Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић о злочину Вељине екипе: Ликвидацију није починила једна особа - СВИ ДО ЈЕДНОГ ће бити ухапшени (ФОТО)

27.07.2021. 12:06 21:21
Пише:
Србија Данас
AV
АВ / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Пријем је организован у Палати Србија

Председник Србије Александар Вучић данас је угостио младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и из дијаспоре, који су уједно и учесници кампа "Србија те зове 2021".

СТОЈАНОВИЋ ИМЕНОВАН ЗА НОВОГ АМБАСАДОРА У СИРИЈИ: Промена у дипломатском представништву наше земље у Дамаску

СТОЈАНОВИЋ ИМЕНОВАН ЗА НОВОГ АМБАСАДОРА У СИРИЈИ: Промена у дипломатском представништву наше земље у Дамаску

"Хоћемо да људи виде да њихова деца имају будућност овде" Министар Стефановић на обележавању Дана општине Дрвар

"Хоћемо да људи виде да њихова деца имају будућност овде" Министар Стефановић на обележавању Дана општине Дрвар

ДРАМА У СТУДИЈУ: Скандал у "Ћирилици" - Чанак после ових речи напустио емисију!

ДРАМА У СТУДИЈУ: Скандал у "Ћирилици" - Чанак после ових речи напустио емисију!

Питања новинара

Председник је, одговарајући на питање новинара, рекао да се припрема и да ће гледати како да се реши проблем дивље градње.

- Око 250.000 објеката смо легализовали у претходних пет година. Желимо да имамо пријављене објекта, да тим објектина скочи цена - рекао је.

Како каже, не желе да то буде извор зараде за корупцију, већ да људи имају користи и да реше своје имовинско-правне проблеме.

- Породичне зграде добијају на цени, могу да се праве уговори без проблема, чини ми се да свима одговара и важно би било да то урадимо што је могуће пре - рекао је Вучић.

Сјајне вести - 5.000 евра за новорођену децу

- Сасвим сигурно за прво дете, да писмо подстакли мајке да раније рађају, морамо да покушамо да сваком мером обезбедимо више деце. Повећање наталитет је јако важно - казао је председник.

На питање о Беливуку и убиству Властимира на шинама 2017. године и лажне наводе медија да су Беливук и његова група били на разним отварањима заједно са председником Србије, Вучић је прокоментарисао:

- Ја сам пре три дана говорио, сада пуштам вас да говорите и гледам шта говорите. Што се убиства на шинама тиче, о томе сам први говорио у Србији јавно, и не по службеним извештајима, него из сазнања од људи из полиције који нису били надлежни за тај случај. Тада смо дошли и до снимка тог убиства и на основу њега видели ко је убица, који се није стидео тога, већ је рекао "који сам ја мени краљ", а убио је двојицу кумова. Ко су људи који су у томе учествовали не можемо да докажемо сада, али чим се открију нови детаљи, та лица ће одмах бити ухапшена. За мене је важно да људи у Србији знају да не можете да чините убиства и прођете без санкције - истиче председник и додаје:

- У ових пар дана сам чуо све и свашта. Лажи којима оптужују људе које не могу да победе другачије нећу ни да говорим. Кажу да смо Вулин и ја власници кланице, а нико у Србији не може да поверује у то, људи то знају, а и ти који лажи причају, али је мржња толика да не знају куда ће више. То је мржња којом желе да униште једно лице, његову породицу, али ја нећу никога оптуживати.

На тему отварања Атлетске стазе, председник је истакао да је на њој могао да буде свако, било је око 10.000 људи те је међу њима могао бити било ко. 

- Ко је кога видео, ја то не знам, појма немам ко је био у Новом Пазару и не знам о чему причате. Ја знам многе из опозције који су се дружили са њима, а никада нисам о томе говорио, али ја њих разумем. О мени воде рачуне где год да идем, увек се зна ко је где... Али на митинзима где има много људи, није могуће знати где је ко - објашњава председник и додаје да нико не би никога хапсио да је државни врх стварно сарађивао са Беливуком.

На питање о прескакању трибина, председник истиче да он о томе не зна ништа и да нема проблем да навијачи скандирају шта год да скандирају.

- Нека вичу "Вучићу педеру", нека причају шта год, само да буде мира - рекао је председник.

Председник је истакао да Србија гарантује безбедност на стадиону свим људима, а ко год буде кршио правила, биће кажњен.

- Што се позива деци и младима на стадион тиче, ја могу само да кажем да ако Звезда на следећој утакмици победи, ја ћу повести Вукана да гледамо утакмицу и мислим да сам тиме све рекао - објашњава Вучић.

