Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ко је Огњен Врањеш и зашто је најконтроверзнија глава која се појавила на Балкану

15.01.2019. 12:03
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Jelena i vranješ
Јелена и врањеш / Извор: Фото: Србија Данас - Инстаграм/огње_врањес

"Мали од скандала" бацио око на "малу од скандала", али то је само један у низу грехова који му се приписују последњих година. Списак је подугачак

Фудбалер белгијског Андерлехта Огњен Врањеш је за само неколико година постао најконтроверзнија фудбалска личност на овим просторима, а све је кулминирало после афере са Јеленом Карлеушом, после које су процуриле и голе фотографије на којима је наводно певачица, која је затим објавила и фотографију на којој је Огњен Врањеш као од мајке рођен.

КО ЈЕ ТЕЖИ, КО ИМА ВИШЕ ПАРА? Видите КОЛИКО зарађује Душко, а колико Огњен! Баш МНОГО нула...

Али, то је само један у низу скандала у које је Врањеш био уплетен последњих година и нема сумње, већ сада можемо да кажемо да је у питању једна од најконтроверзнијих глава која се појавила на Балкану у фудбалу.

Уместо игре за клубове и репрезентацију, многима су скандали које је правио од Загреба, Зенице, Београда, Атине и Брисела, прва асоцијација на бившег играча Звезде.

(ВИДЕО) ЗАЧУО СЕ ЖЕНСКИ ГЛАС, 5 МИН ПОСЛЕ ТВИТА: Позвали смо Врањеша на број који је ЈК објавила ЈАВНО

У жижу јавности је доспео и на почетку Нове године због свађе око жене (Карлеуше) са српским фудбалером Душком Тошићем, када је наводно послао 1001 ружу на адресу певачице, после чега је њен супруг полудео од беса и проверио њен телефон, где је видео поруке са Врањешом.

Босански репрезентативац није мировао ни за Божић који је искористио да шаље неумесне поруке чак и саиграчима.

УЗВРАТИЛА УДАРАЦ! Карлеуша објавила Огњенов "МИКРО" П*НИС и ПРЕПИСКУ са њим која ће ШОКИРАТИ ЕСТРАДУ

Врањеш је уз фотографију са тројицом другара на друштвеним мрежама поставио цитат "дрхте руке око Бањалуке", што је добро познати део родољубиве песме Баје Малог Книнџе "Не волим те Алија зато што си Балија" - и њоме директно испрозивао саиграча из репрезентације БиХ Анела Хаџића.

Овај му је узвратио уз фотографију како мирно држи волан: "Дрхте? Не верујем", а "рат" се наставио Огњеновом објавом Анелове раније фотографије где овај држи три прста, уз коментар - "сад ће да дрхте".

НЕОСПОРИВ ДОКАЗ?! Јелена открила НАЈИНТИМНИЈИ ДЕТАЉ како би уверила све да НИЈЕ она на експлицитним сликама!

Врањеш је постао "трн у оку" и босанских медија због ранијих испада, а због последњег - тетоваже четника Момчича Ђујића, поједини су чак престали да га ословљавају именом и презименом, већ га помињу као "играча са бројем шест".

Списак Врањешових контроверзних поступака је и без два поменута дугачак.

ПОЈАВИЛЕ СЕ 18 ФОТОГРАФИЈЕ: Јелена Карлеуша се огласила - грми Твитер! Врањеш поручио да моли и плаче

Још 2010. године се потрудио да га упамти "Максимир".  Са молдавским Шерифом у Загребу је елиминисао Динамо у пенал серији (био стрелац у пенал рулету), а победу је славио у мајици Делија што је прописно изнервирало домаћине.

- Мајицу са српским обиљежјима и натписом "Делије" добио сам од навијача Црвене звезде као знак захвалности што сам био члан црвено-белих. Одлучио сам да је обучем и надао сам се потајно пролазу. На крају је све лепо испало. Ућуткали смо Загрепчане и прошли даље. Био је то прелеп осећај - казао је тада Врањеш.

Мировао је неко време, а његов жесток темперамент је поново испољио 2014. године за одговор Алберту Нађу, због изјаве овог да Врањеш није интересантан Партизану.

- Мрзим Партизан из дна душе, а клемпавом Нађу желим да га што пре отерају - написао је тада Огњен.

КАРЛЕУША ЈОЈ ПРЕТИЛА ДА СЕ ИСЕЛИ: ОВО је жена Огњена Врањеша са којом има ћерку (ФОТО)

Ипак, највише буре изазвала је његова тетоважа граница Републике српске, што је и те како засметало најватренијим навијачима БиХ. Уследиле су претње и непријатности по играча, те притисак на ФСБиХ, па је Врањеш био приморан на радикалан потез.

- Желео сам да смирим ситуацију. Не због навијача, него због колега из свлачионице. Нико ми од њих није ништа приговорио, ово је моје тело и радим с њим шта хоћу. Али, одлучио сам да преправим тетоважу, из поштовања према играчима и тиму.

