Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ ОБИШАО ПРОКУПЉЕ, БЛАЦЕ И БРУС: Милиони евра стижу у у ове крајеве већ до краја године! (ФОТО/ВИДЕО)

19.08.2021. 08:59 21:21
Пише:
Србија Данас
AV
АВ / Извор: Фото: Србија Данас

Вучића завршио посету Блацу, Прокупљу и Брусу - најављене нове инвестиције.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас Прокупље, Блаце и Брус.

"ДОЛАЗИЛИ ДИРЕКТНО СА ФРОНТА" Дачић открио: У Београду организовани тајни мировни преговори зараћених страна у Авганистану

"ДОЛАЗИЛИ ДИРЕКТНО СА ФРОНТА" Дачић открио: У Београду организовани тајни мировни преговори зараћених страна у Авганистану

"УМЕСТО СРБИЈЕ ПОНИЗИЛИ СУ СЕБЕ" На Вулинову изјаву званична Црна Гора поручује: Он не заслужује никакав одговор

"УМЕСТО СРБИЈЕ ПОНИЗИЛИ СУ СЕБЕ" На Вулинову изјаву званична Црна Гора поручује: Он не заслужује никакав одговор

ИСТОРИЈСКИ ИНТЕРВЈУ КОЈИ ЈЕ УРАДИО ЛАЗАНСКИ! Тада му је један од највећих диктатора рекао је нешто што никад није могао да заборави

ИСТОРИЈСКИ ИНТЕРВЈУ КОЈИ ЈЕ УРАДИО ЛАЗАНСКИ! Тада му је један од највећих диктатора рекао је нешто што никад није могао да заборави

Обраћање председника Вучића

Председник Србије након посете Брусу, изјавио је да је много срећан што Србија има овако нешто лепо и велико.

- Ови наши крајеви лепши су него Италија и Француска. Нико нема домаћине као што ми имамо. Чини ми се да смо добар део посла урадили, али остало је још много тога за урадити. Морамо да средимо путеве, гас, електричну енергију, канализацију... Све што ће бити у корист инвеститорима, али и грађанима - рекао је председник Србије и додаје: 

- Много тога је пред нама, много тога је одобрено да се ради, за много тога нам треба и овлашћење, али радимо на томе да све и сви буду испоштовани. Хвала свим нашим данашњим домаћинима - рекао је председник за крај.

Питања новинара

 На питање о обећањима и новцу који се улаже, да се само за месец дана обећало пола милиона евра, као и притисцима на Србију, председник одговара:

- Притисци на Србију су велики и тек ће бити. Сви се само "бустују" да се боре против Србије, нико да помогне и пружи подршку. Али ми настављамо да растемо, радимо и развијамо се - рекао је председник Вучић.

Када је реч о финансирању пројеката по Србији Вучић одговара да није он потрошио на себе пола милиона евра, већ за Србију.

- Све што радимо су ствари које су потребне грађанима. Ја сам захвалан председници општине на свему што ради, што долази и пита нас за помоћ а не иде и не задужује се по другим општинама за износ који не може да врати. Ми трошимо новац зато што га имамо, зато што су га грађани Србије зарадили. Људи нису веровали да ћемо ми урадити ово што смо урадили до сада, и то је оно што смо хтели да постигнемо и достигнемо, а лично богаћење ме не занима, мене занима да људи у Србији буду богати - рекао је председник.

На питање о Албанксим партијама у српским срединама, али и медијски рат који се води против Србије, да ли је судбина малих земља да трпи неправде, али и о томе да ли млади све више учествују у политичком животу председник одговар:

- Нисам сигуран да млади учествују у политичком животу, али сам сигуран да верују у будућност земље којој идемо. Што се притисака тиче, биће их све више. Наравно да су мале земље на удару, али ми нећемо одустајати од нашег циља - рекао је председник.

AV
АВ / Извор: Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Председник је истакао, на питање новинара, да не зна какве ће се мере донети у Србији због повећања броја оболелих, да то тек треба видети са Кризни штабом и замолио све људе да се вакцинишу.

- Ја једва чекам да прими трећу дозу, ево, још сам жив. Молим све да виде да вакцина није штета, вакцина је живот. Имамо вакцине, имамо болнице, али само са вакцинама болница може да помогне - рекао је Вучић.

Када је реч о избеглицама из Авганистана на Косову, председник одговара да он нема ништа против њих.

