Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АНА БРНАБИЋ ОБРАТИЛА СЕ ЈАВНОСТИ НАКОН СЕДНИЦЕ: "Александар Вучић носилац свих листа СНС на изборима" (ФОТО/ВИДЕО)

13.02.2022. 10:59
Пише:
Србија Данас
Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Неће бити "чистке" у Српској напредној странци, али ће бити промена, изјавио је раније данас председник Александар Вучић

Српска напредна странка одржала је седницу Председништва и Главног одбора данас у 11 и 12 часова, у Комбанк дворани. 

ПОЗНАТИ ОТКРИЛИ ШТА БИ УРАДИЛИ ДА СУ ВУЧИЋ! Лукасов одговор потпуно ШОКИРАО, а ево са ким председник иде на кафу

ПОЗНАТИ ОТКРИЛИ ШТА БИ УРАДИЛИ ДА СУ ВУЧИЋ! Лукасов одговор потпуно ШОКИРАО, а ево са ким председник иде на кафу

"У чизмама прескакао преко ограде" Вучићев пријатељ из војске открио како је председник бежао из касарне

"У чизмама прескакао преко ограде" Вучићев пријатељ из војске открио како је председник бежао из касарне

ВУЧИЋ И ВЕСИЋ СУ ДРУГОВИ ИЗ КЛУПЕ! Председник са носталгијом открио детаље из своје младости (ВИДЕО)

ВУЧИЋ И ВЕСИЋ СУ ДРУГОВИ ИЗ КЛУПЕ! Председник са носталгијом открио детаље из своје младости (ВИДЕО)

 

Питања новинара

- Ми смо увек за дебату, једино је проблем када имате неистомишљенике који лажу и иза компјутера својих пишу, на дебате и дуеле не долазе а ми смо увек спремни да се појавимо. Многи су плаћени па им је тешко да дођу са аргументимка наспрам наших. 

- Одлуку о председничком кандидату ћемо донети на следећој седници, то није тајна и ми видимо Александра Вучича као кандидата и мислимо да је то најбоље за Србију и опција која гарантује да ћемо наставити брже да се развијамо, чак и брже. Земља је била демастирана, ми смо били на пар месеци од банкрота, незапосленост је била велика и нисмо имали од чега да градимо, па смо морали све из темеља. Уколико добијемо поверење народа, све ће ићи брже, али ћемо видети и Вучић размишља о томе. Ми смо различити од осталих странака, у Србији зато што ми не размишљамо о функцијама, и у овом тренутку не размишљамо ко ће бити на високим функцијама, већ ми хоћемо да разговарамо са појединцима и да висимо да ли имамо поверење народа, јер смо видели да ће се сви ујединити прозив нас да би били на функцијама само да би имали власт. Они су рекли да су спремни на коалицију и да иду против нас, а ми идемо на то да будемо самостални и имамо већину. Након свега, стављаћемо људе који имају знања, снаге и борбе да наставе овако јер нам је у интересу да наставимо овако. ко буде био спреман да се посвети послу биће на функцији а остали ће остати у странци да помогну. Нама је било битно да свима кажемо да странка није важна, него Србија. Њима ништа не треба јер су успешни, без обзира на странке и ко је на власти. Даница Грујичић је нападнута јер је рекла да је много улагано, а ја се поносим да имам такве људе који су стали уз нас! Ми хоћемо да докажемо да имамо поверење људи, а функције су најмање важне. 

- Ја сам запањена од стране кандидата за председника или за градоначелника, било из Ђиласове коалиције или неке друге. Да називате новинаре псима пуштеним са ланца, и коростите погрдна имена, је мени несхватљиво. Они тиме показују своје лице и слобода медија у њихово време није била, а код нас је другачије. Код њих не можете да будете новинар ако говорите своје мишљење. То говори шта они мисле о свим оним људима који се не слажу са њима, а чули смо шта су рекли за људе из Борче и Маринкове баре само зато што се не слажу са њима, па су рекли да је уа њих кич и шунд и да су то људи другог или трећег реда, а шта су они? Елита из круга двојке. Њих само занима власт и функција, а не Београд и Србија. Дакле, само Функвија и владст, а  могу и са Дверима да би имали већину а то су рекли и грађанима, као и то да могу да иду на свим листама само да имају фортељу - рекла је Ана Брнабић. 

