Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕДСЕДНИК У ЖАРИШТУ КОРОНЕ Вучић: Наредних 10 дана је кључно! До 20. априла се решава наша судбина према коронавирусу

10.04.2020. 07:48 12:21
Пише:
СрбијаДанас
Aleksandar VUčić
Александар ВУчић / Извор: Фото: Инстаграм/будусцностсрбије

Председник Александар Вучић стигао је данас пре подне у Ниш, где је допремељена медицинска опрема за тај град, као помоћ у борби против вируса корона за цео југ Србије.

 

Одликовање најбољих лекара

Председник Вучић најавио је да ће одликовати све лекаре који су дали велики напор у борби против корона вируса, а да ће се тај тренутак десити на Видовдан.

- Хвала свим медицинским радницима, па и онима који су напрасно уганули мали прста на левој руци. Ови други ће ући у историју Србије. Најхрабрије ћу ванредно одликовати на Видовдан за заслуге за наш народ.

Крећемо са огромним улагањима новца да нашу економију урбзамо

Председник је истакао да незапосленост у Србији за разлику од незапослености у другим земљама спорије расте:

- Незапосленост у нашој земљи расте спорије него у другим земљама, али нисам задовољан јер многи послодавци чекају да им држава исплати минималац да би они дали радницима - рекао је Вучић.

- Ми ћемо кренути са огромним улагањима новца да нашу економију урбзамо. И то што смо ми бољи од других неће бити превелика утеха онима који тешко живе, ако погледате фантастично уређене земље колико је људи изгубило посао...САД, Француска, Швајцарска и многих других земаља, али код нас тај солидарни дух и даље постоји и много хвала послодавцима на томе - рекао је Вучић.

- Ми разговарамо са свим у Европи и важно је да је постигла ЕУ један добар договор. Важно је да су постигли одговоран договор јер је нама подизања економије ЕУ значајно и свака мере коју донесу за јачање њихове економије значи и јачање наше економије - рекао је председник.

Вучић: До 20. априла се решава наша судбина о корони

Председник је у Нишу рекао да је наредних десет дана кључно када је реч о борби Србије против коронавируса.

- До 20. априла мислим да се решава наша судбина према овом вирусу и тад ће бити потребна највећа дисциплина - нагласио је председник.

Председник се захвалио Макрону

- Добио сам синоћ поруку из његовог кабинета, да су после нашег разговора, успели да обезбеде 5.000 лекова и ми ћемо послати мали авион да то допреми. Дугујемо огромну захвалност председнику Макрону за разумевање позиције Србије - казао је Вучић.

- Желео сам да покажемо колика је наша брига за Ниш и југ Србије. Посао допремања опреме смо урадили свакако не слабије од оних који су развијенији. Ја молим људе у Нишу и на целом југу да буду дисциплиновани. За нас је 10 дана кључно и тада се решава наша судбина са овим вирусом - казао је Вучић.

- Данас смо одредили додатне објекте у Нишу који би могли да примају лакше пацијенте, јер је Чаир пун, и боље да је он пун него да је велики Клинички центар одмах пун, проширићемо на више других обејката у Нишу и на крају ћемо припреминит и касарну у Нишу, хотел Наис и друге хотеле - казао је он.

Он је рекао да су капацитети на измаку и да нема више болница, и да није лако пронаћи смештај. Такође, замолио је да се људи не љуте када се упућују да одређена места, која су привремене болнице.

- Србија је уз вас, свакога дана шаљемо заштитну опрему, материјале, неретко респираторе. Прексиноћ је стигло 5, а данас 4 клиничка респиратора. Донели смо 20 неинвазивних респиратора - казао је председник.

Вучућ Стигао у Ниш

У Ниш је допремљен велики број маски, инвазивних и неинвазивних респиратора и друге медицинске опреме. Председника су у Нишу дочекали градоначелник Дарко Булатовић, члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић и директор КЦ Ниш Зоран Радовановић. Вучић је истакао да са данас допремљеном помоћи има довољно опреме за цео југ Србије, "да се покрије".

- Не чинимо ово само за Ниш, немојте да вам ово стоји као лекови у Крагујевцу, него да одмах пошаљете опрему за Лесковац, Врање, Пирот, Топлицу, да и њихове болнице имају све што треба - рекао је Вучић.

Тиодоровић је навео да Нишлије сада поштују мере много боље него на почетку, што се, каже, види и по rezultattila, те да је још увек потребна гвоздена дисциплина, да "изгурамо" следећу недељу и онда ћемо бити "близу ''зелене гране''".

- Овде је јуначки народ. Увек је био - констатовао је председник Србије.

Вучић ће се састати и с представницима локалне самоуправе, Клиничког центра Ниш и других здравствених институција.

Након састанка, председник Вучић обратиће се у 11 часова грађанима Ниша и југа Србије путем медија.

Zerina Hećo
Зерина Хећо / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Zadruga Official
Председник Србије одликовао потпуковника Димчевског за херојство на Кошарама

Председник Србије одликовао потпуковника Димчевског за херојство на Кошарама

ЂОРЂЕВИЋ: Борко Стефановић се поново користи лажима зарад политичких поена

ЂОРЂЕВИЋ: Борко Стефановић се поново користи лажима зарад политичких поена

ЛАЗАНСКИ СЕ УКЉУЧИО ИЗ МОСКВЕ: Путин се обратио нацији, његове речи не слуте на добро

ЛАЗАНСКИ СЕ УКЉУЧИО ИЗ МОСКВЕ: Путин се обратио нацији, његове речи не слуте на добро

ТРАМП РАЗГОВАРАО СА СРПСКИМ ВЛАДИКАМА: Помоћи ћу вашој цркви! Победићемо и ову кугу!

ТРАМП РАЗГОВАРАО СА СРПСКИМ ВЛАДИКАМА: Помоћи ћу вашој цркви! Победићемо и ову кугу!

ДОНЕТЕ НОВЕ МЕРЕ ЗА СРБИЈУ: Премијерка се укључила УЖИВО и најавила ПРОМЕНЕ

ДОНЕТЕ НОВЕ МЕРЕ ЗА СРБИЈУ: Премијерка се укључила УЖИВО и најавила ПРОМЕНЕ