- Одакле толика мржања према њима, шта ћете да радите, да кажете детету од 3 године да нећете да га примите? Хајде људи да будемо људи, покажимо људскост према дечици, бебама и женама. Не дајте да нас убије мржња. Ја стварно не видим каква би ово трагедија могла да буде за нас и нашу земљу. Највећа је трагедија за њих. Они не траже од Србије да дођу, али ја само кажем да треба да променимо перцепцију и будемо мало више људи - рекао је Вучић о ситуацији са избеглицама из Авганистана.

Председник је прокоментарисао и изјаву Ђиласа да "Београд на води" послује са губитком, као и изјаву да власт ради све само да избори не буду слободни приликом свог одлучивања.

- Србија има слободу избора, и то сви знају, али нема тих избора на којима би њихова политика победила - рекао је Вучић и окреће се теми Београд на води и пословању са губитком.

- Ми улажемо велики новац који ће донети још већи, можда неће за месец дана, али дајте мало времена. Ово је најлепших пројеката наше земље, наравно да ће донети више него што смо урадили - истиче председник и додаје:

- Исто је сад тако са легализацијом марихуане, када су пљували Јовањицу, тада је све било добро, а сада када Златибор Лончар истакао да нема легализације марихуане, они плачу за Јовањицо - рекао је председник Србије и наводи да је наше само да радимо, а њихово да протестују. 

"Докон поп и говеда крсти" 

- Свакако ће се о свачијој власти одлучивати на изборима, а не на протестима. Једном смо им дозволили да упадну у Скупштину и РТС, али више нећемо - рекао је председник Србије.

Вучић истиче да је задовољан колико се ради и колико је Србија напредовала. 

- Нешто смо урадили на време, негде се види напредак, негде каснимо... Али то што се види да радимо, то људи цене, а то што они вичу, ја немам ништа са тим - рекао је председник Србије Александар Вучић и додаје да ће на изборима бити једна врло интересантна, како сазнања, тако и сукоба мишљења.

Председник Србије захвалио се свима који су били присутни на гостопримству, на питањима новинара и још једном поздравио све.

Обилазак дестилерије "АС Гроуп" д.о.о. 

Председник Србија обишао је дестилерију "АС Гроуп" д.о.о. где му је приказана читава компанија, али и сам процес рада у њој.

- Добро је ово, све је више дестилерија у Србији, трудићемо се да тако и остане и да их има што више - истакао је председник приликом посете дестилерији.

Вучић је имао прилику да проба нашу, домаћу, српску ракију траварицу која се прави од седам врсти трава, као и ракију од дуње за коју је има само речи хвале.

Председник Србије упитао је шта је то што Србија може да учини како би побољшала рад дестилерије, након чега су му се власници пожалили и указали на проблеме са којима се суочавају како би им држава помогла и олакшала производњу.

AV
АВ / Извор: Фото: Танјуг/Сава Радовановић

- Ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да вам помогнемо, а ви искористите све што можете. Ја сам много срећан када видим да људи раде и да се труде, да домаћински воде свој посао, то је много важно. Ми овде видимо много одговорности, све је чисто, све је уредно - рекао је председник и додао:

- Дробњак мора да провери шта још овде фали, ово је Жупско подручје и овим људима морамо да обезбедимо пут до Александровца, да се споје и да могу заједно да раде и напредују.

Председник је истакао да ће се Србија потрудити да обезбеди што више може, као и путеве око којих су се грађани већ пожалили.

Председник у посети компанији "Вони-М"

Председник Србије Александар Вучић посетио је компанију која је део породичног бизниса која се бави прерадом воћа и поврћа "Вони-М".

Вучић је обишао фабрику и одушевио се свим машинама, али и радом ове комапније која 50 одсто свог рада извози у Европу и тиме доприноси како Брусу, тако и читавој земљи.

- Ово је спектакуларно, ми ћемо обезбедити све што можемо, даћемо вам субвенције за запослене, урадићемо све што је у нашој моћи, само да наставите са овако квалитетним радом - рекао је председник Србије.

Након обиласка, председник је имао прилику да дегустира домаћу ракију од шљиве коју производи ова породица након чега је производе оценио највећом могућом оценом.

На крају посете, председник је добио поклоне након чега се захвалио свим присутним мештанима што верују у њега, његову политику, Србију и њене грађане.

Председник Србије стигао у Брус

Председника Србије испред дечијег одмаралишта дочекала су деца у народној ношњи који су засвирали фруле у част председника.

Након приредбе које су деца припремила, Вучић их је све поздравио, упитао како им иде, да ли вежбају сваког дана и поручио да ће Србија све учинити како би им обезбедила што удобније и срећније детињство, али и добро образовање. 