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- На седници смо разговарали о изборима и листама и како ће изгледати наша кампања. Што се тиче еколошких активиста, они имају мој број телефона и razmennjujemo поруке. Они имају право да праве протест, а ми смо испунили све њихове захтеве чак је и Манојловић рекао да нема потребе за тим, јер смо све испунили. Закон је повучен о свему на иницијативу Александра Вучића, такође смо уз захтеве испунили и све хирове. Што се тиче људи који су имали захтев да се стави тачка на Рио Тинто, ставили смо тачку кратко и јасно и сада радимо катастар за повратак земље. Рио Тинтно код нас нема више ништа, сем земље коју су купили а да смпо ставили тачку, јесмо. У еколошком протестима имамо људе који су довели Рио Тинто, потписали споразум и то је јако лицемерно. Продужавали су им дозволе и истраживања, а данас праве протест. Они су нашли да им је ово најлакши начин, и сад као они хоће чист ваздух а они неће. Што се тиче еколошких активиста нека ме позову и да завршимо тај посао. Господин Манојловић је донео одлуку о тој иницијативи, тај закон је усклађем и са јеговим захтевима и тај предлог није био експлатисан законом и није имао образложење. Скупштина је понудила да седнемо са њим и његовим тимом и наставимо даље како би он имао све потребно за иницијативу. Када је скупштина прикупила све, он се више никада није јавио а имао је рок од 15 дана а требао је само да исправи грешке у иницијативи, а он није радио ни по уставу ни по закону. Тај предлог је пропао јер Сава Манојловић није имао времена да преда документа - то је лицемерје. 

- Сви наши колициони партнери су ту, али видећемо редослед како буду ишли. Бићу и ја изнад некон 13-ог места, ми идемо као ти ми излазимо са визијом и тимом, наш поредлог је Александар Вучић као и што имамо јасан програм за даље. За мене је мање важно ко ће где бити, мени је важна идеја, план и програм и колико људи који не зависе од нас хоће да изађу на црту и кажу да подржавају нашу политику јер знамо како да водимо Србију даље.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- За разлику од њих који позивају на реваншизам и обећавају хапшења, спомињу чак и малог Вукана најмлађег сина председника, ми верујемо у институције и владавину права, а показаће се да је најважније да смо успели да добијемо поверење грађана, и сада имамо самостално тужилаштво и пред судом су сви једнаки без обзира на страначку припадност. Желимо да живимо у земљи где нема заштићених, а сами да пресуђујемо некоме сами нећемо. Они који су постали мултимилионери тако што су поткрадали, ја се надам да ће бити осуђени и неко ко је зарадио 615 милиона као Драган Ђилас, он је изашао из политике богатији за 916 милиона евра и то само са оним што је пријавио. Ја не верујем да је неко као драган Шолак који је имао видео клуб, након злоупотребе функција пословних партнера постао је толико богат да купује клубове у премијер лиги из хобија јер му се може. Мени је то слика ужасне Србије коју ја не желим да видим више. Они су тада постајали сумануто богати, а сви остали остају без посла а они заврше са 600 милиона евра, а да је минималац 130 евра или просечна плата 320 евра, и тако сви требају да раде а да њихов мозак вреди 619 милиона евра, јер су они шта успешни и памртни? Ми се боримо да Србија не постане таква земље, а да ли ће оно одговарати за то ја се надам да хоће!

- У Београду је доста урађено, ми смо град вадили из бунара у који га је утерао Драган Ђилас. Имали смо огроман дуг према свима, вратили с мо и самосталним уметницима који нису могли да оду у пензију јер им град није уплаћивао доприносе а градоначелник је био Ђилас. Поред тога смо имали и дугове за вртиће, за све а поред тога је била и незапосленост преко 17%. Сада, дошли смо до много веће плате и незапослености које је нешто око 7%, имамо Београд на води на који смо поносни, имамо и музеје, мостове, саобраћанице и школе. Када је Ђилас смењен и када се завршио тај мрачан перидо, имали смо 200 вртића, а сада имамо преко 700 и то је урадио све један тим који је имао визију и веру у наш народ и ми смо све радили заједно, од градоначелника, његовог заменика, преко управа и владе па до председника. да је било другачије, ми данас не би имали обвакве резултате и зато имамо тим на свим нивоима који гурају Србију и све градове у истом смеру. Верујем да ће Зоран Радојичић бити на листи.

- Ми смо једина странка у којој постоји дебата и да свако има своје мишљење. ми смо имали свакаве људе који су на референдуму позивали да се гласа против, јер нису ништа хтели ван парламента па чак ни судије. Прошли смо тај референдум и идеја је била да наши симпатизери изађу и гласају за то. имали смо дебату и оставили све иза себе, а сада имамо нову кампању. Тако смо имали и данас, неки се нису слагали са свим детаљима. Вучић има најбољу идеју, ја некада нисма била у страни, али су били људи којимка такође нису били битни избоири него људи и Србија. Када су се завршили избоири, рекли су да сада почиње посао. Он је имао тим и умео је да препозна тим који је препознао, направио је странку са младим људима којима је давао шансу и могли су сви да причају различити. 

