Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА НАКОН СЕДНИЦЕ СНС: Док дишем и ходам борићу се против оних који пљачкају Србију (ФОТО/ВИДЕО)

05.05.2021. 16:27 21:21
Пише:
Србија Данас
AV
АВ / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Павковић

Седница Председништва Српске напредне странке одржана је у 17 часова.

Председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић најавио је да ће на Председништву партије бити разговарано о многим темама, да ће бити речи и о променама у СНС и свим другим важним питањима.

"Несврстани" се на јесен враћају у Београд: Историја се понавља - председник најавио велики скуп

"Несврстани" се на јесен враћају у Београд: Историја се понавља - председник најавио велики скуп

"ПРОМЕНЕ ЋЕ БИТИ ВЕЛИКЕ" Александар Вучић о најављеним променама у СНС, све ће се знати данас у 17 сати!

"ПРОМЕНЕ ЋЕ БИТИ ВЕЛИКЕ" Александар Вучић о најављеним променама у СНС, све ће се знати данас у 17 сати!

"НОН ПЕЈПЕР НЕ ПОСТОЈИ!" Вархељи ставио тачку на све спекулације које потресају регион

"НОН ПЕЈПЕР НЕ ПОСТОЈИ!" Вархељи ставио тачку на све спекулације које потресају регион

Питања новинара

На питање о томе да ли се на састанку расправљало о томе да ли ће се председник Србије повући са своје позиције, Вучић одговара.

- Ја сам на то већ одговорио, ја ћу учинити све да вама са Н1 буде добро, али о томе ја не одлучујем, о томе одлучује Скупштина. Никада председништво странке није доносило такве одлуке. Али ја разумем овакво питање, разумем Ђиласа, Шолака и све тајкуне, ја сам мали шраф који се противи тајкуна, који се није плашио оних који управљају добрим делом медија у Србији, нисам се бојао оних који су се богатили преко народа. Један од разлога зашто нисам поднео оставку је тај што желим да још неко време допринесем борби против таквих криминалаца и тајкуна који су ову земљу упропастили и настављам то да радим. Желим да покажем Србији да је слободна, да не може Србија да се пљачка као некад. То ми је најјачи мотив - рекао је Вучић. 

Вучић додаје да му је јасно да су сви забринути његовим останком на овој позицији, али и да их разуме, и њих и страх њихових медијских кућа.

Председник се осврнуо на будуће мере против корона вируса у Србији.

- Морамо да сачекамо још мало - одговорио је Вучић кратко.

На питање да ли је могуће доћи до компромиса између Приштине и Београда и какав исход мора бити и какав се очекује да би се Вучић скинуо са власти, председник одговара:

- Плашим се да ови који најављују тужбе за геноцид и рат, није им важно да се дође до компромиса, дакле, и они који вам кажу да не могу да се мењају границе и када вам кажу да се све ово ради из хуманитарних намера, знате да не можете да им верујете. Ја разумем њих, они су велики и моћни, а Србија мала, али ми морамо да гледамо да Србију напредимо што више можемо и да на тај начин остваримо свој циљ - рекао је председник.

AV
АВ / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Павковић

Председник се осврнуо и на писмо Урсуле фон дер Лајен и на тему да је можда Европа променила мишљење у решавању питања између Београда и Приштине.

- Писмо је огромно охрабрење за нас, ми огромне паре добијамо из Европе и хвала им, али да ли ће то њима да промени мишљење око Косова, неће. Можемо наопачке да се окренемо и ништа. Ево већ девет година се сналазимо, па ћемо тако и даље - рекао је председник.

На питање зашто се сви толико интересују за оставку Вучића на место председника, Вучић коментарише да је то због чињенице да они не би постојали да није Вучића.

- Они не знају о чему би причали да није мене, ја сам им једина тема, ја сам увек и у сваком програму Хитлер и најгори - рекао је председник.

Председник Вучић је прокоментарисао и захтеве Драгана Ђиласа и опозиције да Нова С и Н1 добију националну фреквенцију.

