, онда у Београду. Ипак, народ све види и народ им из избора у изборе показује какву репутацију и "поштовање" уживају у нашој земљи.

Извор: Србија Данас

}