Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ ОБИШАО ДОЉЕВАЦ: Грађанима саопштио добре вести, Бошко (9) свирао на клавиру за председника (ФОТО/ВИДЕО)

11.12.2021. 10:15
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Инстаграм/будуцностсрбијеав

Председник Вучић је недавно, најављујућу вишедневну посету Нишавском округу, рекао да тамо иде како би са представницима тог округа разговарао о даљем развоју југа Србије.

Председник Србије Александар Вучић наставља посету Нишавском округу.
ДОГАЂАЈ КОЈИ ЈЕ ЗГРОЗИО ЦЕЛУ СРБИЈУ ДОБИЈА ЕПИЛОГ: Милорад у њиви затекао ПРИЗОР КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ (ФОТО)

ДОГАЂАЈ КОЈИ ЈЕ ЗГРОЗИО ЦЕЛУ СРБИЈУ ДОБИЈА ЕПИЛОГ: Милорад у њиви затекао ПРИЗОР КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ (ФОТО)

ПОРАЖАВАЈУЋЕ ЦИФРЕ - СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ДЕЦЕ ИДЕ ПРЕД МАТИЧАРЕ! Јовановић шокирала: Када је силована девојчица судија изговорио ОВО

ПОРАЖАВАЈУЋЕ ЦИФРЕ - СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ДЕЦЕ ИДЕ ПРЕД МАТИЧАРЕ! Јовановић шокирала: Када је силована девојчица судија изговорио ОВО

Насиље на Интернету треба одмах пријавити: Кључ превенције је отворени дијалог деце и родитеља

Насиље на Интернету треба одмах пријавити: Кључ превенције је отворени дијалог деце и родитеља

 

Председник обишао Дољевац

Председник Србије Александар Вучић након приказа војне вежбе посетио је општину Дољевац где је најавио да ће држава издвојити средства за реконструкцију канализације, реконструкцију школе и центра у Пуковцу.

- Ми смо издвојили паре за општину којим ће општина моћи да покрије одређене радње и трошкове које оне захтевају, а које за циљ имају побољашње живота - рекао је председник Србије.

Председник Србије захвалио се свима у Дољевцу на храбрости, поверењу и одговорност према Србији.

- Хвала вам што сте веровали у нашу земљу. А ја вас уверавам да ћемо тек наставити да улажемо у свако насиље у општини Дољевац. Ваша држава, ваша Србије је уз вас. Само наставите да радите и будете марљиви као и до сада. То је једино што од вас тражим - захвлаио се председник и додао да он мисли на ово место, да није увек лако, али да ће се новим инвестицијама направити лагодан и бољи живот за сваког Дољевчанина. 

- То све можемо да урадимо само зато што нам је држава јака. Зато смо овде данас, и у Нишу, да би видели шта је то што још можемо да урадимо за овај крај и Ниш - рекао је председник који је окупљенима пожелео све најбоље и још једном им се захвалио на дочеку и гостопримству.

- Живео Дољевац! Хвала вам много - рекао је председник Србије. 

Према речима председника општине Дољевац Горана Љубића, на згради библиотеке је урађен први спрат који није постојао раније, подигнут је кров, а урађена је и биоскопска сала.

Библиотека је првобитно изграђена 1979. године, а 2017. је почела њена реконструкција која је сада завршена, а да пре тога ништа није урађено.

У згради библиотека је и музичка школа у Дољевцу за коју су, како је рекао председник општине, већ интересовање показало 400 деце.

У библиотеци се налази 60.000 књига од којих су неке веома ретке.

У плану је, каже председник општине, да се уради још расвета и бина, за шта је Министарство културе одобрило 2,5 милиона динара.

Након обраћања грађанима, председник је обишао реконструисану библиотеку којом је одушевљен. Приликом обиласка библиотеке, председник је упитао шта је још неопходно како би се побољшао квалитет живота свих грађана Дољевца.

Председник је приликом обиласка прокоментарисао и протесте који су се данас дешавали тиме што је рекао да се зна ко шта и колико ради, а народ ће то умети да препозна.

Бошко Алексић (9) свирао за председника

Деветогодишњи Бошко Алексић дочекао је председника Вучића у Јавној библиотеци, а потом засвирао на клавиру.

Вучић му је честитао и рекао да родитељи треба да буду поносни на њега и да треба да буде најбољи.

- Феноменалан си Бошко, све најбоље - рекао је Вучић дечаку.

Дољевац добио салу као у Бечу

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је поносан како изгледа реконструисана библиотека у Дољевцу у оквиру које се налази и музичка школа.