- Очекивао сам ове бизнис интересе, то нема везе ни са Уставом ни са законом, ни са чим. Он мртав хладан само тражи да заради још мало пара, ако нам не дате, ми ћемо у демонстрације. Ево баш сам се уплашио, милион демонстрација сам прошао, урлали сте, скупљали сте се, али ви не знате да сте једном само успели да дођете на власт урлањем, више не можете. Ја сам мислио да они некад имају озбиљне захтеве, али не, то је само тајкунски посао за још пара, економски интерес и увек им се све своди на то. То је цела прича. А о професионализму нећемо ни да причамо - рекао је Вучић и додаје:

- На нашим конференцијама има свих и разних питања, а код њих нема, ако нису најбољи и најлепши онда нема питања. Ми не морамо да говоримо ништа о њиховим захтевима, они сами говоре о себи, и то довољно - рекао је председник.

AV
АВ / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Павковић

Председник се осврнуо још једном на питање о подношењу тужбе против геноцида рекавши да гарантује свим грађанима да ће Србија изаћи као победник!

Председник је додао да се нада да ће на сутрашњој конференцији Кризног штаба донети релаксирајуће мере и то од петка, како би Србија могла да се што пре врати нормалном животу и раду.

Завршен састанак - обраћање Вучића

Председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је након седнице да ће бити много важних састанака у наредном периоду.

Он је рекао да је заказана седница Главног одбора странке где ће се разматрати о страначким променама. 

- Биће формирана радна група која ће кренути у разговоре са Александром Шапићем око уједињења у једну странку - рекао је Вучић.

AV
АВ / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Павковић

Он је казао да у наредних месец дана може да се дође до уједињења у једну политичку опцију. 

- То је за нас важно, прилазимо томе пуног срца, ширимо фронт снага које су расположене за велике и озбиљен темеље у нашем друштву, које могу да помогну за будућност Србије и изградњу болница и политику око вакцина и нових путева, пруга, школа... - додао је Вучић. 

Почео састанак у седишту СНС-а

Како је председник Вучић и најавио у Новом јутру, вечерас ће на Председништву партије бити разговора о многим темама, да ће бити речи и о променама у СНС и свим другим важним питањима.

- Разговараћемо, наравно, о политичкој ситуацији. О одговорности СНС, плановима, програмима - најавио је председник.

Седница Председништва Српске напредне странке започела је тачно у 17 часова, како је и речено.

Председник и премијерка Србије стигли у седиште странке

Александар Вучић, председник Србије и СНС-а стигао је на седницу СНС-а у седиште странке на Новом Београду. 

Поред председника, на састанак је стигла и премијерка Србије Ана Брнабић.

Чланови СНС-а пристижу у седиште странке

Међу првима који су пристигли били је Ирена Вујовић, министарка екологије и Бранислав Недимовић, министар пољопривреде.

Поред Вујовић и Недимовића, на састанак СНС стигао је и Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, председник Покрета за Крајину Бошко Ничић, Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Пристигли су и Александар Мартиновић, Горан Кнежевић, Златибор Лончар, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, министар финансија Синиша Мали, Биљана Поповић Ивковић, Јадранка Јоксимовић, Маја Гојковић.

Председник најавио велике промене

- Разговараћемо, наравно, о политичкој ситуацији. О одговорности СНС, плановима, програмима - најавио је он.

Очекује се да Председништво закаже седницу Главног одбора странке на којој ће чланови гласати о великим променама у страначкој структури.

- Промене ће бити велике. Мораћемо много да разговарамо. Шта мени говори то што данас већина функционера СНС има свог ПР-а, да их метарорички речено фотошопира? Говори ми да се баве собом, сликом коју они остављају у јавности, а да их је за странку баш брига - каже председник СНС Александар Вучић.

Након претходних неколико месеци, јасније је него икада да напредњаке очекује "генералка". Неће бити поштеђени ни неки од највиших функционера, а према неким гласинама биће промењено неколико десетина функционера.

- Гледаће се свачији учинак појединачно, али и шта је свако од чланова урадио за државу и странку - открили су раније данас незванично из врха СНС.

Многи су, по речима Вучића, испунили очекивања, али има и оних који су разочарали.

- Ако мислите да имате 30, 40, 50 одсто гласова, а да немате потпуно различите људе, од Владе Ђукановића до Зоране Михајловић, то је немогуће. Сваком је јасно ко је од њих двоје популарнији у странци, али то не значи да нисам разумео значај и улогу Зоране Михајловић и зашто нам је она важна. На сваком страначком форуму где има 2.000 људи, Влада Ђукановић ће добити највећи аплауз - рекао је Вучић.