Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ ЈЕДИНИ ИНТЕРВЈУ ЈОВАНА ВУКОТИЋА! Тврдио да му смештају, а ево и кога је оптужио за то

11.09.2022. 19:07
Пише:
Србија Данас/Мондо
Jovica Vukotić
Јовица Вукотић / Извор: Facebook

Дојучерашњи познаници и пријатељи, од којих неки врло блиски, у сарадњи са женом Радоја Звицера - Тамаром, покушавају да лажним сведочењем креирају предмет - да сам 23. маја био у Котору и покушао да убијем ту несрећну жену, тврдио је Вукотић

Јован Вукотић убијен је у четвртак у Анталији, када је убица на мотору испалио смртоносне хице у вођу шкаљарског клана, који је седео за воланом свог аутомобила, а наочиглед његове трудне невенчане супруге Маше М. и њиховог малог детета.

ВУКОТИЋ ЈЕ И РАНИЈЕ БИО НА МЕТИ! За непуна три месеца убијена тројица шкаљараца - обрачун кланова се наставља

ВУКОТИЋ ЈЕ И РАНИЈЕ БИО НА МЕТИ! За непуна три месеца убијена тројица шкаљараца - обрачун кланова се наставља

СУПРУГА ЈОВАНА ВУКОТИЋА ДАЛА ИСКАЗ У ПОЛИЦИЈИ: Открила језиве детаље ликвидације

СУПРУГА ЈОВАНА ВУКОТИЋА ДАЛА ИСКАЗ У ПОЛИЦИЈИ: Открила језиве детаље ликвидације

УБИЈЕНИ ВУКОТИЋ ИМАО И ТАЈНО ИМЕ: Појавила се фотографија лажног пасоша (ФОТО)

УБИЈЕНИ ВУКОТИЋ ИМАО И ТАЈНО ИМЕ: Појавила се фотографија лажног пасоша (ФОТО)

За Вукотићем је пре годину дана била расписана потерница. Которанин се наводно сумњичио да је подстрекавао осумњичену криминалну групу на убиство Вељка Беливука и Марка Миљковића у јануару прошле године. Њима је тада сачекуша требало да буде спремљена на аеродрому у Тивту, али је црногорска полиција открила планове за ликвидацију и спречила кобни исход.

Вукотић је 8. фебруара 2020. из Србије био изручен Црној Гори, која га је потраживала ради вођења кривичног поступка пред подгоричким Вишим судом због кривичних дела тешко убиство у покушају и недозвољено држање оружја. Одмах после екстрадиције саслушан је у Вишем тужилаштву, затим код судије за истрагу, након чега је спроведен у спушки затвор. После неколико месеци ослобођен је оптужби и пуштен на слободу. Вукотић је касније затражио од тужилаштва да покрене поступак против више полицајаца, који су, како је тврдио, захтевали од њега да дође у тамошњу станицу полиције, где га је наводно вребао плаћени убица.

У децембру 2016. године, након што је Јованов пријатељ и телохранитељ Марко Мартиновић тешко повређен у експлозији бомбе која је била постављена на аутомобилу у који је требало да уђе Вукотићев брат Игор, Јовица је саопштио да је полиција пуна криминалаца са значкама, који су на платном списку мафијашких шефова. И тада је тврдио да му је све за шта га оптужују намештено, између осталог, и суђење са Тамаром Звицер, супругом вође кавачког клана Радоја Звицера, која је тврдила да је пуцао на њен аутомобил, односно, њу.

T.Z.
Т.З. / Извор: Фото: детецтиве-инфо. цом.уа

Вукотић је тада у интервјуу за "Вијести", тврдио да јавна и тајна полиција покушавају да му подметну да је пуцао у Котору на Тамару и додао да им у том послу помажу чланови такозваног кавачког криминалног клана. Вођа шкаљарског клана, како је означен у полицијским евиденцијама, новинару "Вијести" је доставио пасош, хотелске и рачуне из здравствене установе за које каже да доказују да није био у Црној Гори када је испаљен хитац ка супрузи једног од наводних вођа супротног табора.

- Границу Црне Горе прешао сам почетком маја и од тада се нисам враћао. Сада сам сазнао што ми спрема банда корумпираних полицајаца и квази криминалаца, од којих су неки моји доскорашњи пријатељи. Поуздано знам да је Тамара Звицер 23. маја у которској полицији изјавила да не зна што се дешавало тог дана. Пет дана касније, колико им је и требало да саставе подмукли план, у тужилаштву је изјавила да сам био ту или чак и пуцао у неки аутомобил. Та изјава смишљена је како би се на сваки начин дискредитовала моја фамилија, а онда и најважније - ја ухапсио и одвео у Спуж - рекао је Вукотић пре шест година "Вијестима".

