Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПОКУШАЛИ СУ ДА ПРЕУЗМУ ВЛАСТ, али Вучић се не повлачи пред насиљем!" Ђурић о НАСИЛНИЧКОМ УПАДУ на РТС!

17.03.2019. 10:42
Пише:
Танјуг
upad na RTS
упад на РТС / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валић

Председник владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да упад у зграду Радиотелевизије Србије представља неуспешан покушај лидера Савеза за Србију да преузму власт у земљи.

- Наши грађани треба да знају да су синоћ, упадом у зграду РТС-а, фашистички бандит и лопужа Ђилас покушали да преузму власт у земљи - рекао је Ђурић за јутарњи програм Јавног сервиса.

То им на срећу није пошло за руком захваљујући професионалној реакцији МУП-а, истакао је он.

- Видим да и данас позивају на одређене скупове и ваљда се надају да би могли да упадну у зграду Председништва, ваљда се надају да ће на тај начин моћи да свргну, убију, или шта већ, председника Србије - рекао је Ђурић.

Marko Đurić
Марко Ђурић / Извор: Танјуг/​Димитрије Goll

- У вези с тим. могу да кажем да је сасвим сигурно да се Александар Вучић неће склањати пред бандитима и пред фашистима, да се неће повлачити, дакле да се неће склањати пред њима, да се неће склањати пред насиљем и да ће се обратити грађанима Србије - истакао је он.

Удружење новинара Србије ће, због упада лидера опозиције у зграду Радиотелевизије Србије, затражити реакцију Међународне федерације новинара, Европске федерације новинара и представника ОЕБС-а за слободу медија, јер то је опасан преседан, изјавио је председник УНС-а Владимир Радомировић.

Оно што су лидери опозиције урадили синоћ, показује да они не желе слободан Јавни сервис, истакао је Радомировић за РТС.

- Демонстранти предвођени вођама опозиције упали су насилно у РТС и то је велики притисак на све новинаре и ми смо као Удружење новинара реаговали као на сваку врсту притиска на било ког новинара и тражили смо да демонстанти мирно одмах изађу и такође смо подсетили да РТС има обавезу да објективно информише јавност о свим догађајима укључујући и демонстрације - рекао је Радомировић.

Снимак НАСИЉА који нисте видели до сада: Овако је изгледао БРУТАЛАН НАПАД на полицију: "П*чко једна..." (ВИДЕО)

Снимак НАСИЉА који нисте видели до сада: Овако је изгледао БРУТАЛАН НАПАД на полицију: "П*чко једна..." (ВИДЕО)

Има ли већег лицемерја од тога да Драган Ђилас говори о слободи медија - објавио је на свом фејсбук профилу заменик градоначелника Београда Горан Весић, поводом упада лидера опозиције у зграду Радиотелевизије Србије.

- Има ли већег лицемерја да о томе прича особа која је од 2004-2013. према званичном извештају Савета за борбу против корупције управљала медијима у Србији и особа која је као државни функционер била сувласник једног дневног листа? Док је Ђилас владао Србијом рекламу нисте могли да платите ако не иде преко његове фирме! И сада ће он да прича о слободи медија - навео је Весић.

Он је подсетио да Вучићева влада за седам година није поставила ниједног уредника у РТС-у.

- Сви уредници су или то били пре 2012. године или су се пре тог периода запослили на јавном сервису. И сада ти уредници које влада само пустила да одговорно раде свој посао водећи рачуна као јавни сервис о интересу државе сметају Ђиласу! Њима Ђилас прети линчом, затвара их да не могу да напусте зграду и вређа их. Јер Ђилас тако разуме слободу медија. Или новинар или уредник раде за њега или им прети. Као ова Јелена Анасоновић - каже Весић.

Он је приметио да тренутак када хулигани напуштају зграду Јавног сервиса, коју су претходно уништавали и у којој је Ђилас претио новинарима и уредницима да их је "сада 50 а да ће их доћи 50 хиљада" да их линчују, најбоље показује колико су срећни јер су направили још један проблем у земљи.

- Формална организаторка протеста, Јелена Анасоновић, која је само Ђиласова марионета, уз осмех прави селфи са полицијом да би само који минут касније пред новинарима забринута давала изјаве како је наводно ''претучен један од организатора протеста'' и позивала грађане да лажно пријављују полицију и измишљају грубост-  указао је Весић.

Док су Ђилас и Обрадовић рушили РТС, Трифуновић је радио још гнуснију ствар! (ВИДЕО)

Док су Ђилас и Обрадовић рушили РТС, Трифуновић је радио још гнуснију ствар! (ВИДЕО)

Срамно је и недопустиво понашање Ђиласових, Јеремићевих, Обрадовићевих и Трифуновићевих присталица. Бахатост коју су демонстрирали вечерашњим упадом у зграду РТС-а показује сву њихову немоћ, мржњу и насиље према свима који не мисле као они, изјавио је члан градског већа Драгомир Петронијевић.

Он је навео да су грађани Србије синоћ јасно видели како изгледа слобода медија у режији тајкуна Ђиласа и насилника Обрадовића.

- Они Србију не желе да граде они Србију желе да руше, пале и прљају као што то чине на својим протестима сваке суботе. Вечерас је добро знани насилник Бошко Обрадовић узвикивао током демолирања ''Ово је вече када ћемо ослободити РТС''. Не, Бошко! Ово је вече кад ће и оно мало ваших присталица схватити шта је нормална Србија и да се у вашим редовима не налазе људи који могу да је воде - навео је Петронијевић у изјави за јавност.

ПУПС је осудио насилан упад у зграду РТС-а са јасном поруком: Насиље је израз немоћи.

Очекујемо адекватан одговор државе, саопштио је ПУПС.

Члан Председништва Српске напредне странке Мирослав Чучковић је најоштрије осудио насиље лидера Савеза за Србију над новинарима и запосленима у РТС-у.

- Позивам ону огромну, тиху и пристојну већину, посебно чланство и симпатизере Српске напредне странке да остану мирни и да не наседају на провокације јер је, управо циљ хаос и сукоби у Србији - додао је Чучковић у саопштењу.

УДРУЖЕЊЕ: УПАД У РТС - ДА СЕ СМАЊИ ЗНАЧАЈ ГОДИШЊИЦЕ ПРОГРОМА

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији оценило је да синоћњи упад у зграду РТС-а представља покушај скретања пажње са годишњице погрома над Срима на КиМ.

- Јучерашње насилне, рушилачке демонстрације и упад у зграду РТС-а од стране вођа и хулигана 1 од 5 милиона и Савеза за Србију - Зло Србије, као и најава Бошка Обрадовића, вође Двери, да ће данас упасти у зграду председника Србије је директно уперено против обележавања 15-годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији - пише у саопштењу.

Како је истакнуто, поражавајуће је да због новца албанског лобија цео свет говори и гледа пројектован хаос у Београду, а о обележавању великог погрома над Србима и косметским жртвама се ћути.

Насилан упад "хулигана Бошка Обрадовића у РТС" је, како је наведено, циљано је извршен како би се умањили злочини почињени на КиМ од стране ОВК, те да би се Обрадовић "додворио злочинцима и умањио значај обележавања 17. марта".