Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Председник Србије на седници Владе са представницима Срба са Косова: Тежак месец је пред нама, али помоћи ћемо нашем народу!

30.10.2018. 13:23 13:53
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је седници Владе са представницима Срба са Косова и Метохије

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас седници Владе Србије са представницима Срба са Косова и Метохије. Седница се одржавала у Палати Србија.

ВУЧИЋ АЛАРМИРАО НАЦИЈУ: Имам сазнања да ће 28. НОВЕМБРА бити формирана ВОЈСКА КОСОВА!

Најављени нови пројекти за народ на Косову

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у наредних осамнаест месеци бити уложено додатних 50 милиона евра више за инвестиције и улагање на Косову и Метохији. 

Председник је након састанка најавио улагања у болнице, помоћ туристичким центрима, додатна улагања у инфараструктуру и у универзитет на КиМ.

- У наредних 18 месеци биће уложено више од шест милијарди динара више него што смо до сада улагали, то је 50 милиона евра додатних инвестиција за наше људе - рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

Он је навео да ће та средства бити искоришћена за подстицање почетка рада фабричких постројења на северу КиМ и изградњу клиничког центра у Косовској Митровици и болнице у Грачаници. 

Средства ће ићи и за помоћ пољопривредницима и јужно и северно од Ибра, као и за прављење туристичких центара попут Бањске, као и додатна улагања у инфраструктуру, путеве, водовод и Универзитет на КиМ.

Пред Србијом је тежак месец

- Данас смо разговарали са представницима Српске листе, желели смо да их чујемо и да видимо шта су то њихови предлози и шта на сто очекује у наредном периоду. Оно што желим сада да вам саопштим јесте да нас очекује изузетно тежак месец - рекао је Вучић.

Шљиванчанин упозорава: Албанци и Хрвати спремају УДАР НА СРБЕ! Не смемо их ПОТЦЕНИТИ!

Вучић је најавио да ће поводом угрожавања рада Електромреже Србије и покушаја да преузму њене надлежности писати Немцима и Енглезима, а оцењује да би евентуална одлука ЕнЦ (Energy Community Сецретариат), 9. новембра, на нашу штету била апсолутни скандал.

Кад смо преговарали, објаснио је, било је речи о два предузећа за пренос енергије, а једну би формирала Заједница српских општина, а сада хоће да нам и то отму и да кажу да то припада Косову.

Sednica Vlade
Седница Владе / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

Формирање војске Косова

Председник Србије је на састанку предочио да Приштина намерава да формира војску Косова на Дан албанске заставе, 28. новембра.

- Све су прекршили и резолуцију 1244, и све остале договоре. Поставља се питање који је смисао дијалога. Код нас то није случај, нити ја то тражим, али потребно нам је јединство народа. Ми ћемо се борити за интересе Србије и српског народа - пита се председник Вучић.

Он је истакао да је веома уплашен од онога што може да се деси нашем народу.

- Ми смо у тешкој позицији, рећи ћу вам само једну ствар коју сам рекао и на митингу на КиМ. То је политика Србије. Чуваћемо мир и стабилност на сваки начин, али никоме нећемо дозволити да протерује ни убија српско становништво - рекао је Вучић и додао:

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

- Наши људи са КиМ су рекли да ми имамо велики притисак од странаца, јер знају да је Вучић тај који одређује и одлучује. Ми смо одбили да буде седам општина, где би они имали 68 одсто становништва, ми 32 одсто. Нисам дозволиио да узму титов округ, поропорционално становништву биће и полиција. Зато има доста српске полиције на Северу Косова - изјавио је Вучић.

ХАОС У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ! Шешељ загрмео: Љајић је ВОЂА НАРКО КАРТЕЛА! Посланици НАПУСТИЛИ седницу! (ВИДЕО)

- Да вам не говорим шта поједине земље раде, да би Приштина добила дозволу за улаз у Интерпол. Србија је мала по становницима, али велика духом - истакао је председник.

- Што се тиче КиМ ја сам свој план изнео и у Бриселу и људима из Приштине. НИсам чуо добре коментаре. Моје идеје нису наишле на подршку. За разлику од других, ја желим да чујем глас свог народа - поручио је председник Вучић.

Председник Србије на седници Владе са представницима Срба на Косову

Вучић је раније изјавио да ће на седници разговарати о ономе што је обећао Србима на КиМ, а то је помоћ у свим сферама друштвеног живота.

- Ја ћу се кратко обратити и замолићу Владу Србије и министре да, у складу са оним што смо обећали нашем народу на КиМ, помогнемо у свим сферама друштвеног живота , од инфраструктуриних радова, до наставка и увећања подршке и помоћи у здравству, образовном систему, наравно у инвестицијама - рекао је Вучић.

О ВАЖНИМ ПИТАЊИМА Вучић данас на седници Владе са Србима са КиМ

Поред усвајања, како је дефинисао директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић, најсвеобухватнијег пакета и помоћи Србима са КиМ у последњој деценији, на састанку би, према најавама, требало да буду усаглашене подстицајне мере за предузетнике и компаније које би улагале на подручју Косова и Метохије.