Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Шта спаја Бакирове наоружане параформације, балтичке милиције и обојене револуције: Ко ствара ОПШТИ РАТ против Срба и Руса

28.11.2017. 14:07
Пише:
Србија Данас
Bakir Izetbegović
Бакир Изетбеговић / Извор: СД/илустрација

Наоружавање на границама српске и руске државе

У Балтичким земљама расте број паравојних формација због наводног страха од руске агресије. На другој страни, на Балкану, преко Дрине, спекулише се о организованим тајним војним обукама Бошњака које се спроводе под патронатом Бакира Изетбеговића и његове СДА. Спрема ли се свеопшта агресија на православне земље и да ли политичко деловање поприма полако боју војне униформе.

Члан Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић спроводи илегалну обуку паравојних формација коју је до сада прошло најмање 9.000 младих Бошњака.

Bakir Izetbegović
Бакир Изетбеговић / Извор: Профимедиа

Младићи старости од 18 до 35 година током ове године прошли су школу пуцања и основних тактичких борбених радњи, а 5.000 њих је задужило и униформу и основну војну опрему.

Информација о илегалној војној обуци у режији Бакира Изатбеговића и врха Странке демократске акције долази у јеку напетости у БиХ после изрицања првостепене пресуде Ратку Младићу у Хашком трибуналу.

Вулин поручио на Кипру: Најбоље што Србија има јесу људи

Председник Републике Српске, Милорад Додик упозорио је да нема бошњачког политичара који није спреман да се у датом моменту организује и Републику Српску третира као политички, па и војни циљ, пренели су бањалучки медији.

- Зато постоје разне организације које се формирају код муслимана, што нам је познато и о томе имамо информације дуже време. Не занима ме шта мисли Бакир Изетбеговић, а ако постоји наоружавање, онда је то илегална структура ван система и контроле - рекао је Додик новинарима.

Наоружавање и на Балтику

На другој страни, на далеком Балтику, италијански фотограф и документариста Томасо Клаварино је провео месец дана извештајући из Балтичких држава. Клаварино је пратио неколико балтичких паравојних група међу којима су Литванска унија стрелаца, Естонска одбрамбена лига и Национална града, која је недавно постала део летонске националне војске.

Ове групе, наводно, постоје деценијама, али број њихових припадника све више расте због руских акција и страха да би та земља могла да их нападне. Да је све већи број наоружаних паравојних формација већи, Клаварино је потврдио и фотографијама.

Ове групе инсистирају на томе да се не баве политиком већ одбраном граница и тренирањем будућих бораца како би били спремни на све што може да се деси. Неки од припадника и вођа ових група се добро сећају веома тешког живота у време Совјетског Савеза, принудних транспортација и радних логора у Сибиру.

Међутим, последњих деценија ствари су се значајно промениле а страх од Русије распиривао деценијама после распада заједничке државе.

Шта се ваља иза брега?!

У исто време дешавају се две чудне појаве на границама православних земаља, Србије и Русије. Као и у случају грузијске Ружичасте револуције и других обојених револуција широм света, наоружавање и насилна смена режима, у земљама наклоњеним Русији, има само један заједнички чинилац – САД.

Pentagon
Пентагон / Извор: Профимедиа

Наиме, иако ови догађаји, наизглед нису повезани, мало дубљом анализом можемо доћи до закључка да Американци чврсто држе конце у својим рукама. Свака тачка на свету данас је чврсто контролисана потезима геостратешке игре Вашингтона. Свака осим наравно велесила попут Русије и Кине. Ту се наравно издвајају и мање земље, попут Србије, која својом мудром политиком и дипломатским активностима храбро одолева притисцима.

Брнабић данас са премијерима НР Кине и Мађарске

Мотиви народа који су инструмент у рукама Стејт департмента су свакако различити, али интерес САД је јасан – што више окружити Русију и притиснути Србе на Балкану као савезнике своје источне „браће“.

Бошњачки циљ је јасан, направити унитарну БиХ коју ће потпуно контролисати централна власт у Сарајеву. Колико далеко су спремни да иду и хоће ли још један Изетбеговић запалити Балкан зарад својих интереса остаје да се види, али чињеница је и да су босански Срби тврд орах и да ће бошњачки планови тешко бити оствариви.

Armija BiH
Армија БиХ / Извор: Профимедиа/илустрација

Поред тога наоружавање Бошњака је и вид притиска на Србију која је данас стабилна земља у прогресу са све већим економским и привредним показатељима раста. Интерес је наравно дестабилизовати је, али власт у Србији извела је неколико маестралних дипломатских маневара те поред недвосмислене подршке из Москве, приметна је и промена односа западних сила према нашој земљи, а нарочито САД.

На другој страни, народи на Балтику који су пропатили под комунизмом у Совјетском Савезу, сада природно не верују Русији као сили у новом замаху и уздизању. Међутим, све ово је потпалила и западна медијска машинерија.

Чињеница је да Русија не представља претњу никоме и можемо рећи да је ова земља данас последњи браник међународног права, али и правде. Балтичким народима доста је тешко објаснити ово, као и јасно видљиву ситуацију – да су они инструмент којим Американци манипулишу против Русије.