- Имате овде теретану на отвореном, имате базен, рекли сте ми да вам недостаје само још један базен на отвореном тако да ћемо видети да вам то и омогућимо - рекао је председник Србије.

Обраћање председника

- Бескрајно вам хвала на оваквом дочеку, дошао сам да вам кажем неколико ствари. Ради се на путевима, овај пут Блаце-Брус је добар, али има много локалних који нису урађени, а сада ће се урадити. Повећавамо новац за путеве за 500.000 евра до краја године и то само за Брус. Није лако, сви траже само путеве, а ми немамо више фирми које могу да раде само путеве, али увек се снађемо зато што желимо да обновимо све. Идемо на то да Моравски коридор завршимо ко краја марта - истакао је председник Србије и додаје:

- Неки људи се чуде и питају се како са толиким жаром говорим о овим путевима, а ја им кажем, па како да не говорим када су још наши стари хтели путеве. Људи нису веровали да ћемо заиста направити ово све, а сада када виде да где год да крену имају ауто-пут, они не могу да верују. Радимо воду, канализацији, гасоводу... Морамо да решимо све проблеме, добићете и нову машину за чишћење смећа, али оно што је важно јесте гас. Ми смо гасовод радили на више места, урадимо челик, али га нисмо развукли до свих фабрика и кућа и то није помогло људима. Сада ћемо гас развући по целој општини Брус и то ће бити показатељ инвеститорима да могу да дођу у Брус. Радимо и на струји, асфалту... Све ономе због чега можете рећи да имате све услове као неке земље у Европи.

Председник је рекао да се само радом праве одрђени резултати, а да мештани Бруса примећују бољитак, такође, додаје да се људи враћају у Блаце и у Србију зато што виде да је Србија сада јака земља, да чувамо нашу Србију, али је и развијамо, да смо јаки и самостални и да први пут у историји верујемо у себе и своју државу.

- Ја сам грађанима на томе захвалан, овај новац који данас улажемо у нашу земљу зарадили сте ви, и ви сте ти који сте веровали у водећу политику и то значи да ви знате да ће све бити испуњено о чему говоримо - рекао је председник и додаје да ће се у Брусу исправити срамота која нас је изједала све ово време.

На крају обраћања председник је истакао да ће општина добити пуно у наредном периоду, а за то све ће добити од стране државе.

- Ми ћемо свој посао да урадимо, а вама хвала! Огромну подршку и снагу ми даје ваша подршка и вера у Србију! Хвала вам најлепше! Живео Брус, живео расински округ, живела Србија! Видимо се ускоро када урадимо велике ствари - рекао је председник Србије на крају обраћања.

Председник обилази компанију "Јумко"

Председник Републике Србије Александар Вучић приликом посете Блацу обишао је и компанију "Јумко" како би најавио нове инвестиције које ће донети напредак самој општини, али и читавој Србији.

Приликом почетка обиласка Вучић је поздравио све окупљене раднике и мештане и захвалио се на топлом дочеку.

- Прво, ја нисам дошао да говорим против било кога већ да говорим о ономе што радимо и што ћемо тек радити - рекао је председник и додаје:

- Радимо на новом путу, он ће коштати сто милион, али ће нам и донети дупло више. Када сам био овде пре две године говорили смо како ће изгледати Блаце и Белољин, и ево сада то и видимо, куће су уредније, улице, дворишта, паркови... Дошло је неко добро време да обновимо сада и ову компанију које ће додатно обновити Блаце, запослити жене које ће још боље радити за себе и своје породице.

Вучић је додао да ће се увести и гас и канализацију, као и замену цеви за прераду вода како би пијаћа вода била што квалитетнија.

- Бићемо много бољи, ово смо чекали много година, причало се о путевима, а сада се ради и остварује. Радимо и ауто-пут, и мање путеве, боље ћемо повезати Блаце са Расинским округом и то ће значити свим људима - истакао је председник Србије.

Председник је рекао да је једини проблем наталитет, а на то је дека Сава имао решење:

- Свако ко се не уда и не ожени до 25 године живота, да плаћа порез - рекао је дека Сава.

- У оно време, твоје, раније, отац би понекад дигао руку на мене и брата и ја му не замерам. Сада су се променила времена и нећемо да тучемо децу, хоћемо децу, али нећемо да их тучемо. Ми морамо да утичемо на све што ће променити живот на боље - рекао је председник и додао:

Председник је свим пензионерима рекао да ће пензије наставити да расту, да ће се фабрике градити како би сами пензионери живели боље, да им запослимо и децу и унучиће како они не би издржавали породице.

