Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КО ЈЕ КАНДИДАТ ДВЕРИ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА? Равојни пут Ратка Ристића - од заљубљеника у Ћуту до десничара

30.10.2023. 13:26
Пише:
Курир
rastko ristić
растко ристић / Извор: Фото: Printscreen/Youtube

Детаљније упознајте кандидата Двери и Заветника за градоначелника Београда, Ратка Ристића.

Сваки се човек кроз живот креће вођен својим моралним компасом. Он му показује смер одређен породичним васпитањем, и стеченим знањем о томе шта је поштено а шта није, шта частан човек сме да дозволи себи, а шта је недопустиво...

ОВАКО ИЗГЛЕДАЈУ СТУДЕНТСКЕ КАРТИЦЕ Вучић најавио: Пријављивање почиње 13. новембра - Ово су бенефиције које доноси (ВИДЕО)Aleksandar Vučić

ОВАКО ИЗГЛЕДАЈУ СТУДЕНТСКЕ КАРТИЦЕ Вучић најавио: Пријављивање почиње 13. новембра - Ово су бенефиције које доноси (ВИДЕО)

НУЛА БОЛНИЦА И ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА: Ево како нас је Ђилас лагао у вези изградње Клиничког центра Србије (ФОТО)djilas

НУЛА БОЛНИЦА И ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА: Ево како нас је Ђилас лагао у вези изградње Клиничког центра Србије (ФОТО)

"Нећемо да се са насом старошћу коцкају" Пензионери пружили подршку Александру ВучићуAleksandar Vučić

"Нећемо да се са насом старошћу коцкају" Пензионери пружили подршку Александру Вучићу

Али код кандидата Двери и Заветника за градоначелника Београда Ратка Ристића морални компас не ради. Полудео, врти се у круг као навијен! Ништа од напред наведеног он нема.

Типичан производ турбулентног транзиционог времена у Србији, Ристић до јуче није био познат широј јавности. Типичан технократа који се мало штреберским радом, мало улизичким незамерањем властима, ма које боје биле, постепено успињао друштвеном лествицом па је 2021. постао проректор Београдског универзитета, наводи Курир.

Јавни регистар Агенције за спречавање корупције открио је да Ристић, који на факултету прима 110.000 динара, плус 180.000 за "научноистраживачки и стручни рад", има још три масно плаћене функције, пише Курир.

Као проректор добија 80.000 а као члан Управног одбора Института за нуклеарне науке "Винча" - 60.000 динара. Уз то, још од 2011. године члан је Републичке ревизионе комисије у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за кварталну надокнаду од 40.000 динара. али, како је наведено, квартално.

Према подацима Курира, Ристић је тезгарио и за МУП, али су му биле слатке и паре са локала, па је био ангажован и у Врњачкој Бањи… У 2021. години овај је човек из државе испумпао 5.501.019 динара.

А шта је наспрам Врњачке Бање Београд, колико би Ратко Ристић из престоничке касе исцедио ако му се дају кључеви?!

Ристићево политичко искуство је оскудно (зато су га Бошко и Милица представили као „независног интелектуалца“), и своди се на слање писама „Данасу“.

Пошто је исправно закљућио да је на садашњем положају од државе узео све што је могао, а политички неуком му се учинило да ће доћи до промене на власти, Ратко Ристић пришао је опозицији.

Преко писама "Данасу" почео је да се представља као критичар владине политике заштите животне средине, и врло брзо су га пригрлиле странке које себе себе називају проевропским.

Тај феномен лансирања нових опозиционара кроз Шолакове медије заслужује посебну социо-писхолошку анализу.

Сећате ли се оног лекара Дејана Жујовића, жестоког критичара Кризног штаба за сузбијања короне? Чак је био направио странку, а сад га нигде нема!

Boško-Obradović
Бошко-Обрадовић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Елем, Ратко Ристић почео је у „Данасу“ да брани реке Старе планине, и по тој линији се здружио са Александром Јовановићем Ћутом, и на прошлогодишњим изборима је јавно подржао његову зелено-леву коалицију Морамо.

Ћути тада није сметало што је Ратко Ристић, еколог под старе дане, као члан Ревизионе комисије, показују записници са седница, током 2015, 2016. и 2017. године био сагласан с техничком документацијом за изградњу пет мини-хидроелектрана на Старој планини, а није присуствовао седницама на којима се одлучивало у вези с прихватањем техничке документације за још три оваква објекта такође на истој планини.

Ристићу је још мање сметало да одобрава МХЕ и после тражи њихову забрану јер, рекосмо, његов морални компас не ради и ни на шта га не обавезује...

Али, после извесног времена Ратко Ристић је схватио да је погрешно инвестирао и да је на репу реда у којем се стоји за наплату победе кад дођу на власт.

Са леве стране је прешао на десну, код Двери и Заветника.

Београђанима се, тако, сада за градоначелника нуди човек који је у априлу прошле године заступао улазак Србије у НАТО и ЕУ, санкције Русији и све остало из бриселске агенде, а сада тврди да је „улазак у ЕУ понижавање Србије“ и да санкције Русији никако не треба уводити, ма коју цену Србија због тога требало да плати!

А морални компас?

Игла се вртела све брже и брже, па отпала!

Шта су Двери и Заветници наумили са таквим кандидатом, нико паметан не зна.

На њиховом месту, ми бисмо повели рачуна да нам Ристић до 17. децембра још једном не промени страну ако му се учини да је трава зеленија у неком другом дворишту, рецимо код СПС…