На питање о бојкоту институција РС прем БиХ, Вучић коментарише:

- Увек сам се плашио да у овако важном послу суочавања са "неподношљивом лакоћом неодговорности". Ако бојкот поредите са "августовским одмором" онда немам коментар, мислим да је ситуација много озбиљнија од онога што нам се приказује, али добро. Што се нашег приступа тиче, ми ћемо увек пружати помоћ. За нас је само важан мир, нико неће инвестирати у Србију ако нема мира, тиме ништа не добијамо и то није наш циљ, а те јуначке приче оставите за неки други пут. Оваква ситуација може повредити само наше породице, људе, домове... Зато морамо да успоставимо мир, пријатељски и братски однос са бошњацима - рекао је Вучић.

Председник истиче да он на миран начин свима одговара на сва питања и све лажи, без обзира на то шта он мисли о томе.

- Не можете на сваког ко вам на улици приђе да кажете нешто и нападате га. Ево могу да идем и на полиграф, неће ни Пајтић, ни Удовички... Нико. Ја знам да сам чист пред собом и пред људима и могу да докажем све, ми иза нас имамо резултате, имамо изградњу, мостове, путеве, пруге, брзе саобраћајнице... А они се хвале и причају "пруга и мостови баш раде против режима", а ја им на то кажем да смо ми срећни што имамо мостове и пруге којима и ви можете данас да идете - поручио је председник Србије и додаје да се у њихово време ништа није десило, ништа није направљено и поправљено.

- Ми се сада боримо и против криминала и корупције, а они још увек причају лажи, а мене то баш радује, радује ме што не могу ништа да ми нађу. Лажу о мени и члановима моје породице зато што ништа друго немају. Тензија ће бити још већа, ближе се избори, неки резултати морају да се добију, а то морамо тако што ћемо да кукамо и причамо како нам је лоше - додаје Вучић.

Жао ми је свих који ће то морати да трпе и оних којима не прија шта ја говорим, а они који изађу испред камера и иживљавају се над другима, о њима не могу да говорим, рекао је председник Србије.

Вучић је навео и имена из СНС који су радили у полицији и са Беливуком, као и то да ли је Вељко Беливук био чалн Напредне странке рекавши да то најбоље и најлакше може да се докаже.

- Постоје подаци о томе да ли је члан СНС странке и то најлакше можете доказати. Ја не могу да одлучујем ко ће бити у партији, ко неће. Не могу да кажем "е, ти си глуп, ти си певач и не можеш да будеш у партији". А што се припадника полиције тиче који су радили са Беливуком, оног тренутка када се то са сигурношћу утврди, та лица биће ухапшена. Постоји много информација сада, имамо доказе до који није било лако доћи, па ћемо видети где се крије мотив за убиства и сарадња - истиче председник и додаје:

- Сигурно можемо рећи да Србија неће толерисати убиства, и изузетно сам срећан што прошле године у Србији није било мафијашког убиства, што је похвала за све наредне године које долазе. Ми смо по овим резултатима најбољи у Европи. Немамо мафијашких убистава, чак ни покушаја. Великим трудом и радом МУП-а и БИА-е, гарантујемо мир и безбедност свој деци и људима у Србији - рекао је председник Србије Александар Вучић на крају обраћања.

Обраћање председника Вучића

Председник Србије истакао је да је данас много срећан што може да види нашу децу из целе дијаспоре и Косова и Метохије.

- Ово је посебна част и прилика да децу из читаве дијаспоре упознамо са Србијом. Србија је ваша подршка, и све што радите за вас, вашу породицу, радите и за Србију. Хвала вам што сте се ових дана лепо дружили - рекао је Вучић и дода:

- Сада су и Олимпијске игре, неки кажу да је регион испред нас, можда, али хајде да сачекамо крај, па да онда пребројимо медаље - рекао је самоуверено председник Србије.

Вучић је посаветовао децу да, исто као што немају резервну мајку, оца, брата, сестру... Тако немају ни отаџбину.

- Чувајте вашу отаџбину и волите. Хвала вам дивна децо, живела Србија - рекао је председник за крај.

AV
АВ / Извор: Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Након обраћања председника, окупљена дечица уручила су председнику поклон као знак захвалности на пруженој подршци и дуго сећање.

AV
АВ / Извор: Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Након посете огласио се председник Србије и на свом Инстаграм профилу "авуциц".

- Драга децо, Србија је ваша отаџбина и увек ће да буде! Живот није увек једноставан, али је важно да имате принцип борбености, рада, марљивости. Србија је ваша подршка, и све што радите за вас, вашу породицу, радите и за Србију. Са младим спортистима са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учесницима кампа "Србија те зове 2021" - пише испод објаве председника Вучића.

 

Пријем је био организован у Палати Србија, како је и саопштила Служба за сарадњу са медијима председника Србије.