- Све ово можемо да радимо захваљујући бољој привреди, економији и резултатима - рекао је председник и додаје:

- Када сам отишао у Врање, људи су били срећни што имају посао мада су радили за 27 хиљада динара, а сада имају 38 хиљада као што ће бити и овде у Блацу. Није то нека плата, али је око 350 евра, плус социјално осигурање и пензија, да не морате да бринете у старости. Ја сам могао да доведем овде кога сам хтео, али довео сам Дробњака зато што знамо да људимо значе путеви, то је оно што је важно - рекао је председник. 

На крају обраћања, председник је истакао да ће фабрика бити готова за два месеца и најавио своју другу посету, када се фабрика буде отварала.

- Хвала вам свима што се ме у оволиком броју дочекали, хвала вам најлепше, видимо се за два месеца - рекао је председник окупљеном народу.

Приликом обиласка фабрике, Вучић је истакао да ће ова фабрика значити бољи живот за све мештане.

На питање да ли фабрика поседује сву опрему, одговарају да има свега и да се само чека завршетак радова и почетак званичног рада фабрике. 

Приликом посете, истакло се да је ових година реконструисано око 30 км локалних путева што је од великог значаја за све грађане.

- Знам ја то, али нисам ја дао тих 30 км, то је дала Србија. Дошла су нека нова времена, нека нова Србија, Ми смо сада у ситуацији када директно можемо подржати пољопривредника, сељака, фабрика... Ми смо ту само да помогнемо и погурамо да се развија што брже и што боље - рекао је председник Србије. 

Председник је за крај посете рекао "запамтите како изгледа ово данас, па се видимо за два месеца када буде још боље".

Председник стигао у Блаце

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Блаце где је посетио млекару "Лазар" где су му представили шта се све ради, како иде производња, увоз и извоз.

- Ово дивно изгледа, драго ми је што имамо квалитетну робу коју извозимо - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће Србија помоћи млекари из Блаца на начин на који може, и колико може како би добили што боље резултате. 

- Сви долазе код мене са неким идејама за побољшање рада, а то су све идеје због којих бих ја на крају био крив, зато морамо паметно, рационално  и добро да размислимо и нађемо здраво решење које ће донети боље резултате - рекао је Вучић приликом посете млекари "Лазар" у Блацу.

Након кратке презентације испред фирме, Вучић је обишао и фабрику која ради 365 дана у три смене, поздравио све раднике и пожелео срећу свима.

- Алал вера, свака част, радити 365 дана у три смене, није мало и није лако. Ви одржавате много домаћинства и много породица, то је велика одговорност и велика обавеза - рекао је предсеник.

Председнику је приказана и сама производња и израда полу готовог сира.

Вучић је приликом обиласка поздравио радници и похвалио њихов рад. 

- Видео сам производ, ви то прелепо правите, предивно изгледа готов производ. Видео сам, а касније ћу и да пробам - рекао је председник радницама и пожелео им срећан рад.

Председник Србије истакао је након обиласка да је фасциниран радом овог породичног бизниса и да ће Србија настојати да у складу са могућностима и законом помогне колико може.

Према новом закону, како је објашњено председнику, свака школа у Србији може имати домаће воће и домаће млеко, па ће и ова млекара настојати да се прикључи овом програму и покуша да што више школа снабдева својим домаћим млеком доброг квалитета.

- Хвала вам што сте ми све представили и лепо објаснили. Хвала вам за све што радите за нашу земљу, ми ћемо сада помоћи све што будемо могли - рекао је председник на крају посете млекари "Лазар".

Обраћање председника

Председник Србије захвалио је свима што су дошли у великом броју да га поздраве и подрже.

- Улажемо много, поготову у будућност деце, ове две школе реновирамо, а још ћемо и у две, и то је оно што ме чини срећним. Мало где сам видео да људи цене и поштују када виде да радимо школе, а ви се радујете и зато ћемо наставити то и да радимо - рекао је Вучић и додаје:

- У даљем периоду реконструишаћемо државни пут, пресвући га новим асфалтом и биће функционалан у наредних 20 година. Ово све радимо како би људи добили веће и боље бенефиције изградњом овог ауто-пута. Топлица је најтежи период за изградњу ауто-пута, биће 17км под тунелима, па ви сада видите какав посао чека наше раднике.

Вучић је истакао да очекује да ће ови путеви бити готови до 2022. године.

- Хвала Европи која нам део новца поклања, ово су огромна улагања, али ми годинама скупљамо новац и марљиво радимо како би увели ове промене, како би увели гас у свако домаћинство, реконструкција државног пута, школе... И све то ће довести нове инвеститоре који ће учинити да Топлица буде пуна деце, пуна задовољних људи, посла и добрих плата - рекао је Вучић.

