Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕМИЈЕР УЖИВО ИЗ ДАВОСА: Не одговарам на нападе, радим за Србију и њену будућност!

20.01.2017. 19:24
Пише:
Информер/Тв пинк
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Профимедиа

Нећу да будем неко ко ће да буде уцењиван и да води “транге – франге” политику

Премијер Србије Александар Вучић директно из Давоса поручио је да неће одговарати на нападе већ да ће се трудити да ради најбоље за добробит Србије. Он је  говорио и о председничким изборима и инциденту Бешкој. Премијер Србије Александар Вучић је говорећи о нападу лидер Нове Србије Велимира Илић рекао да је је Илић уствари све најлепше рекао о њему и влади коју води.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ТРАМПУ: Уверен сам да ћете ову часну и одговорну дужност обављати са поштовањем и посвећеношћу

- Показао је ону разлику ону линију која раздваја ову владу у односу на све претходне владе. Није крио да је разлог његове љутње, нећу да улазим у сарадњу са Душаном Петровићем могућим преимером у будућности који је ојадио и опљачкао Србију. Он је рекао једну ствар – незадовољан сам што нисам постављен или на место министра или на место директора Коридора – навео је Вучић.

ШЕСТОРИЦА ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ! Вучић послао снажну поруку фотографијом из Давоса

Он је навео да је о томе било разговора, али да је сваки пут када је требало да дође до тога, доносио одлуку да те секторе ипак води струка и да радимо оно што је најбоље за грађане у Србији. Говорећи са Светског форума у Давосу премијер је причао о четири дана проведена у разговорима са лидерима света, али и политичкој актуелности из Србије. Један од таквих догађаја је и напад Велимира Илића.

ВУЧИЋ ПОЗВАО ПЛЕНКОВИЋА У БЕОГРАД: Разговор је у овом тренутку најбитнији

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Профимедиа

- Господин Илић је рекао све најбоље о мојој влади. Нећу да улазим у разлоге сарадње с Душаном Петровићем. Он је рекао да је незадовољан због Коридора. Било је разговора, али суштина је у том да сам се одлучио да струка води такве послове, нећу да будем уцењиван и да радим ја теби ти мени... Тога нема и то је огромна разлика због које сам задовољан и срећан.  

ВУЧИЋ У ДАВОСУ ЧЕТВРТИ ДАН: Курц је пријатељ Србије, хвала Аустрији

Нећу да будем неко ко ће да буде уцењиван и да води “транге – франге” политику како то многи новинари замишљају полазећи неретко од себе и сви политичари увек полазећи од себе. Ја теби нешто, па ти мени, а он украде нешто и ви ћутите и правите се блесави. Нема тог типа крађе, онај који украде има да иде у затвор. То је огромна разлика и промена због које сам задовољан и срећан, изричит је Вучић.

ВУЧИЋ НАСТАВЉА УЧЕШЋЕ У ДАВОСУ: Данас се састаје са министром иностраних послова Аустрије Себастијаном Курцом

- Мислите да је важно да рачунамо зашто сам некоме можда поклонио већи број посланика, јер ћемо да останемо без њих. Ако останемо без већине остали смо и то је много боље и часније него одржавати већину по сваку цену, нагласио је премијер.

ВУЧИЋ СА ПРЕМИЈЕРОМ ГРУЗИЈЕ: Треба радити на безвизном резиму и авио линији Београд-Тбилиси

Davos
Давос / Извор: Реутерс

Према његовим речима, у Србији од 2008. до 2012. године није било 10 суштинксих седница, владе. 

ВУЧИЋ У ДАВОСУ ТРЕЋИ ДАН: Премијер разговарао са Ангелом Меркел и Јенсом Столтенбергом о ситуацији на Косову

- Било их је 500, али телефонских, нико није читао било чије материјале. Било је само ко ће шта да опљачка и украде свако из свог домена. Јеремић од свих Шератона широм света, Петровић до банака, Шутановац до нећег трећег, овај до нећег четвртог и све је на такав начин функционисало - додао је Вучић.

ЕПИЛОГ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И СИ ЂИНПИНГА У ДАВОСУ: Уз кинеску компанију и Ер Србија ће директно летети до Пекинга!

Данас Србија не функционише тако, истакао је Вучић и додао да Србија у првих 20 дана има већи суфицит од очекиваног ове године, а крајем јануара уместо пет милијарди очекује суфицит од можда и осам милијарди и то без икаквих једнократних плаћања. 

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА МОГЕРИНИ: Залажемо се за мир и стабилност по сваку цену али без лицемерних ставова

Милош Велики је некада говорио: Што тако ружно збориш о мени као да сам ти неко велико добро учинио. Тако је и у Србији, обично најпрљавије нападе и на породицу и на све друго можете да очекује од оних којима сте нешто учинили. Обично људи којима нисте ништа учинили вас воле и поштују, а они којима 50 пута учините, па једном не онда сте ви кривци за све, истакао је премијер.

ДАЧИЋ: Вучићеви сусрети у Давосу кључни за мир и стабилност

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Профимедиа

Упитан за коментар поводом одласка Дубравке Филиповски из Нове Србије због неслагања са политиком Велимира Илића, премијер је рекао да је Филиповски имала недавно изванредан говор у Скупштини и да би било нелогично да подржава онакве речи које смо слушали претходних дана.

ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ И НАОРУЖАЊА: Вучић са директором компаније Поли груп о војној опреми

- Та Иницијатива младих обично све финансије добија споља, што је у складу са законом, али је важно да то људи знају и да све буде транспаренто, да знају када некога финасирају западне амбасаде - рекао је Вучић.

- Никакво насиље не оправдавам, ни када га чини неко из СНС ни да су га ти људи учинили. Једно је неприхавтљиво, да јуришним одредима прекидате трибине онихј са којима се политички не слажете - нагласио је Вучић.