Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУТРА САСТАНАК ВУЧИЋА И ПУТИНА: Састали су се ДЕСЕТ пута, а ово су неки од НАЈВАЖНИЈИХ сусрета

26.03.2017. 20:05
Пише:
Србија Данас
Susret Vučića i Putina
Сусрет Вучића и Путина / Извор: Профимедиа

Они су разговарали до сада о бројним суштинским питањима билатералне сарадње, а ево о чему ће тек разговарати

Све ово време колико је Александар Вучић на позицији председника Владе Републике Србије и колико је председник Руске Федерације Владимир Путин на својој позицији, њих двојица су се срели више пута, па и сам премијер Вучић каже да је на реду десети сусрет између њих двојице. Они су се састајали што на званичним, што незваничним састанцима, да не помињемо колико су телефонских разговора обавили, како о економским тако и о веома важним политичким питањима од интереса за обе државе.

СТЕФАНОВИЋ И ДАЧИЋ ПОРУЧИЛИ: Вучићева победа је победа за модерну, успешну и јаку Србију

Меркелова Трампу нахвалила српског премијера Вучића!

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin
Александар Вучић, Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Ово су неки од њихових најважнијих сусрета у Москви и Београду од када је Александар Вучић председник Владе Републике Србије.

2014. године

Године 2014. Вучић и Путин су се прво састали 7. јула у Москви, када је било речи о "Јужном току" и сарадњи двеју земаља. Председник Владе Србије Александар Вучић отпутовао је тада у дводневну посету Руској Федерацији, током које је са руским председником Владимиром Путином и премијером Дмитријем Медведевим разговарао о билатералној сарадњи, али и о свим важним међународним темама. Једна од главних тема Вучићевих разговора са највишим руским званичницима био је "Јужни ток" а незаобилазне теме биле су и Украјина, председавање Србије ОЕБС-ом, дуговања, заједничке инвестиције, снабдевање гасом...

ТАЧИ ОДЛЕПИО: Путин и Вучић хоће да ме убију!

Poseta Putina Srbiji
Посета Путина Србији / Извор: Профимедиа

Касније, током исте године долази до Путинове једнодневне посете Србији и Београду, када је присуствовао обележавању 100 година од почетка Првог светског рата и 70 година од ослобођења Београда и победе над фашизмом. Према тадашњем програму посете, потом је обављен сусрет премијера Србије Александра Вучића са руским председником када су потписани међудржавни споразуми у присуству Николића, Путина и Вучића. У оквиру посете руског председника тада је потписан пакет од девет докумената, између осталог, о развоју војно-техничке сарадње и сарадњи у области енергетике и железничког саобраћаја.

СЕТИМО СЕ ПАЛИХ ЖРТАВА: Данас је тачно 13 година од ПОГРОМА над Србима на Косову и Метохији!

Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Међу документима потписани су међувладини споразуми о узајамној заштити тајности информација, о условима боравка, привилегијама и имунитету руско-српског хуманитарног центра, о реадмисији, као и протокол о размени података о царинској вредности робе. Након потписивања споразума они су дали изјаве за медије. У поподневним часовима су присуствовали војној паради „Корак победника“ испред здања Палате Србија, када су се народу обратили руски и српски председник.

ВУЧИЋ СА САМИТА ОЦЕНИО: Србију критикују наглас, грехе других гурају под тепих!

Kosovo je Srbija
Косово је Србија / Извор: Профимедиа

2015. године

Већ 2015. године долази до новог састанка двојице високих званичника. Премијер Алекасандар Вучић тада се састао са Владимиром Путином у Москви на коме су потврђени сви договори које су са руским партнерима дефинисани током тродневне посете делегације Србије Москви. У троминутном обраћању новинарима на почетку састанка, председник Русије Владимир Путин је, пожелео добродошлицу српском премијеру и делегацији.

Премијер Србије Александар Вучић обавестио је тада руског председника Владимира Путина да је Београд забринут због изјава из Приштине, које указују на могућности да раније постигнути договори не буду реализовани, а пре свега споразум о формирању Заједнице српских општина (ЗСО). Вучић је у разговору са шефом руске државе констатовао да је ситуција на Балкану, као уосталом и у свету уопште, веома сложена, те подсетио на споразуме које су у Бриселу постигли Београд и Приштина.

МУЏАХЕДИН У ПРИТВОРУ ЗБОГ ВУЧИЋА: Абу Хамза претња за безбедност српског премијера у Сарајеву!

Moskva
Москва / Извор: Профимедиа

Руски председник је тада указао да је програм Вучићеве посете био веома садржајан, и констатовао, заједно са премијером Србије, да су Вучић и руски премијер Дмитриј Медведев током сусрета размотрили све аспекте билатералне сарадње. Премијер Вучић се захвалио је председнику Путину на гостопримству и истакао да је српска делегација тих три дана у Москви, и са председником Владе Дмитријем Медведевим, као и са другим саговорницима, размотрила како економске односе, тако и политичке.