Prokuplje
Прокупље / Извор: Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Када је реч о финансијама, председник истиче да је плата у Топлици повећана, али да ће се наставити са њеним повећањем.

Вучић је истакао да ће се у Прокупљу радити и на канализацији, да ће у целом граду бити регулисана канализација, на којој ће се брзо радити како би што брже била готова.

- Србија иде напред, економски растемо брже него икада, чувамо достојанство, више се нећемо понижавати као што ћемо некада, данас се хвалимо оним што имамо и радимо, у том смислу смо се много променили. Данас бринемо о себи, свом народу, о жртвама, о будућности, о нашој деци. И зато ћемо наставити да радимо озбиљно, поштено и одговорно. То дугујемо вама и стајемо одговорно испред вас. Нема повратка у прошлост, гурамо напред јачи него икада - рекао је председник Србије. 

Вучић се на крају обраћања захвалио свим присутним грађанима што верују у њега, његову политику и Србију.

- Хвала вам много људи. Живело Прокупље, живела Топлица, живела Србија - рекао је председник.

 

Председник стигао у Прокупље

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Прокупље где ће обићи Гимназију и Средњу медицинску школу које су тренутно у фази реконструкције како би деца од 1. септембра имала боље услове за учење.

Вучић је приликом обиласка истакао да све изгледа прелепо и да је поносан и срећан на инвестиције и све у шта Србија улаже свој новац.

- Овде су људи захвални, цене труд и рад и зато вреди улагати сваки динар - рекао је председник и додаје да ће се сви памтити ово што Србија данас ради, што улаже у будућност и бољи живот, да улажу у оно што је потребно да би наша деца остала у својој Србији.

Вучић је такође истакао да је плата у Прокупљу већа, не довољно, али да се осећа раст и да ће бити већа у наредном периоду.

- Ми морамо само да појачамо број становника, да радимо на наталитету, да уведемо гас како би привукли инвеститори и довели у Панчево, а ми ћемо исфинансирати све што је неопходно да тако и буде - истиче Вучић и додаје да ће Прокупље имати највећу шансу за развој. 

- Морамо да завршимо што пре овај пут до Прокупља, то нам је најлошији пут и морамо да га урадимо.

Вучић је истакао да радови изгледају прелепо, просторије, канацеларије... Све на чему се ради. 

- Топлица је била најзапуштенији крај у Србији, ту смо најмање улагали. Морамо то сада да исправимо, људи су вредни, добри, а о њима најмање бринемо - рекао је Вучић.

Председник је рекао да све изгледа прелепо, али да је рок проблем, и да се радници морају убрзати да све буде готово макар до октобра. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Вучић на путу ка Прокупљу

Пре обиласка, председник Србије Александар Вучић огласио се на свом Инстаграм профилу "будуцностсрбијеав" фотографијом на којој се може видети да је пошао путем Прокупља. 

- Последње припреме за обилазак Прокупља, Блаца и Бруса. Градимо болнице, фабрике, аутопутеве, канализациону и водоводну мрежу и све то захваљујући вредним људима Србије. Нећемо стати! - пише у опису испод фотографије.

 

Програм посете

Прокупље:

  • 09.00-09.30 - Обилазак радова на реконструкцији зграде Гимназије и Средње медицинске школе "Др Алекса Савић".

Блаце: 

  • 09.50-10.20 - Обилазак млекаре "Лазар".
  • 10.30-11.00 - Најава новог погона компаније "Јумко" у Барбатовцу.                                             

Брус:

  • 11.30-12.00 - Обилазак Дечијег одмаралишта и најава реконструкције објекта.
  • 12.05-12.35 - Обилазак компаније за прераду воћа и поврћа Вони-М.
  • 12.45-13.15 - Обилазак дестилерије "АС Гроуп" д.о.о. 
Вучић у посети грађанима Прокупља, Блаца и Бруса

Председник Србије Александар Вучић обићи ће данас Прокупље, Блаце и Брус.

У Прокупљу Вучић ће обићи радове на реконструкцији зграде Гимназије и Средње медицинске школе "Др Алекса Савић", најавила је прес служба председника.

У Блацу је предвиђен обилазак млекаре "Лазар", а у Барбатовцу ће бити најављен нови погон компаније "Јумко".

Вучић ће у Брусу обићи Дечије одмаралиште за које ће бити најављена реконструкција, компанију за прераду воћа и поврћа Вони-М и дестилерију "АС Гроуп" д.о.о.