Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШТО ЈЕ ТИКВА ПРАЗНИЈА, ТО ЈЕ БЕЗОБРАЗНИЈА! Опозиција у новој рунди лажи

02.01.2019. 14:33
Пише:
Србија Данас
Opozicija
Опозиција / Извор: Фото: Танјуг/СД илустрација

Опозиција наставља са кампањом лагања грађана изношењем новог сета неистина, а када стигне демант на сваку изречену неистину, они смисле нову. И опет, и опет...и тако у круг. И председник Србије, Александар Вучић, осврнуо се на ове нападе и том приликом рекао: "Што је тиква празнија, то је безобразнија".

Потез из очаја Вука Јеремића

Вук Јеремић је недавно објавио је твит у ком наводи како је истина да је председник Србије понудио признање независности Косова Рамушу Харадинају.

- Никада у животу нисам видео, нити сам се чуо са Рамушем Харадинајем, а да јесам, све службе света би имале тај податак и толико о целој причи - рекао је данас председник Србије Александар Вучић коментариштући твит Вука Јеремића.

- Ја никад у животу нисам видео, нити се чуо са Харадинајем. Толико о целој причи - рекао је Вучић тада новинарима у Никозији, коментаришући Јеремићеве наводе да "Харадинај, иако је убица није слагао у тексту у Вашингтон посту".

Вучић је рекао да је Харадинаја видео само у Хашком трибуналу, и то када је посећивао Шешеља, пре 12 година, а и тада га је видео само како шета по затворском кругу, а да са њим није разменио ни добар дан.

- Шта даље да вам причам. Никад га нисам чуо, ни видео, све службе би имале тај податак. Никада се није десило...И шта сад треба - да одговарам на то што је рекао да сам битанга издајничка, или на још теже увреде других, на псовке...- рекао је председник, демантујући хиљадиту лажну оптужбу у низу.

Покушаји обмане Бошка Обрадовића! (ВИДЕО)

Да Јеремић није сам у својим лажним тврдњама говори и поступак лидера Двери, Бошка Обрадовића, када је  у марту прошле године покушао испред ТВ Хепи да изазове инцидент уочи гостовања председника Србије Александра Вучића на тој телевизији!

Обрадовић је, у покушају да обмане грађане Србије, на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер поставио измонтирани снимак којим је покушао да представи како он стоји испред врата ТВ Happy док долази колона возила председника Србије и како се врата наводно затварају чим Вучић уђе.

Подсећања ради, лидер покрета Двери Бошко Обрадовић покушао је испред ТВ Хепи да изазове инцидент уочи гостовања председника Србије Александра Вучића, тако што је он је испред седишта те телевизије у Земуну дошао у пратњи силеџија у капуљачама, али пошто му нико није посветио пажњу коју је прижељкивао, покупио се и отишао.

И сам Вучић са осмехом на лицу прокоментарисао је силеџијски поступак лидера Двери.

- Били су неки у капуљачама испред улаза, па су побегли. Реч је о господину Бошку Обрадовићу, али схватио је да нису дошле ни Гордана Узелац и Мара Драговић, па је брже-боље побегао. Ја сам дошао у емисију, а Обрадовић оваквим поступцима може само сам себи да нанесе штету... - рекао је Вучић говорећи о покушају лидера Двери да изазове инцидент испред телевизије Хепи.

Обећавао је 2008, 2010, 2012. године да ће да изгради метро, а сад каже да је он озбиљан човек и да нема шансе да је то рекао

И када пропадну покушаји пласираних лажи од стране Јеремића и Обрадовића, онда реч има лидер у томе - Драган Ђилас.

Гостујући на америчкој телевизији Н1 Драган Ђилас опет је напао пројекат метроа чији је план изградње представила актуелна београдска власт и председник Србије Александар Вучић, говорећи о томе да метро актуелне власти не ваља већ да је бољи његов метро.

dragan-djilas
драган-ђилас / Извор: Профимедиа

Међутим, Ђилас као да је заборавио да он није изградио метро у Београду, већ да га је у више наврата само давао лажна обећања о томе да ће почети радови. Ђилас не само да је заборавио да није ни почео изградњу метроа, него је заборавио и када је све грађанима обећао да ће изградња тог “његовог метроа“ почети.

Тако је 2010. године обећао да ће изградња метроа почети за две године, али наравно то је само остало на празној причи. Иако је Ђилас у Београду био на власти до краја 2013. године, метро није почео да се гради. Сада се међутим Ђилас пере од тих својих изјавама и правда како то није обећавао иако постоје докази да је он то најављивао.

- Нисам рекао. То је ствар која се појавила. Како могу да изговорим да ће за две године… Ја сам озбиљан човек. Четири године треба да се гради метро. Ми смо имали све завршено, и потпис са Француском и урађена студија коју је њихова фирма радила као донацију и стручњаци направили где ће ићи прва линија, и геолошка истраживања… - рекао је Ђилас, па се онда сетио да је ипак обећао да ће метро бити почет 2016. године: - 2016. године су требали да почну радови. Имали смо паре, пола смо добили од Француске. Имали смо све папире за то. Од тада ништа, ни до дана данашњег.

metro
метро / Извор: Фото: Printscreen

Данас ипак каже да су таква обећања нереална и да је било предвиђено да радови почну 2016. године. Ђилас се изгледа сам упетљао у своју мрежу лажних обећања. Из његовог излагања не може да се закључи да ли је за изградњу потребно две, четри или шест година и колико је уопште потребно обећања да би уопште почела изградња метроа.

И да још једна ствар ће грађанима Београда остати нејасна након изјава Ђиласа - ако је имао потребан новац за изградњу, ако је имао пројекат, ако је имао све папире – зашто никад није почео да гради метро?!