Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРНАБИЋ УЖИВО У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: "Ми показујемо конкретне бројке, НАШ ЦИЉ ЈЕ ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА" (ФОТО)

15.03.2022. 08:18
Пише:
Србија Данас
Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

Премијерка Брнабић говорила је о горућим темама у нашој држави.

Премијерка Србије Ана Брнабић била је гост јутарњег програма на ТВ Happy где је говорила о ситуацији у нашој земљи, предстојећим изборима и улагањима у Србију и њене грађане.

"МИ ИНВЕСТИРАМО У НАШЕ ЉУДЕ" Вучић објавио нови видео и показао колики је напредак Србије (ВИДЕО)

"МИ ИНВЕСТИРАМО У НАШЕ ЉУДЕ" Вучић објавио нови видео и показао колики је напредак Србије (ВИДЕО)

ЂИЛАСОВИ МЕДИЈИ ПОРЕДЕ ИГРАЧКУ ЗА ДЕЦУ И ВОЈНИ ДРОН ОД 6 ТОНА: Поново немају представу шта причају и раде (ВИДЕО)

ЂИЛАСОВИ МЕДИЈИ ПОРЕДЕ ИГРАЧКУ ЗА ДЕЦУ И ВОЈНИ ДРОН ОД 6 ТОНА: Поново немају представу шта причају и раде (ВИДЕО)

"ДОЗВОЛИЋЕМО ИЗВОЗ ПШЕНИЦЕ У АЛБАНИЈУ" Вучић: За нас нема кризе, свега имамо довољно

"ДОЗВОЛИЋЕМО ИЗВОЗ ПШЕНИЦЕ У АЛБАНИЈУ" Вучић: За нас нема кризе, свега имамо довољно

"Ми показујемо конкретне бројке"

Председница Владе Србије Ана Брнабић на самом почетку разговора подсетила је на гостовање у емисји "Хит Твит" на телевизији Пинк, где је била гост заједно са Ивицом Дачићем и Борисом Тадићем који се смејао променама у Србији и правио авиончиће као неозбиљан наступ једног бившег званичника, односно бившег председника Србије.

- То је јако неозбиљан, баха и непристојан став једног бившег председника Србије - рекла је премијерка и додаје да то није била бахатост према њој, већ према свим грађанима Србије.

-Трудим се да покажем грађанима резултате, конкретне анализе и бројке. Други имају празне приче, никакав податак ,ниједан број. Откад се бавим политиком, има тих неких ствари које чувам - истиче премијерка.

Премијерка је показала графикон како Србија данас изгледа а како је изгледала пре:

TV Happy
ТВ Happy / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

Брнабић даље каже да су сви на једној страни против Вучића.

- Ово је провалија од 400.000 радних места које смо изгубили у Србији до 2014. Сигурна сам да то сви знају, то је време потпуног очаја, стављани су катанци на фабрике. Плате нису добијали радници. Ми смо од 2014. много успели, узимали смо уговоре и решавали са запосленима. Били су натерани да потпишу да се одричу зарада. Пустите празне приче. Наш циљ је плата 1000 евра а пензија 500 евра - објашњава премијерка.

- Трудим се да сваки дан научим ново, и у политици учим нешто ново. Јуче смо били на отварању фабрике,  велики број људи је остао без посла и нико није веровао да ће поново добити посао. Ужасна жртва је 400.000 људи који су остали без посла - рекла је Брнабић и додаје:

- Александар Вучић је одговаран политичар. Даћу вам пример. Железара Смедерево је  требало да се затвори. Изборили смо се за њу, данас је највећи извозник.

Нико друго него Вучић довео је кинеске партнере. Други велики извозник је Бор. Александар Вучић је својим кредибилетом у свету довео компаније, истиче премијерка Србије Ана Брнабић.

- Други велики извозник је Бор. Александар Вучић је својим кредибилитетом у свету довео компаније у Србију. Поносна сам што данас је Србија прва у региону. Много смо високо поставили лествицу. Вучич је на челу земље јер верује  у наш народ - истиче премијерка и додаје:

- Некад је само Албанија била лошија од нас. Нама су по платама бежале и Црна Гора, Северна Македонија и БиХ.  Данас је наша просечна плата порасла 91%. Ти подаци постоје. ММФ има све похвале за нашу земљу. Многи су пре примали испод 33о евра. Нама је сад минималац колико је некад била просечна плата, а незапосленост је  25%. Био је срећан ко је радио. Данас нам је плата 635 евра, а незапосленост 9% - објаснила је она.

Премијерка је јутарњем програму у "Добро јутро Србијо" на ТВ HAPPY истакла да је Србија од 2017. године увела обавезно програмирање у школе, специјализована ИТ одељења, проширење капацитете на техничким факултетима.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

- Улажемо у истраживање и развој напредне технологије. Увели смо порески подстицај - истиче премијерка и додаје:

- Увели смо порески подстицај. Просечна плата данас у Србији у ИТ сектору је 220.000 нето. Неки те разлике ни не разумеју, јер да разумеју не би се чекало на програмирање 2017 година. Сетите се како је Вучић рекао да ће укинути све чучавце у школама.

Смејали су се Вучићу, истиче премијерка, али они нису мислили ни о wc-u, а не о интернету.

- Ниједан КЦ није урађен. Стално ми говори Вучић како је само резултат важан. Имамо тај један спот у ком се каже "погледајте семафор", али то јесте тако. Не губимо више животе на Ибарској магистрали. Седнете у ауто и видите - истакла је премијека поносно.

Не можете људе правити лудима, јер тамо где се лече сад, мисле да је хотел. Људи су видели да ми то све можемо, рекла је Брнабић.

- Нисмо мислили ни да ћемо урадити ауто-пут до Пожеге. Мислим да политика нису празне приче. Да су други имали идеју, не би имали плату 330 евра. Данас је плата медицинске сестре већа него што је била плата лекара на специјализацији некад - додаје она.

- Навикла сам да се ваљам у том блату. Ја се ваљам у том блату да би Србија наставила да иде напред. Вучић нам је изричито рекао да морамо да се бавимо само резултатима - рекла је премијерка Србије Ана Брнабић за крај гостовања у јутарњем програму.