Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШЕШЕЉ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ О ВАТЕРПОЛИСТИМА ЗВЕЗДЕ! Поменуо и Вучићеву кампању: Лидер радикала шокирао све!

15.02.2019. 22:07
Пише:
Србија Данас/ТВ Пинк
vojislav-seselj
војислав-сесељ / Извор: Србија Данас / Јелена Обрадовић

Лидер Српске Радикалне странке Војислав Шешељ данас је гостовао у емисији "Ново јутро" на телевизији Пинк. Том приликом, Шешељ се осврнуо на скорашњи напад на српске ватерполисте у Сплиту, грађанске протесте на улицама градова Србије, а прокоментарисао је и нову кампању председника Србије Александра Вучића.

Кроз разговор су се дотакли и других актуелних друштвених и политичких тема, а између осталог, говорило се и о инциденту који је укључивао Милорада Пуповца десничаре у хрватском сабору. 

СКАНДАЛ! Недавно је ПРЕТИО СМРЋУ политичким неистомишљеницима, а данас је ГОВОРНИК НА ПРОТЕСТУ ОПОЗИЦИЈЕ!

СКАНДАЛ! Недавно је ПРЕТИО СМРЋУ политичким неистомишљеницима, а данас је ГОВОРНИК НА ПРОТЕСТУ ОПОЗИЦИЈЕ!

Наиме, посланик Хрвоје Зекановић оптужио је посланика Пуповца за говор мржње и додао да му је жао што Пуповац није 1995. на трактору избегао у Београд.

Шешељ је на то рекао да је Пуповац "један од преосталих Срба коме нуде да избегне на тракторској приколици".

vojislav-seselj
војислав-сесељ / Извор: Србија Данас / Јелена Обрадовић

На питање да ли је то коначно решење српског питања у хрватском сабору - да ли су то европске вредности и због чега Европа ћути, Шешељ је одговорио да "Хрватска непрекидно такве вредности проповеда и због таквих вредности је по убрзаном поступку примљена у Европску унију".

- Ту је доста помогао онај наш издајник Борис Тадић. Он ниједно спољно питање није поставио у контактима са представницима Европске уније у фази пријема Хрватске, рачунајући да ће онда Хрватска подржати учлањење Србије у ЕУ. Грдно се преварио. Наравно, није он крив што је глуп, али је Србија незаслужено добила тако глупог човека на свом челу - рекао је.

ФОРУМ О БЕЗБЕДНОСТИ: Вучић са Могерини о дијалогу и евроинтеграцијама Србије

ФОРУМ О БЕЗБЕДНОСТИ: Вучић са Могерини о дијалогу и евроинтеграцијама Србије

Напад на српске спортисте у Сплиту

Прокоментарисало се да се тада није поставило ни питање имовине, ни станарских права, ни злочина над српским народом, а затим је Шешељ додао да се није говорило ни о окупацији Републике Српске Крајине.

- Ја мислим да је то међународно питање и даље отворено и ја о томе говорим непрекидно, на сваком месту. Нема помирења између Срба и Хрвата док траје окупација Републике Српске Крајине. Ово што се десило у Сплиту мене није изненадило. Из тога треба извући значајне поруке - казао је Шешељ, говорећи о скорашњем нападу на Звездине ватерполисте у Сплиту, па додао: 

- Нисам ја за то да се обуставе сви спортски сусрети између наших репрезентација, али кад Срби иду у било које место Хрватске, осим можда Истре и тако неких питомијих средина, да им је наук да не излазе из хотела, да се забаракадирају у хотелу ако треба. Наравно, ови момци који су били нападнути нису баш дали пример пожељног понашања и нису се баш прославили. Њих је напало пет сплитских бараба, пробисвета. На фотографијама се види да су то беспосличари са сплитске риве. 

Затим је искритиковао и начин на који су се српски ватерполисти реаговали на овај језиви напад.

- И они су морали да се бране, а не да беже! Ја да сам у њиховим годинама, да имам такву снагу и кондицију као сваки од њих, ја бих се са њих пет побио! Уосталом, чему служе ноге од столица,  чему служе флаше са стола? Флаша кад се разбије и држи у руци, то је убојито оружје. Не би им могли ништа. А они беже главом без обзира, и један о другом не брине! Не бих ја пријатеља са којим сам седео у кафани оставио у невољи. 

За голмана Звезде Александра Краља, који је приликом инцидента викао да је црногорац у покушају да се тиме одбрани од нападача, ипак је имао најоштрије речи.

- Онај несрећник потрчао и скочио у море. И онда из мора виче: "Нијесам ја Србин, ја сам Црногорац", па баца српску, односно Звездину мајицу са грбом! Па тај више не сме никад да заигра ни за један српски клуб. 

ХИТ ИЗЈАВА! ДАЧИЋ: МРШАВИ ЉУДИ СУ ЗЛИ! Твитер гори због његовог гостовања у Јутарњем (ВИДЕО)

ХИТ ИЗЈАВА! ДАЧИЋ: МРШАВИ ЉУДИ СУ ЗЛИ! Твитер гори због његовог гостовања у Јутарњем (ВИДЕО)

За девојку која је помогла спортисти да изађе из воде, рекао је како ће је можда суграђани гледати попреко, али да јој се ништа страшно неће десити.

