Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЗ БИЛАТЕРАЛНИХ САСТАНАКА: Председник Вучић у Њујорку са највишим светским лидерима

19.09.2017. 16:20 20:50
Пише:
Србија Данас/Агенције
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/ Служба за сарадњу са медијима председника Републике Србије

72. заседање Генералне скупштине УН

Председник Србије Александар Вучић имао је данас низ билатералних разговора у седишту УН, где присуствује Генералној скупштини светске организације, током којих је са својим саговорницима разматрао ситуацију у свету и региону, али и позвао на поспешивање економске сарадње.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Њујорку, након отварања седнице Генералне скупштине УН, са председником Египта Абделом Fathom Ел -Сисијем и позвао га да посети Србију.

Ел-Сиси је у разговору истакао да жели да ради на побољшању односа две земље, као и на организацији узајамне посете, што ће умногоме допринети побољсању сарадње Србије и Египта.

Aleksandar Vučić i el Sisi
Александар Вучић и ел Сиси / Извор: Фото: Танјуг/ Служба за сарадњу са медијима председника Републике Србије

Вучић и Ел-Сиси су разговарали о билатералним односима, сарадњи у области туризма и подршци Србије у глобалној борби против тероризма, наводи се у саопштењу Кабинета председника Републике. Вучић је нагласио да између Србије и Египта постоји вишедеценијско пријатељство, да је зато потребно да се билатерални односи развијају брже, као и да је неопходно радити на повећању трговинске размене. 

Вучић са министром спољних послова Аустрије

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Њујорку, у одвојеним сусретима, са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим и министром спољних послова Аустрије Себастијаном Курцом.

Aleksandar Vučić i Sebastijan Kurc
Александар Вучић и Себастијан Курц / Извор: Фото: Танјуг

У току дана Вучић, који борави у Њујорку на заседању Генералне скупштине УН, имао је више билатералних и других сусрета са светским, европским и званичницима из региона.

Разговор са Пленковићем

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас у Њујорку пред 72. заседање Генералне скупштине УН са председником владе Хрватске Андрејем Пленковићем.

Vučić-Plenković
Вучић-Пленковић / Извор: Фото: Служба председника Републике Србије

Председник Србије и премијер Хрватске разменили су ставове о билатералним односима, неопходности њиховог поправљања, али и свеукупној ситуацији у региону, речено је у саопштењу кабинета председника Србије.

Вучић и Пленковић разговарали су и о конкретним корацима које две стране треба да предузму у наредном периоду како би грађани две земље имали опипљиве користи од узајамне сарадње. 

Огољене лажи опозиције: Саша Радуловић признао да није било крађе на изборима, Вучићева победа чиста к'о суза

Вучић у Њујорку са премијером Шведске

Председник Вучић је у разговору констатовао да су односи две земље значајно напредовали након посете Левена Србији и нагласио да је отварање прве робне куће чувене шведске марке "Икеа" најбољи показатељ за такву сарадњу.

Вучић и Левен договорили су да даље треба радити на унапређењу односа и развијању блиске сарадње, посебно у привлачењу нових шведских инвеститора у Србију, саопштено је из Кабинета председника Републике.

Вучић у УН са Човићем, Вујановићем и Цераром

Председник Србије Александар Вуцицћ разговарао је данас у Њујорку са председником Црне Горе Филипом Вујановићем, председавајућим Председништва БиХ Драганом Човицем и премијером Словеније Мирославом Цераром.

Aleksandar Vučić u UN
Александар Вучић у УН / Извор: Фото: Танјуг/ Служба са сарадњу са медијима председника Републике Србије

Економска сарадња, бољи односи у региону, као и европска перспектива земаља које нису чланице ЕУ биле су главне теме њихових разговора, речено је у саопштењу кабинета председника Србије.

Председник Вучић, наводи се, посебно је са председником Црне Горе размотрио бројне инфраструктурне пројекте на којима две земље раде, а које би требало у наредном периоду неупоредиво боље да повезу две дрзаве.

Председник Александар Вучић састао се у Њујорку са председницом Владе Краљевине Норвешке Ерном Солберг и са председником Румуније Клаусом Јоханесом.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Алекнсадар Вучић и Ерна Солберг разговарали су о билатералним односима, економској сарадњи и европском путу Србије, саопштила је Канцеларија председника за сарадњу са медијима.

Председник Вучић захвалио је норвешкој Влади на донацији коју је упутила Србији, посебно на развојној помоћи.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СА СВЕТСКИМ ВРХОМ: Вучић данас на пријемима код Трампа и Гутереша у Њујорку

Вучић је упутио позив председници Владе Норвешке да посети Србију, што је она прихватила, истовремено честитајући председнику Вучићу на економским реформама и суфициту у буџету.

Председник Вучић се данас, пред почетак 72. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, састао и са председником Румуније Клаусом Јоханесом. Двојица саговорника потврдили су добре и искрене односе два народа и договорили скору посету председника Србије Букурешту.