Тврди да је његов блиндирани аутомобил (ПГ-ФП030) био стално паркиран у гаражи од када је напустио државу и да га нико није користио, а полиција га је у том периоду била и одузела.

- Сва кривична дела која полиција покушава да повеже са тим аутомобилом, преузимам на себе, јер знам да није коришћено за то. То не могу подметнути, упркос њиховим жељама и медијској хајци коју не могу да зауставим, али могу да позовем државне органе да се укључе и провјере подметачину тих људи - казао је Вукотић.

Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Он је констатовао да је и обавеза државних органа да провере, а не да подмећу:

- Јер мени подмећу неколико година, а нарочито од краја 2014. када сам незаконито ухапшен и одведен у Спуж. Зато им сада нећу дозволити да ме под притиском одређених структура ухапсе и држе у истрази годину, док се не сете да провере где сам био. Уколико тужилаштво у било којој фази поступка буде занимало моје кретање, где сам се налазио у том периоду, мој правни заступник - бранилац има све доказе и доставиће их чим тужилаштво за то покаже заинтересованост. Све друго било би оркестрирана хајка на мене и томе ћу се супротставити - рекао је Вукотић.

Тврдио је да је навикао да му подмећу, али да није очекивао да ће му наместити да је пуцао на суграђанку.

- Поред свих прљавштина које ми пакују већ неко време, ово је најболеснија... Дојучерашњи познаници и пријатељи, од којих неки врло блиски, у сарадњи са женом Радоја Звицера - Тамаром, покушавају да лажним сведочењем креирају предмет - да сам 23. маја био у Котору и покушао да убијем ту несрећну жену, која је потпала под окриље такозваног кавачког клана, корумпираног дела полиције из Котора и Подгорице и делом отпадака из Агенције за националну безбедност који су дубоко уплетени у њихове послове. Они су је на то наговорили, јер у мени и мојој породици виде потенцијалну пријетњу да наставе са својим прљавим пословима криминалаца са значкама - поручио је Которанин.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Додао је да је годину незаконито провео у затвору, а да тужилаштво још није истражило ко је крив због тога.

- Били би много да сада једна жена и криминалци из полиције покушају поново да ме стрпају у затвор и да чекам да се неко смилује и провјери све моје доказе, којих имам безброј - писаних и видео снимака или саслуша сведоке. Уколико им треба снимак о мом кретању 23. маја и њега им могу доставити, јер су камере забележиле сваки мој излазак из зграде у граду који је стотинама километара удаљен од Котора. Због личних кодекса и ранијих односа са фамилијом Звицер, нећу ићи истом линијом мржње и подносити контратужбу за лажно пријављивање те особе, али их упозоравам да не улазе у ове болесне сплетке, јер и после свих лоших ствари треба остати човек, а ми ћемо се и даље држати наших принципа, јер је касно да сада скренемо са пута - казао је он.

Вукотић је додао да је пуцњава у Котору тек један у низу од случајева због којих одређене структуре из полиције покушавају да га сместе у затвор, као и да већ две године те исте особе покушавају да га прикажу као криминалца који је утајио порез.

- Био сам власник бутика у Подгорици који је затворен због лоших финансијских прилива. Прво су покренули прекршајни поступак и покушали да ми наместе прање новца, а када им то није прошло, упркос уредно одрађеном стечајном поступку, покушали су да ме представе као неког ко је утајио порез у износу од 20.000 евра. Да није тужно, било би смешно. Пореска инспекција и финансијски вештаци оценили су да нема утаје пореза, али је тужитељка, која је једном завршила тај предмет, под притиском структура из дела врха Управе полиције морала поново да га ради и наложи моје хапшење - казао је Вукотић "Вијестима".

I.D.
И.Д. / Извор: Фото: МУП

Вукотић је потом истакао да је недавно желео да у тужилаштву да изјаву поводом наводне утаје пореза, али да му је поручено да не долази сам, јер ће морати да га ухапсе.

- Желе да по ко зна који пут праве спектакл - медијски и сваки могући, по ком би они као хапсили наводног шефа чувеног шкаљарског клана - који броји његова два малољетна сина, оца, мајку и брата. Приче о шкаљарском клану и мени као вођи тог клана су најобичнија глупост. Због таквих измишљотина из полиције, мени је и живот угрожен, али то је моја лична ствар - закључио је Вукотић.

Након смрти Игора Дедовића на Крфу и сада Јована Вукотића, сумња се да је нови вођа шкаљарског клана Јованом брат Игор који је у бекству већ десет година и његово пребивалиште није познато.