- Није хрватској власти драго што се ово десило. То видимо из чињенице да је полиција релативно брзо реаговала. 

Да би се избегли избегли напади сличне природе у будућности, лидер српске радикалне странке саветовао је следеће:

- Нека се забарикадирају у хотелу, па нека изађу на терен. Па нека победе на терену, па онда брже-боље у хотел. А на терену ако их нападну, онда сви за једнога, један за све. 

Само је Србија природно настала држава

Шешељ је упитан за мишљење о теорији да државе у региону не желе јаку Србију, на шта је он одговорио да је то истина, а свој одговор образложио. 

- Сваком смета јака Србија. Јер ове друге државе западно од Србије су импровизоване. Ниједна није природно настала као држава, само је Србија тако настала. Имрповизоване су вољом страних сила. Када је то Хрватска постала држава? Да није било западних сила, Ватикана и Немачке у првом реду, када би она успела да се отцепи? Када би БиХ постала независна држава? Када би се Црна Гора, после уједињења, одвајала од Србије да није било воље страних сила?

Србија слави Дан државности: Одликовања за заслужне грађане и институције, честитке светских лидера, у Орашцу одржана централна церемонија (ФОТО) (ВИДЕО)

Србија слави Дан државности: Одликовања за заслужне грађане и институције, честитке светских лидера, у Орашцу одржана централна церемонија (ФОТО) (ВИДЕО)

Провокације Албанаца

Шешељ је такође поменуо и изјаву бившег америчког амбасадора у Србији Вилијама Монтгомерија, који је рекао да ће Косовски Албанци провоцирати Србију да реагује на погрешан начин, па затим поручио да на држава на то не сме да наседне.

Како каже, он иако се слаже да Србија не сме насести на провокацију, додао је да у једном случају се ипак мора реаговати. 

- Ако то буде озбиљан напад на тамошње српско становништво, Србија мора реаговати, макар то сматрала провокацијом. Постоји једна граница после које Србија не сме показивати толеранцију.

Примена Бриселског споразума

Иако је, како је поменуо, Радикална странка неуспешно оспоравала примену Бриселског споразума, сматра да је време за Србију да нешто добије из поменутог споразума.

- Све што је досад реализовано је углавном корисно за Албанце, а сада је дошло на ред да се реализује оно што Србима нешто значи. 

Протести на улицама

Лидер радикала се дотакао и протеста који се већ неколико недеља одржавају на улицама Београда и других градова широм Србије, а имао је и пар речи о новом председнику ПСГ-а.

- Ко стоји иза њих (протеста)? Запад је незадовољан овом коалицијом Савез за Србију. Запад још трага за правим лидером про-западне опозиције кога би хтели да доведу на власт. Ова двојица браће Трифуновића то нису у стању. Бранисалв некако и делује озбиљније, а овај Сергеј је комплетан идиот, он тако и изгледа. Он изгледа као тежак психопата - испричао је он.

Sergej Trifunović
Сергеј Трифуновић / Извор: Србија Данас

Што се тиче организације, Шешељ је изнео и своју теорију о томе ко управља протестима из сенке. Мишљења је да је у питању Срђа Поповић,  српски политички активиста познат као један од оснивача и вођа студентске организације Отпор, који је такође био близак са покојним премијером Зораном Ђинђићем.

- У позадини постоји нешто о чему нико још не говори. Постоји организација којом руководи Срђа Поповић. И та организација из позадине води ове демонстрације. Наша штампа је открила да је Срђа Поповић школовао у Београду ове про-западне позиционаре из Венецуеле. Он по принципу организације рада отпора сада руководи овим збивањима на српским градским улицама и да режим то мора имати у виду и полиција мора реаговати. 

ОПОЗИЦИЈА ПРОНАШЛА РЕШЕЊЕ - Нек Харадинај буде премијер Србије!

ОПОЗИЦИЈА ПРОНАШЛА РЕШЕЊЕ - Нек Харадинај буде премијер Србије!

Будућност Србије

Шешељ је рокоментарисао и нову кампању председника Републике Србије Александра Вучића под називом "Будућност Србије".

- И режим прави неке грешке. Не би смео Вучић сад као председник Републике, ја немам ништа против сад да он обилази све делове Србије, али да води са собом и неке компромитоване министре, то није добро. Џаба му сав посао, џаба је кречио ако води са собом Златибора Лончара или Зорану Михајловић. 

Vucic
Вуциц / Извор: Профимедиа/илустрација

О Деи Ђурђевић све најлепше

Пред сам крај гостовања у емисији, Шешељ је додао како му је ипак било непријатно, "јер је много недостајала Деа Ђурђевић".

- Надам се да ће се вратити што пре, јер ми је некако, морам признати, неупоредиво лепше и лакше са њом него са тобом. Теби свака част, али Деа је Деа. Поготво сад када се показала као велики јунак, као веома чврст карактер - рекао је водитељу Предрагу Сарапи, који се са њим сложио.