Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХАОС У БЕОГРАДУ ОРКЕСТРИРАО СТРАНИ ФАКТОР?! Ђиласу обећана власт у замену за Мајдан, преноси Информер

29.12.2023. 10:02
Пише:
Информер
Foto: SrbijaDanas,SASA DZAMBIC, YT printscreen Al Jazeera Balkans,NEWS9 Live
Фото: СрбијаДанас,САСА ДЗАМБИЦ, YT printscreen Ал Jazeera Balkans,NEWS9 Ливе / Извор: Фото: СрбијаДанас,САСА ДЗАМБИЦ, YT printscreen Ал Jazeera Balkans,NEWS9 Ливе

Лидер НАТО опозиције Драган Ђилас одлучио да покуша насилно преотимање власти у суботу тек након што је добио чврста уверавања из иностранства да ће му помоћи у томе.

Драган Ђилас је одлучио да покуша насилно преотимање власти у суботу, упркос народној вољи и убедљивом поразу на изборима, тек након што је добио чврста уверавања из иностранства да ће му помоћи у томе!

"ИЛИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ - ИЛИ ПОКУШАЈ ПРЕВРАТА" Запад ставио Србију пред тежак избор?!Protesti

"ИЛИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ - ИЛИ ПОКУШАЈ ПРЕВРАТА" Запад ставио Србију пред тежак избор?!

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ О МЕШАЊУ БЕРЛИНА У ИЗБОРЕ: Рушили режиме по свету, сада хоће "Српски Мајдан"Protest

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ О МЕШАЊУ БЕРЛИНА У ИЗБОРЕ: Рушили режиме по свету, сада хоће "Српски Мајдан"

Руски стручњак за обојене револуције: Техника протеста у Србији иста као и на Мајдану, прете нам "тактика роја" и "ватрени појас"Protesti

Руски стручњак за обојене револуције: Техника протеста у Србији иста као и на Мајдану, прете нам "тактика роја" и "ватрени појас"

Он је, како се незванично сазнаје, добио 'гаранције' из појединих западних центара моћи да ће доћи на власт у Србији ако успе да направи крвави 'Мајдан' у Београду. Добро обавештени извори тврде да се lider SSP na насилне демонстрације одлучио тек пошто је добио овакво обећање страних моћника.

Политичке гаранције

Према речима извора из непосредног Ђиласовог окружења, који су инсистирали на анонимности, тајкун испрва није планирао веће протесте после изборног пораза.

Међутим, већ током изборног дана и ноћи после затварања бирачких места добио је, како се прича, чврсте гаранције од неких западних центара моћи да ће му помоћи да дође на власт упркос лошим резултатима на гласању. Услов је то да Ђилас покуша да направи хаос, нешто што личи на револуцију која се десила у Украјини, и да окупи што више људи на демонстрацијама. Тада је он потпуно променио план и почеле су демонстрације - преносе извори, који додају да они не желе у томе да учествују.

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Фото: Танјуг/Дарко Војиновиц

Ђилас и поједини његови коалициони партнери, који су врло радикални, не желе да слушају ништа што не иде у прилог њиховим плановима. Не знам детаље њиховог договора са странцима, али је очигледно тај договор толико јак и обавезујући да они сада, и да хоће, не могу да одустану од демонстрација - преноси један од извора, који је из разумљивих разлога инсистирао да му не објављујемо име и презиме.

Ове информације потврђује Радомир Лазовић, први на Ђиласовој листи на парламентарним изборима и кандидат за премијера, који је изјавио да међународна заједница мора да реагује и да спроведе међународну истрагу због 'изборне крађе'.

Ми немамо могућности да приступимо бирачком списку, наше институције немају могућност да ураде истрагу јер су под контролом Александра Вучића. Протестима се врши притисак и међународна заједница треба да се укључи јер је неопходна међународна истрага онога што се десило на изборима - рекао је Лазовић, упркос томе што су избори били фер и поштени, што је потврдило и више хиљада међународних посматрача.

Да у свему овоме и те како има истине, потврдио је и сам председник Србије Александар Вучић, који је већ говорио о мешању страних фактора у изборни процес.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Профимедиа

Наши државни органи састављају једно важно писмено саопштење о упливу једне важне земље у изборе у Србији, до сада на најбруталнији начин. Верујем да ће до Нове године имати то завршено и онда ћемо пред православни Божић моћи да то упутимо целом свету, да виде како се врши таква врста мешања у процесе који треба да припадају једној сувереној земљи - истакао је Вучић.

Није изненађење

Илија Животић, професор безбедности, оцењује да ово није изненађујући корак Ђиласове опозиције.

Опозиција жели насилну промену власти и неке ствари радили су као по уџбенику. У суботу нас очекује као неко финале протеста, које ми називамо 'Поход на Рим'. Све и да уђу у Скупштину, то им не даје власт. Скупштина је зграда. Власт може да им каже да дођу у Београд и протестују, али се ту зна ко је одговоран за евентуалне нереде. Одговоран је онај ко је организовао протесте. И ту долазимо до кључне ситуације: зашто човек који је организовао протесте све ово дозвољава? Очигледно неки договор постоји - упозорава Животић.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић / Извор: Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Извор: Информер