Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ УКРАО ЈЕ СПИСЕ НАТО ПАКТА и ризиковао живот ЗА ОТАЏБИНУ: Исповест човека који је 1999. спречио ФАЗУ "АПОКАЛИПСА"!

18.07.2019. 22:45
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Jovan
Јован / Извор: Фото: Профимедиа/ Youtube Printscreen/ Голи Зивот ТВ HAPPY/ СД илустрација

Јован Милановић преко француског официра дошао је у посед 1.100 страница најтајнијих папира и из Брисела их проследио у Београд.

Српски Џејмс Бонд, генерал Јован Милановић, од НАТО је 1998. године украо план напада на Србију, и то усред Брисела. Супертајна документа добио је захваљујући помоћи француског официра Пјер-Анри Бинела (деда му је био солунски борац), који је касније откривен и провео је неколико година у затвору. 

Како Милановић прича у исповести, закључно са 29. септембром 1998. године, државни и војни врх СРЈ имао је податке о учесницима агресије и потенцијалним циљевима. Знало се и о тачном датуму доношења одлуке о почетку напада. 

Међутим, недостајали су документовани подаци.

- У покушају да на више адреса дођем до докумената, зауставио сам се на француском официру Пјер-Анрију Бинелу, шефу кабинета француског генерала Вироа, члана војног комитета НАТО. Са мајором Бинелом претходно сам имао више контаката. Био је вољан да сарађује без било каквих личних интереса. На моје тражење планова о агресији, није се много премишљао. Уз констатацију да је то врло опасно, брзо ми је одговорио: "Имаћеш!" Био је то 1. октобар 1998. године. Донео ми их је у стан следеће вечери – прича Милановић.

СЕНЗАЦИОНАЛНО: ДО 62% ПОПУСТА ЗА ЛЕТОВАЊЕ У ЛУКСУЗНИМ ГРЧКИМ ХОТЕЛИМА!

СЕНЗАЦИОНАЛНО: ДО 62% ПОПУСТА ЗА ЛЕТОВАЊЕ У ЛУКСУЗНИМ ГРЧКИМ ХОТЕЛИМА!

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Серија "Мој рођак са села" снимана је по истинитом догађају

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Серија "Мој рођак са села" снимана је по истинитом догађају

"Спаваш код куће" и "видим ти чизме"! Овако је српски генерал преварио НАТО и сазнао дан напада (ВИДЕО)

"Спаваш код куће" и "видим ти чизме"! Овако је српски генерал преварио НАТО и сазнао дан напада (ВИДЕО)

Само те 1998. године, Генералштабу и државном врху Милановић је послао око 1100 страница извештаја, од чека око 800 од маја до октобра. Сваки је носио заглавље "Припрема агресије НАТО на СРЈ", а последњи извештај који је послао пре него што је разотктивен носио је наслов "Интервенција избегнута, опасност још траје". 

Велико финале

Те четврте године боравка у Бриселу сам себи, истиче, личио је на паука који је разапео мрежу и негде из угла чека када ће се уловити мува или нека крупнија ловина, због чега се читава ова акција назвала "ПАУК". 

Према Милановићевим речима, НАТО је планирао да, уколико СРЈ одбије ултиматум у Рамбујеу, активира фазу апокалипсе – уништавање свега постојећег. 

- Пошто циљева више није било на ранијим позицијама, а временске прилике су се усложњавале, НАТО је донео одлуку о одлагању агресије и отпочео преговоре са властима у Београду – поручује генерал Милановић.

Бинел је, истиче, био против Американаца и волео је Србе. 

- Мој контакт са њим била је завршница мог обавештајног рата у Бриселу, пре тога сам неколико година градио позицију и обавештајну мрежу у НАТО – наводи Милановић.

Pjer-Anri Binel
Пјер-Анри Бинел / Извор: Профимедиа

Како тврди, Бинела је позвао да се виде у ресторану "Судбина", у Бриселу, и ту му је рекао шта жели. 

- Он је дошао, сели смо ту, почели да причамо и у једном тренутку ја сам рекао: "Знам да ћете да нас бомбардујете, фазе, све, ти само да ми даш папире". Бинел ми је рекао да је то јако опасно и на крају је пристао. Сутрадан кад ми је донео папире у стан и ставио их на сточић, попили смо две флаше вина, следио сам се. Ту је све писало, које снаге учествују, колико авиона, које су четири фазе напада. Они су мислили да ће Милошевић да капитулира за неколико дана. Занимљиво, ЦИА је направила својих 900 циљева, ван ових војних 25.

Лична драма

Потом се одиграла лична драма генерала. Шта радити са тим списима, односно како их на најбезбеднији начин доставити Генералштабу. 

- Милион варијанти ми је пролазило кроз главу. Од тога да је Бинел одмах по изласку ухапшен до тога да ће мене вероватно скембати на путу до амбасаде. Погледам се у огледало и мислим да нисам видео себе, већ неког другог. Спаковао сам та документа у кесу из продавнице и кренуо ка нашој резиденцији. Тих 10 минута колико сам препешачио одузело ми је најмање 20 година живота. Пешачио сам и као да сам гледао своју сахрану – каже Милановић.

Ruševine Generalštaba
Рушевине Генералштаба / Извор: Профимедиа

Генерал није ни слутио да ће му главобољу изазвати сопствена држава. 

- Тог 1. новембра, ујутру, сазнао сам да сам и ја разоткривен. Простор око амбасаде и стана је био потпуно блокира. Из Београда је прво стигла похвала, а затим и да нема разлога да се плашим и да узмем одмор, али не идем нигде. Била је тотако аматерска инструкција, за коју никада не бих поверовао да је могла стићи из обавештајне управе Генералштаба. Тако сам схватио да сам и ту препуштен самом себи. Обавестио сам нашег амбасадора, покојног Николу Чичановића, који је све предузео да би ме заштитио. Првих неколико дана сам остајао у амбасади, а затим ме је до стана и назад пратило обезбеђење. Ишао сам и враћао се његовим колима, са затамљеним стаклима, у различито време, да бих и тако заварао могућу потрагу. Тако сам живео све до 19. децембра.

ЕКСКЛУЗИВНО! Српски обавештајац који је понизио НАТО: Можемо опстати само као неподељен народ!

ЕКСКЛУЗИВНО! Српски обавештајац који је понизио НАТО: Можемо опстати само као неподељен народ!

ХЕРОЈСКА ОДБРАНА СРБИЈЕ! НАТО "Стрела" на Паштрику промашила циљ, а српски војници ушли у ЛЕГЕНДУ!

ХЕРОЈСКА ОДБРАНА СРБИЈЕ! НАТО "Стрела" на Паштрику промашила циљ, а српски војници ушли у ЛЕГЕНДУ!

Американци су мислили да ће средити Србију за месец дана: Француски обавештајац открива нове тајне

Американци су мислили да ће средити Србију за месец дана: Француски обавештајац открива нове тајне

Мој рођак са села

По генералу Јовану Милановићу направљен је лик потпуковника Миломира Вранића у серији "Мој рођак са села", којег глуми Војин Ћетковић. 

Мало је познато да је после првог приказивања епизода ове серије 2008. године, тадашњи главни тужилац Суда у Хагу, Серж Брамерц реаговао је и од тадашњих власти тражио да се серија скине са програма.