- Баш сам поносан. Дивна сала. Они који знају како је изгледала раније, на шта је то личило, а био сам у њој када смо одржавали скупове док смо били у опозији, то виде. Сада игледа као у Бечу, Хамбургу, Минхену - рекао је Вучић обилазећи дворану. Указао је да таква места имају смисла да се граде у Дољевцу, јер тиме људи добијају место за окупљање.

Помоћ пензионерима

- Иза 15. фебруара добиће пензионери додатних 20.000 динара - казао је председник.

Он је истакао да то држава може да ради пошто је данас много јача него пре.

Питање новинара

Када је реч о обавезном служењу војног рока, председник Србије Александар Вучић каже да се "вага између две кључне одлуке".

Вагамо између повећања плата за војнике који служе као и довођења још 5 хиљада војника. Нама фале људи, одлука о служењу војног рока није лака - рекао је председник и истакао да на састанку у нишкој касарни јесте било речи о томе, али одлука није донета, јер није лака.

Рекао је да ће држава наставити да повећава стандард наших официра и војника, али и да ради на осигуравању државних граница. Да војска постане одвраћајући фактор.

На питање да ли је председник добио "списак жеља" војног врха и шта би са те листе могла да добије Војска Србије и да ли држава има новца за то? Поред овог питања, председник је прокоментарисао и данашње најављено окупљање народа.

- Није важно колико ће људи бити, нити су моји политички противници сада, у овом тренутку и овом месту, битни. Не занима ме то, све жеље сам им испунио, и оне реалне и оне измишљене. Сада нека раде шта год хоће. Трећег априла ће народ одлучити на чију ће страну. Ја сам одлуку донео на основу воље народа, а не на њихов захтев - рекао је председник.

Када је реч о улагањима у Војску Србије, председник истиче да је војска снага једне државе. Они се морају ослонити на државу и држава на њих.

- Војска Србије тражила је огроман новац. Велике су цифре у питању зато што је у плану страховито јачање војске. Сада треба да стигне и министар финансија у Ниш са којим ћу причати и видети да ли ћемо, и колико ћемо новца обезбедити војницима. Ми имамо један циљ, а то је побољшање војног буџета и оружаних снага. Многи у региону купују много више оружја од нас. Али су исти ти много богатији од нас и могу, ми морамо рационално да купујемо и снабдевамо војску - истиче председник. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Како истиче Вучић, држава ће урадити велике анализе на основу којих ће донети одлуку колико ће пара уложити у војску. 

- Ми морамо да паметно размишљамо и заштитимо нашу земљу. Морамо бити довољно способни да сами нашим људим обезбедимо сигунрно небо, сигурну земљу и сигурне границе. Ја сам реалан и реално сагледавам ствари. Не могу да идеализујем нешто, већ гледам како најбоље да решимо проблеме - рекао је Вучић.

Када је реч о инвестицијама, Ниш ће, према најавама председника, добити врло брзо велику и значајну инвестицију. 

- Када гледате велике градове, Београд и Нови Сад су једнаких снага. Међутим, када погледате Ниш, видите да заостаје за Крагујевцом. Ми се надамо да ћемо новим улагањима кроз годину дана буџет Ниша бити знатно већи него што је био. Када ме питате, ако смем да кажем, ја знам да Нишлије желе аква-парк. Ја сам им рекао, то је лепо, али дајте да то приватник води, то није посао за државу. Када су ме питали за музеј, ја сам рекао, може, и питао сам да ми дају нешто конкретно што ће донети паре у Ниш. Ја немам никакве сумње да Нишу треба Сајам, али морамо да имамо реалне идеје и пројекте. Ми не можемо увек све да урадимо и платимо. Већ смо дали 5 милиона евра у Ниш из буџетских резерва државе. У Нишу се ствари мењају, што се види по бројкама, још када у Ниш дође и брза пруга, још три фабрике, када помогнемо домаћем инвеститору, када све то погледамо, биће то добра будућност у Нишу - истиче председник који је потом замолио грађане и челнике Ниша да разговарају са људима, да им објасне и чују њихове идеје како би држава знала шта конкретно треба радити како би се побољшала ситуација.

Страшно је важно све што се у Нишу ради, истиче председник.

- Изглед Ниша се мења. Цена квадрата ће скочити, све ће расти... Али ми морамо да наставимо да радимо и градимо. Све што ново изградимо, све то мора бити толико добро урађено како би се резултати видели. Ниш има прелеп простор и зато Сајам треба сместити тамо где би довео велики број људи и велики број страних инвеститора. Ништа није проблем, инвестираћемо, али са јасном идејом и јасним предлогом како ће то да изгледа и шта ће донети - рекао је председник и додаје да Ниш мора да улаже више у здравство, спорт, културу... 

Како је истакао, Србија и њени грађани не живе у комунизму и да се мора радити на томе да се Ниш ради, шири и обликује. Како наводи Вучић, Србија и Ниш морају да имају бизнис план.

