Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРБИЈА ПУНОМ ПАРОМ НАПРЕД! Вучић на отварању радова на брзој саобраћајници: Људи ово нису могли ни да САЊАЈУ (ФОТО/ВИДЕО)

27.11.2023. 11:18
Пише:
Танјуг
vucic
вуциц / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

Председник Србије обишао радове на изградњи брзе саобраћајнице.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је обележавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци.

Вучић на крају обиласка поздравио раднике

Председник Вучић се на крају обиласка кратко захвалио радницима, и рекао је да ће држава све на време исплатити.

 - Одакле сте углавном? Од свуда, југозападна Србија највише значи. Добро. Како породице без вас издржавају. Добро они без вас, али ви без њих тешко. Када паре донесете све је добро - казао је председник кроз смех.

radnici
радници / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

Срећан рад вам желим, поздравите породице, поручио је Вучић радницима.

Председник наставио обилазак градилишта, па поново причао са новинарима

У наставку обиласка градилишта, председник се распитивао да ли је експропријација завршена, на шта је добио одговор да су сва документа предата.

Вучић се обратио и амбасадору Азербејџана Камилу Хасијеву.

- Хвала вама екселенцијо на свему, хвала председнику Алијеву, и сигуран сам да ће ваша компанија посао урадити на најбољи начин. Ускоро ћемо се видети, мислим да 10. отварамо интерконектор са Бугарима, биће и председник Алијев - рекао је председник.

Потом је поново разговарао са новинарима, и прокоментарисао је сукоб Владимира Гајића из Народне странке и Радомира Лазовића са листе Србија против насиља.

- Што бих коментарисао њихове међусобне сукобе. Да ми се било шта допало у програму листе Србија против насиља, подржао би их. Али пошто програм немају, онда немам шта да кажем. Што се тиче КиМ, односа према геополитици и унутрашњим питањима, мислим да је њихова политика веома лоша - истакао је председник.

Још једном је поновио да је свеједно за кога из опозиције гласају грађани, тај глас ће отићи Ђиласу.

- А после избора ће сви да изађу и да се жале да није било фер и поштено - казао је кратко Вучић.

Вучић о запослености, изборима и кампањи против њега

Разговарајући са новинарима, Вучић је рекао да је данас 550.000 људи више запослено него што је било пре 11 година, иако нас има мање због недовољног природног прираштаја.

- То је доказ колико боље стојимо него некада. Увек има безброј проблема и безброј ствари, морате више бриге да показујете. Земља иде у добром смеру, боље је него што је било - рекао је он.

Коментаришући тврдње аналитичара Ђорђа Вукадиновића, да Ивици Дачићу не би био први пут да мења парламентарни блок, председник каже:

- А он се разуме у јавно мњење ко ја у стони тенис. Не бих коментарисао то, то је питање за њих.

Истиче да ће у будуће говорити да "сумња" и да "мисли" да је Шолак велики криминалац.

- Морам да кажем да је то моје мишљење. Мислим да је много доказа предато тужилаштву, и за прање пара. Мислим да воде одређене поступке, истрага се води, воде се свакаква чуда. Али је тачно да не смем да људе називам криминалцима док не стигне правоснажна пресуда. Прихватам критику - казао је председник.

Он додаје да данас ради свој посао као председник грађана, и да није у функционерској кампањи.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

- То што сам ја подржао листу "Србија не сме да стане", то је апсолутно фер. Не желим да земљу униште они који су је уништавали већ. Дошли смо да отварамо велелепне стадионе, ја их нисам отворио. Не могу да ми забране да се шетам. А тај закон за кампању се односи само на носиоце изборних листи, а ја нисам носилац. Овде сам замолио да се скине говорница, дошао сам само да обиђем, да покажем људима шта радимо. Држао сам се фер и коректног односа да покажем људима како се то ради - рекао је председник.

Вучић је истакао да ће два пута до избора ићи у иностранство, по два или три дана.

- Све време док будем био у земљи искористићу да помогнем листи "Србија не сме да стане". Људи нису могли ни да сањају да ће добијати брзе саобраћајнице. То морамо да наставимо да радимо, а не да се врате на власт они који метар пута нису направили. То је мој став, и са том негативном кампањом ја немам никакав проблем - казао је он.

bager
багер / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

Истиче и да је једина валидна процена она коју ће донети грађани.

- Ја не волим да износим прецизне бројеве, не зато што их немам. Ми сваког дана радимо прецизна истраживања. Важно је да људи не мисле да је крај, и да су ствари завршене. Битка ће бити неизвесна. Дакле све листе заједно, не рачунајући СВМ, на нивоу Србије, од Ђиласове листе до социјалистичке листе, сви они заједно имају 3-4 одсто мање него ми сами. Ако би они успели за 20 дана да то преокрену, они би били у предности за 1 или 2 одсто, и онда би ми са СВМ били на ивици - казао је председник.

Он је додао да верује да људи виде ко шта ради и колико ради.

- Не буде ли резултат добар, ми ћемо први честитати победнику. Било у Београду, било на нивоу Србије - рекао је Вучић.

Весић: Преговарамо са БиХ о таговима за путарину

Весић је рекао да преговарамо са БиХ по питању тагова за путарину, док је са Хрватском то питање решено.

- И са Грчком преговарамо, а са Северном Македонијом је то решено - казао је Весић.

Председник Вучић је говорио о стању јавних финансија

- Финансије су у веома добром стању, бољем него икада. Стопа јаног дуга је нижа него у 90 посто земаља ЕУ.

Имамо огромну ликвидност, 5 милијарди евра на рачуну. Готово 550 хиљада више људи је запослено.

Да земља иде у добром смеру, нема никакве сумње - казао је Вучић. 

Вучић: Србија и БиХ да удруже снаге

Он је у разговору са новинарима рекао да је тражио да Србија и БиХ удруже снаге по питању модернизације железнице.

- Ипак, има много неслагања, али упркос неслагањима ствари иду напред. До Бијељине ће се стизати од Београда за сат и 15 минута. Да би људи могли брже да се крећу, онда ће и Бијељина бити више везана за Београд него за било шта друго. Даље се иде ка Брчком и Бањалуци. Треба да видимо онда и за Тузлу и Сарајево даље - истиеч председник.

Председник у обиласку градилишта

Председник Вучић је у 11.10 стигао на градилиште на ком почиње изградња пута. Он је у друштву министра грађевинарства Горана Весића прегледао таблу на којој је исцртана рута овог пута.

- И у Титово време нису грађени путеви у том правцу, према Републици Српској, тачније Босни, као да су намерно хтели да нас удаље. Срећан сам и поносан, што Срем и Мачва добијају овакве путеве - рекао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Printscreen/Videoplus

Истакао је да када буде урађен пут до Текериша лакше ће бити ђацима да посете славну планину Цер.

- Када је далеко, неће људи да иду. Колико је широк Павловића мост? То је био диван човек, и дивна породица - рекао је Вучић говорећи о граничном прелазу са Републиком Српском.

Раније данас, председник се састао са члановима мушке шаховске репрезентације који су освојили златну медаљу на Европском првенству.