Брнабић о новим плановима СНС-а након избора

- Избори ће бити тешки, али увек су били. Ми смо јако пуно улагали, али пре нас у Србији неки институти су основани давно. Ми смо отворили музеје који су били затворени преко десет година, отворили смо Нардоно позортиште, исплатили смо дугове самосталним уметницима и обезбедили смо им сталне плате које су константно расле и расту, такође давали смо субвенције за безбедност земље и свега. Оно што је јако битно, уложили смо у самостално одлучивање, чистимо дивље депоније, увели електо пуњаче, увели фосилна горива како би имали чистији ваздух. У Београд уводимо електричне аутобусе, и ово су све резултати са којим излазимо пред наш народ. Оно што је најважние ми имамо план за будућност, а наша водиља је да на крају мандата плате буду 1000 евра а пензије 500 евра. Ми то можемо ако наставимо да радимо као и до сада - рекла је Брнабић. 

Након седнице, Ана Брнабић се обратила новинарима

 - Донели смо једногласну одлуку да на изборе изађемо са листом Александар Вучић - заједно можемо све. Ми смо све заједно радили и можемо да се поносимо, јер смо показали да заједно можемо све и да је Србија победничка земља у сваком пољу. Донели смо такође једногласну одлуклу, да ће прва на листи за параламентарне изборе бити Даница Грујичић. Особа коју зна читава Србија и земља, и која је највећи стручњак у Европи. Она је спасила десетине хиљада живота, и која несумљиви може да покаже све оне вредности за које се боримо. Листа за Београд се изборе, биће први Александар Шапић. Ја сам поносна што на нашој листи имамо велики број јавних личности, најбољих стручњака, поред Данице, имамо и математичаре. Трећа ососба Јелена Беговић, жена које је њајвећи стручњак и која је током пандемије помогла да отворимо две најмодерније лабораторије. Уз њу и лабораторије смо тестиртали највећи број људи. Она је отворила Центар за геноме. Ту су такође као што су Лазар Ристовски, Марија Здравковић, проф Жика, тенисерка Борислава Перић Бранковић, Јован Колунџија, лепомир Ивковић, Наташа Кнежевић која је јако храбра и велики борац, Јадранка Јовановић и многи други. Ја сам невероватнои поносна на нашу листу, нико неће моћи да се пореди са нашом листом. Ту су људи који нису политичаруи и који никада нису припадали странкама, они су лидери у медицини, образовању, култури и предузетништву. Ту су и млади људи који су препознали нашу земљу и јачину Србије. Нама треба још 4,5 године оволике стабилности и то ће бити Србија у коју верујемо. Нама треба неко ко има визију и ко верује у наше потенцијеле. На крају листе долазимо и ми политичари из странке, наши борци али поред свега и нови и млади људи су ту. 

Најновије информације

Како медији сазнају, на листи напредњака наћи ће се имена проверених и доказаних стручњака из својих области, угледних људи из света бизниса, науке, културе.

На листи СНС између осталих су и докторка Даница Грујичић, професор Стојан Раденовић, Јелена БеговићЛазар Ристовски, Жика Бујуклић, Борислава Перић Ранковић.

Конференција затворена за јавност

 Обе седнице, и Председништва и Главног одбора су затворене за јавност, а најављено је да ће, по њиховом завршетку, уследити обраћање медијима.

SNS
СНС / Извор: ФОТО ТАНЈУГ/ ТАРА РАДОВАНОВИЦ

Предсеник Србије стигао у Комбанки дворану

Чланови СНС пристижу на седницу, а међу првима су стигли Горан Весић, Томислав Момировић, Дарија Кисић Тепавчевић, Миленко Јованов, Синиша Мали, Младен Шарчевић, Маја Гојковић, Милош Вучевић, Владимир Орлић и Петар Петковић. 

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

Чланови странке пристижу у Комбанк дворану

Чланови странке почели су да пристижу у Комбанк дворану.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

Огласио се Вучић пред седницу

Неће бити "чистке" у Српској напредној странци, али ће бити промена, изјавио је данас председник Александар Вучић уочи седнице Председништва и Главног одбора СНС.

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

На питање да ли ће бити "чистки" у СНС, Вучић је за ТВ Пинк рекао да не воли такве изразе, јер је, каже, што се "чистки" тиче, то карактеристично за неке друге странке, које избацују људе који се са председницима тих странака не слажу.

Ми то не радимо. Код нас се видело и по питању референдума, пола странке је водило кампању за опцију ''не'' и никоме ''длака с главе'' није фалила. То су разлике које постоје и које морате да поштујете - рекао је Вучић.

Тако да "чистки", каже, неће бити:

- А, да ли ће бити великих промена, биће свакако и тога мора да буде.