- Ми се надамо да у наредној години можемо достићи ниво земља ЕУ што ће бити потврда да смо добру ствар радили на свим пољима животних аспеката - рекао је председник за крај обраћања.

Након обраћања медијима, председник Србије Александар Вучић упутио се на ручак са војницима. На прави домаћи војнички пасуљ.

- Ручак са војничким саставом и традиционално добар војнички пасуљ, али данас ћемо да постимо - написао је Вучић у опису видеа.

Обраћање председника Вучића

Председник Србије Александар Вучић најавио је нова улагања у Војску Србије након састанка са војним врхом и Министарством одбране. 

- Осим противваздушне одбране, разматрали смо и ловачно-бомбардерске авиације и истовремено и друге области у које ћемо улагати - истакао је председник и додаје да је препоносан на нову самоходну хаубице "НОРЕ".

- Нисмо имали више простора да прикажемо грађанима како "НОРА"дејствује. Она може много више - додаје Вучић и истиче да ће држава допринети јачању већ постојаћих оружаних снага.

Како наглашава председник, држава ће улагати и у плате свих војника како би им обезбедила сигурност и бољи живот.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Димитрије Николић

- Три су основне ствари које требају држави, безбедност унутар и ван граница државе. Струју и гас, и храну. Ми смо о томе разговарали на данашњем састанку - истиче Вучић и додаје да је крајња одлука да се појачају резерве свега без слутње на најгоре, већ само као приказ да смо ми домаћинска, одговорна и ефикасна држава.

Када је реч о енергентима, председник истиче да се очекују велики ломови у свету, региону и Европи.

- Не желим ни да вам причам о цени гаса на данашњој берзи. Ми имамо ограничене количине које узимамо по уговору од 270 долара. Међутим, када буде потребе за већом кубикажом, мораћемо и да је набавимо и да плаћамо по већој цени, без обзира на бољу ситуацију од других - рекао је председник и истиче да сви од сваког купују и да је у једном моменту нећемо имати од кога шта ни да купимо.

Како истиче, сви енергетиц и њихове цене скачу, али да ће се Србија изборити и са тим.

Приказу рада - дивизиона самоходних топ хаубица "НОРА Б-52 М15"

Председник Србије присуствује величанственом приказу рада дивизионе самоходне топ хаубице "НОРА Б-52 М15". 

На приказу војне вежбе председник и грађани Србије имали су прилику да виде све способности борбеног возила на које је Србија поносна.

Самоходне топ хаубице опремљене су најсавременијим системима навигације. Ово борбено омогућава, својим аутоматизованим системом, брзо и ефикасно уочавање тачке напада и дејство.

 

Председник Вучић се у Нишу састао са војним врхом

Председник Србије Александар Вучић започео је други дан посете Нишавском округу састанком са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ширем саставу.

Састанку у касарни "Мија Станимировић" у Нишу присуствује и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

На истом месту, председник ће одржати и састанак са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ужем саставу, након чега ће присуствовати приказу рада дивизиона самоходних топ хаубица "НОРА Б-52 М15".

Након тога председник ће присуствовати приказу вежбе јединица Војске Србије на положају Лисинац.

На крају другог дана посете Нишавском округу, председник ће посетити Дољевац, где ће обићи библиотеку.

- Наставићемо да улажемо и снажимо српску војску - поручио је данас у Нишу председник Србије Александар Вучић.

Ту поруку је на инстраграму објавио председник Вучић, који се у Нишу састао са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ужем саставу.

Вучић је претходно одржао састанак са војним врхом у ширем саставу.

- Важни састанци и разговори о стратегији одбране Републике Србије са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ширем саставу - навео је председник.

Агенда

Касарна "Мија Станимировић"

10.00 – Састанак председника Вучића са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ширем саставу.

11.00 - Састанак председника Вучића са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ужем саставу.

12.00 – Приказ рада дивизиона Самоходних топ хаубица "НОРА Б-52 М15".

12.30 – Приказ вежбе на положају Лисинац.

13.15 – Изјаве за медије.

13:30 – Ручак са војничким саставом.

 

У недељу, трећег дана посете Нишавском округу, Вучић ће се на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" састати са представницима одбрамбене индустрије Србије, након чега је предвиђен приказ способности хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО и 63. падобранске бригаде, а затим и изјаве за медије.

Вучић се претходно, у петак, првог дана посете, састао са свим председницима општина Нишавског округа и обишао фабрику "Јумис".

Председник Вучић је недавно, најављујућу вишедневну посету Нишавском округу, рекао да тамо иде како би са представницима тог округа разговарао о даљем развоју југа Србије.