Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

РОСУ УПАДА НА СЕВЕР КОСОВА 17. ФЕБРУАРА? Српски безбедњак открио намере Албанаца!

17.01.2017. 13:58
Kosovo
Косово / Извор: Танјуг

Да ли су сукоби неминовни?!

После спречавања уласка српског воза на Косово, Албанци настављају да провоцирају и прете новим нападима. Овај пут је у питању зид подигнут са северне стране моста у Косовској Митровици.

Наиме, председник самопроглашене косовске скупштине Кадри Весељи, најавио је да ће зид који је подигнут са северне стране моста у Косовској Митровици биће највероватније срушен на дан када такозвана држава Косово слави девет година откако је прогласила независност од Србије, 17. фебруара. Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

Колико озбиљно треба схватити ове претње, куда води сав овај притисак на Србију, као и да ли може дођи до сукоба за портал SrbijaDanas.com говори стручњак за безбедност Божо Спасић.

- Последњи догађаји везани за односе Београда и Приштине више представљају једну дозу психолошко пропагандног рата и више представљају неке претње које не могу у овом моменту довести ни до каквог рата, пре свега јер тзв. косовске власти, немају одобрење за ширење неког већег сукоба, већ имају одобрење чисто тако да покажу да имају неку силу и нека борбена возила, да могу да демонстрирају и показују оружје – објашњава Спасић и открива разлог због ког самопрозване власти Косова константно дижу тензију.

Božo Spasić
Божо Спасић / Извор: Фото: youtube/TV HAPPY

ТИХИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Ево како су Албанци ВЕКОВИМА етнички чистили Косово (ВИДЕО)

- Овде се ради о великој нервози дела руководства тзв. владе Косова на челу са Тачијем, Весељијем и осталима јер они су сви након хапшења Хардинаја у Паризу веома узнемирени због свог положаја и они су свесни да само изазивањем инцидената и дизањем тензија код Албанаца на Косову могу да остану у власти. И не само то, плаше се да ће их међународна заједница врло брзо склонити са позиција, те дизањем прашине покушавају то да спрече.

Рушење и раније најављивано

Најављно рушење зида је било и пре месец дана од стране Едите Тахити.

- То су све акције којима се командује из једног штаба пропале Обамине администрације - каже Спасић.

Како наш саговорник каже, неки ће отићи у затвор а некима ће се прогледати кроз прсте, као што је тренутно случај са Хашимом Тачијем којем се сада гледа кроз прсте захваљујући само америчкој администрацији.

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ТАЧИЈУ ПОТРЕБАН РАТ НА СЕВЕРУ КОСОВА? Дрецун открио лукав ПЛАН Албанаца!

- Маса тих бивших припадника ОВК и ратних зликоваца који су се до сада извлачили схватиће да ће и њих задесити судбина Харадинаја и да они једино на овај начин могу остати још увек „значајне“ личности у овим односима.

РОСУ више неће улазити на север Косова

Према речима безбедњака, рушење зида или заустављање нових возова не долази више у обзир, већ да ће 17. фебруара више бити неких манифестација.

- Јединице РОСУ свакако више неће улазити на север Косова, јер су Американци једном дозволили, и сада се зна да заправо тим јединицама не руководе Албанци већ Американци, те тзв. власти Косова овим покушајима чува своје фотеље.

ХАШКИ ДАНИ ХАРАДИНАЈА: Осам милиона долара за одбрану - из АМЕРИКЕ

Он наглашава да Србија у овом моменту поступа веома исправно и спроводи ту тзв. Путинову политику.

kosovo
косово / Извор: Профимедиа

- То је политика која је наступила након онога када је Обама протерао 30 руских дипломата из Америке, а Путин је на то реаговао „Нека, нека се одморе код своје куће“. Тако и Србија реагује „Нека Албанци показују нервозу. Што више нервозе, то ће бити више могућности да их се на крају европска заједница одрекне, и Тачија и осталих руководилаца са Косова“.

ОТКРИВЕН ПАКЛЕНИ ПЛАН ПРИШТИНЕ: РОСУ била спремна за брз упад! Циљ је освајање СЕВЕРА КОСОВА!

Ипак, провокације од стране Албанаца ће се наставити и у будуће. А пример за то смо видели јуче, када је на Косову ухапшен мушкарац који је на јакни имао четири слова С.

- Наравно да ће бити таквих провокација, и оне су безопасне, али су свакако провокације које имају за циљ да изазивају реакцију не само у Србији, него да и у Србији дође до реакције против српских власти, а њима је то циљ. Дестабилизованом и слабом Србијом могли би много више да профитирају, ето то им је циљ.

ВУЧИЋ ПОЗВАО РУСЕ: Одмах након конференције контактирао Чепурина и упозорио на следеће...

Провокације на Косову трајаће у недоглед и све док не дође до промене апсолутне гарнитуре која сада наводно води квази политику лажне државе Косово. Оног момента, према Спасићевим речима, када оду са власти Тачи и његови пратиоци, момента када Харадинај буде осуђен или буде предат српским властима, провокације ће престати и онда би могли очекивати да тај Бриселски споразум уђе у неке мирније воде.

Закључак је да се лажна косовска влада и оџава само на основу провокација, и оно што је интересантно те провокације се не смишљају у Приштини већ у америчким штабовима, а њима добро дозољава Еди Рама и албанске обавештајне службе из Тиране.