Његово преправљање поменуте тетоваже донекле је умирилио усталасале духове у БиХ, али је тај његов потез разочарао радикалне струје у Србији, па је и са "ове" стране Дрине добио "негативне поене".

Није се много освртао на коментаре, наставио је Врањеш са испадима и 2016 године, и то у дресу БиХ. "Вруће" је било у Атини на мечу квалификација Грчке и Босне, где је било свега и свачега, после ког је Врањеш припретио Хеленима за реванш.

МНОГО ЈАКО - ПОСЛЕДЊА ДУШКОВА ЈАВНА ОБЈАВА: Њега и ЈК дрма афера око експлицитних слика - фокус је на ПОРОДИЦИ

- У Зеници пакао. Видимо се - написао је уз тимску фотографију из Атине.

Стицајем околности, само месец дана касније, Врањеша је професионални пут одвео управо у Атину, потписао је за АЕК, а и тамо се у свом стилу потрудио да га сви добро упознају. Сукобио са тренером Мануелом Хименезом, а физички обрачун спречили су саиграчи. Разлог свађе био је то што је замењен на полувремену.

Ипак, та сезона остаће у најбољем сећању Врањешу, не само због хет-трика против Ксантија, већ због титуле која је стигла у витрине Атињана након 24 године.

Пасија према "знаменитим" Србима и тетоважама увела га је у вероватно највећа искушења на професионалном плану.

Карлеуша објавила ПРЕПИСКУ СА ВРАЊЕШОМ! Моли га, преклиње - одговорио јој брутално: "Г*ВНА СТЕ..." (ФОТО)

Пре неколико месеци урадио је упадљиву тетоважу четничког вође Момчила Ђујића, коју је неко време успео да скрива од очију јавности, али када је снимак тетовирања поделио на инстаграму, навијачи БиХ су прокључали од беса.

Нико у Босни није благонаклоно гледао на нову "провокацију" играча који их представља, а директно их вређа, како су то формулисали.

Врањеш се због нових проблема нашао и на удару белгијских медија, који су разумели да је увредио Босанце на националној основи, па му ни брисање поменутог клипа израде тетоваже није много помогло да "испегла" ситуацију.

ОТПУТОВАЛА КОД ДУШКА: Јелена објавила слике из авиона, а путује са... Држе се за руке! (ФОТО)

Након што су сви изнели став о његој посвети четничком хероју, огласио се и Врањеш и чрвсто стао иза своје одлуке и тетоваже, коју, за разлику од граница Републике Српске, неће преправљати.

- Да ли би било толико битно чији лик носим на руци да играм трећу лигу у БиХ? Да нисам успешан и да не играм на нивоу на којем играм, да ли би некога занимало шта имам на свом телу? Понављам, на СВОМ телу! Да не припадам народу којем припадам да ли би се неко дрзнуо да блати мене и историјску личност као што је војвода Ђујић. Објашњавати да је за мене и мој народ реч четник и статус војвода нешто сасвим другачије нити желим, нити има смисла, нити је могуће разуверити друге људе, али ја то и не желим да радим.

Андерлехт му је био нова средина за "доказивање".

Врањеш је у септембру 2018. године осуђен на условну затворску казну која ће бити примењена уколико Бањалучанин понови прекршај у Грчкој, због подстицања мржње преко друштвених мрежа.

Он је на свом инстаграму "окачио" призор са трибина утакмице његовог бившег клуба АЕК-а и Ајакса, на коме се виде нереди на трибинама, уз његов коментар "добродошли у пакао".

У ЈЕКУ ЈЕЛЕНИНОГ ПО*НО СКАНДАЛА, ОГЛАСИЛА СЕ И ОНА! Пи*ко, бедниче, рођена мајка те се стиди... (ФОТО)

- Чак и након што су те поруке на друштвеним мрежама уклоњене, Врањешу је потврђена пресуда и условна казна. Због тога Врањеш неће ићи иза решетака  - писали су белгијски медији позивајући се на изворе из Грчке.

У светлу скандала са Тошићем и Карлеушом, вреди подсетити на његову провокацију управо брачном пару Тошић, односно на коментар који је дао на Јеленину критику Крстајићу што не зове Душка у репрезентацију.

ГРОТЛО! ЈК ВАНРЕДНО И НИКАД ЖЕШЋЕ ВРАЊЕШУ: Ти црве НИКАД више НЕЋЕШ играти, Душко и ја ти се ЗАЈЕДНО смејемо! Све и да се разведем... Мој ти је савет - УБИЈ СЕ

- А је ли реално да поред смрдљивих Кинеза игра сваку трећу утакмицу, хало буди реална мало - написао је Огњен Јелени.

vranješ
врањеш / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Не знамо како ће се завршити његов сукоб са Тошићем, али у једно смо сигурни после овакве поруке - понуду из Кине тешко да ће икад добити.И на примеру Карлеуше јасно је да није имун на естрадне "првакиње", о чему сведочи и његова не тако давна романса са припадницом музичког еснафа Катарином Грујић.