Премијер Вучић ће се наредних дана састати по ДЕСЕТИ ПУТ са Путином

Susret Vučića i Putina
Сусрет Вучића и Путина / Извор: Профимедиа

Председник Владе Србије у Москви је поновио да Србија неће уводити санкције Русији, али и да о важним питањима за нашу земљу, референдуму, изборима и евроинтеграцијама, не одлучује Москва, ни било који други центар политичке или финансијске моћи, већ искључиво Београд, односно Србија. Након посете премијера Вучића Москви, уследили су и телефонски разговори српског премијера и руског председника који су се односили превасходно на економска питања.

АЛБАНЦИ И ТАЧИ СЕ УСПАНИЧИЛИ: "Путин спрема Србе за десант на Косово"

Susret Vučića i Putina
Сусрет Вучића и Путина / Извор: Профимедиа

2016. године

Прошле године, у својству мандатара за састав нове Владе Србије Александар Вучић се састао у Москви са председником Руске Федерације Владимиром Путином. Као мандатар за састав нове владе, Вучић је отпутовао тада у Москву у својству приватне посете. Руски председник је тада изразио наду да ће у новој влади Србије, какав год био њен састав, достојно место заузети људи који придају значајну пажњу развоју односа између Србије и Русије.

- Ваша странка је убедљиво победила. Поред тога, неопходан број места у парламенту добили су ваши савезници. Знам да ће се у блиској будућности формирати влада. Желео бих да изразим наду да ће, без обзира на будући састав Владе Србије, у њој достојно место заузети људи који придају значајну пажњу развоју наших међудржавних односа - изјавио је Путин после састанка са премијером Србије Александром Вучићем.

Он је Вучићу поручио да ће бити настављен рад на јачању међудржавних веза, на успостављању односа у области политичке сарадње, економије, и на међународној арени. Вучић је обећао да ће урадити све што је до кабинета за развој односа са Русијом.

Без Русије као ГЛАВНЕ карике, НОВИ ПУТЕВИ СВИЛЕ не би имали НИКАКВОГ смисла

Parada Vojska Srbije
Парада Војска Србије / Извор: Профимедиа

- Нама веома много значе односи са Руском Федерацијом. Посебно ценимо и ваш лични допринос за развој односа између наших земаља, за јачање односа у свим областима - изјавио је тада Вучић.

Тада се премијер Србије Вучић на свом званичном Твитер профилу захвалио Путину на, како је написао, "топлој добродошлици". Вучић и Путин су закључили да пријатељство српског и руског народа у будућности мора бити потврђено још конкретнијом и успешнијом сарадњом у свим сферама друштвеног живота.

Путин ОПАСНО решио да Русија ЗАВЛАДА Арктиком па је већ предузео НОВЕ КОРАКЕ ка остварењу ЦИЉА!

Vojna parada
Војна парада / Извор: Србија Данас

Нови сусрет у марту

И на крају да подсетимо да је председник Владе Србије Александар Вучић најавио да ће се у марту 2017. сусрести са руским председником Владимиром Путином.

- Интерес Србије је да има добре односе са свима - рекао је Вучић у Чачку на предизборном митингу Српске напредне странке (СНС), чији је председнички кандидат.

Он је истакао да су сачувани добри односи Србије са свима у свету, као и мир, стабилност, али и независност и слобода.

"ПУТИН ШИРИ ЦАРСТВО" Ројтерс тврди: Русија припаја парче још једне ЕВРОПСКЕ ДРЖАВЕ!

vojna parada
војна парада / Извор: Србија Данас

- Слобода Србије је највиша вредност коју смо сачували и коју ћемо увек да штитимо. То се односи на чување интереса нашег народа на Косову и Метохији, чување интереса нашег народа у Републици Српској, уз поштовање и Бошњака и Мађара и Албанаца и свих осталих. Не можете да поштује себе, ако не поштујете друге - рекао је тада Вучић.

Једна од главних тема састанка Вучића и Путина у Москви биће даље наоружавање Војске Србије.

Путин ПРИПАЈА ВОЈСКУ суседне државе, а НИЈЕ УКРАЈИНА!

tenkovi u Beogradu
тенкови у Београду / Извор: Србија Данас

- Водим рачуна о државним пословима. О томе говори и чињеница да ове недеље нећу имати страначке скупове због пута у Сарајево и Берлин. Свакако не идем у Сарајево да бих јео ћевапе, већ да разговарам са свима о будућности региона и како да будемо покретачка снага читаве Европе - рекао је Вучић.