Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КУРТИ И ЂИЛАСОВЦИ КАО РОЂЕНА БРАЋА!? Политика идентична, жеља иста: Србија под санкцијама, Београд у пламену, а српски народ на коленима

01.03.2024. 16:15
Пише:
Србија Данас
Foto: Shutterstock
Фото: Shutterstock / Извор: Фото: Shutterstock

Србија против насиља се ни не труди да сакрије ове чињенице.

У историји ће 8. фебруар бити забележен као дан у ком су се показала два лица Србије. Председник Србије Александар Вучић у Савету безбедности Уједињених нација у Њујорку државнички се борио за националне интересе и опстанак Срба на Косову и Метохији. У исто време су опозиционари из табора лидера ССП Драгана Ђиласа, јасније него икад, показали да су заправо на истом задатку с Аљбином Куртијем, премијером привремених приштинских институција.

Брнабић о суманутој изјави Ђиласовог послушника: Стефановић има имагинарног пријатеља који спроводи истрагуAna-Brnabić

Брнабић о суманутој изјави Ђиласовог послушника: Стефановић има имагинарног пријатеља који спроводи истрагу

КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА?! Ђиласовци доказали да су ОПОЗИЦИЈА и грађанима и држави! Сад отворено траже ЕКОНОМСКЕ САНКЦИЈЕ СрбијиPonoÅ¡ i Đilas

КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА?! Ђиласовци доказали да су ОПОЗИЦИЈА и грађанима и држави! Сад отворено траже ЕКОНОМСКЕ САНКЦИЈЕ Србији

ПУКЛА БРУКА ЂИЛАСОВАЦА! Оптужују власт за исте ствари које су ОНИ радили! Погледајте извештај ОДИХР из 2012 (ФОТО)Dragan Đilas

ПУКЛА БРУКА ЂИЛАСОВАЦА! Оптужују власт за исте ствари које су ОНИ радили! Погледајте извештај ОДИХР из 2012 (ФОТО)

Разлике међу њима готово и нема, а све иде дотле да користе чак и исти речник. Говори српске опозиције у Европском парламенту, где је усвојена срамна резолуција о изборима у Србији, којом се тражи и међународна истрага око гласања, и Куртија у УН били су идентични. У овом тренутку, Ђилас и Курти усагласили су своју заједничку агенду, те су почели да користе и идентичне фразе.

Тако је Борко Стефановић, Ђиласов страначки заменик, поручио из Париза: "Вучић глуми малог Путина на Балкану!", а готово симултано, лажни премијер Аљбин Курти рекао је: "Вучић је мали Путин!"

Дакле, приметно је да и Ђиласовци и Курти користе идентичан речник за нападе на председника Вучића, што и не треба да чуди јер је Драган Ђилас отворено рекао да би најрадије на КиМ сарађивао са Куртијем.

- Од свих тих (косовских странака) напринципијалнији је овај господин Курти. Он се залаже за своје ставове о самоопредељењу Косова и због тога је био у затвору јако пуно година - рекао је Ђилас, који очигледно сматра да је залагање за самоопредељење тзв. Косова хвале вредан став. 

Наиме, након дебакла на изборима, Ђилас сада отворено хвали највеће србомрсце попут Шидера, Фон Крамон, па чак и Аљбина Куртија, због његових активности и робијања, иако је Курти, због својих терористичких и сепаратистичких активности, провео једно време у српском затвору, а и сада наставља да води антисрпску политику спровођења етничког чишћења српског народа са простора Косова и Метохије. 

- Ја верујем у те људе, верујем у причу о Европи, ја верујем а ви те људе можете да видите - и Стефана Шенеха, и Шидера, и Виолу фон Крамон... - рекао је Ђилас за Н1, показујући има исте менторе као и  Аљбин Курти, тврдокорне лобисте против Србије.

Да народ не би случајно помислио да су Ђиласовци јаки само на речима, чланови његове странке Небојша Зеленовић и Биљана Стојковић отишли су у Стразбур како би од европарламентараца тражили да уведу санкције Србији! Тамо су поносно позирали са највећом лобисткињом независног Косова, миљеницом терористе Аљбина Куртија и србомрсцем Виолом фон Крамон.

Виола фон Крамон је позната по безусловној подршци коју пружа лажном премијеру Куртију на путу отимања Косова и Метохије, успут кривећи за све лоше наш народ и земљу, а такође је и једна од најгласнијих међу онима који тврде да су Срби починили геноцид у Сребреници.

Viola fon Kramon
Виола фон Крамон / Извор: Профимедиа

Просто је фасцинантно да је у колективном осећању читавог српског народа Аљбин Курти непријатељ, док је у иство време за "госпдина" Ђиласа тај исти непријатељ српског народа такође "господин" и оличење доброг политичара. Хајде, у реду је да човек има став и није ништа у спорно у томе да се Ђилас слаже са Куртијем, али како је могуће да Ђилас и његова екипа мисле да могу да буду они који ће српски народ да воде и представљају на међународној сцени, ако је њихов систем вредности потпуни антипод ономе што је српско?

Србија против насиља Драгана Ђиласа и Самоопредељење Аљбина Куртија практично почивају на истим, веома једноставним принципима. И за Куртија и Ђиласовце, који су наступали у ЕП и пљували своју земљу – Косово је независна држава, а ту је и патолошка опседнутост и мржња према председнику Вучићу, јер је и за једне и за друге непремостива препрека да остваре своје подмукле, антисрпске циљеве. Поткрепљени подршком старих србомрзаца, свако на свој начин, и Курти и ђиласовци би да укину суверенитет Србије. Од Куртија је то очекивано, док је упитно понашање опозиционара који траже међународну истрагу против своје земље.

Да ли српски народ треба да верује онима који би свету српску земљу продали за мало ћара и који би за мало београдске власти пристали да уведу санкције Русији и посвађају нас са целим светом? Да ли Србија треба да падне на колена, одрекне се деценијског марљивог рада на побољшању квалитета живота свих својих грађана како би Драган Ђилас дошао на власт, а сви се са горчином сећају како је изгледало његово управљање Београдом?

Извор: Србија Данас