Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЧИМ ЈЕ НЕКО СРБИН ОН ЈЕ КРИМИНАЛАЦ" Вучић одбрусио Куртију и Квинти: Не сањајте!

11.08.2022. 11:02
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

Председник Александар Вучић састао се са младим спортистима са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учесницима кампа "Србија те зове 2022".

Спортски камп "Србија те зове" ове година окупља око 200 младих из региона и света, узраста од 12 до 15 година. Они током десетодневног боравка имају прилику да тренирају, али се и такмиче у тенису, одбојци, фудбалу, кошарци и рукомету, а тренинге воде професионални спортисти из Србије.

"ВУЧИЋ ОДБИЈА ДА ОЗБИЉНО СХВАТИ МРЖЊУ СА КОЈОМ ЖИВИ, АЛИ ПОЛИЦИЈА ХОЋЕ" Вулин реаговао на потез тајкунског медија

"ВУЧИЋ ОДБИЈА ДА ОЗБИЉНО СХВАТИ МРЖЊУ СА КОЈОМ ЖИВИ, АЛИ ПОЛИЦИЈА ХОЋЕ" Вулин реаговао на потез тајкунског медија

"ВУЧИЋУ, УВЕДИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ" Опозициони медији у кампањи против председника, мораће да сачекају (ВИДЕО)

"ВУЧИЋУ, УВЕДИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ" Опозициони медији у кампањи против председника, мораће да сачекају (ВИДЕО)

"НИЈЕ СЛУЧАЈНО ШТО ЈЕ АДРЕСА ОБЈАВЉЕНА" Тајкунски медиј дао на тацни Вучићеву локацију: Ово је директан позив терористима!

"НИЈЕ СЛУЧАЈНО ШТО ЈЕ АДРЕСА ОБЈАВЉЕНА" Тајкунски медиј дао на тацни Вучићеву локацију: Ово је директан позив терористима!

Питања новинара

После пријема за децу, председник се обраћа грађанима да би им саопштио најновије и најважније вести које се тичу нашег народа и државе. 

Вучић је најпре коментарисао дијалог са премијером привремених институција у Приштини, Аљибном Куртијем и рекао да је веома скептичан по остваривању било којих резултата.

Како каже, убисмо се месецима, а они траже да буде у складу са уставом Косова, онда нам, додаје ништа не треба.

- Они све што су рекли, јесте да ће да намећу своју вољу. Њих брига шта ће и да каже Београд, па не знам ни чему служи дијалог. Они који су рекли да треба да се разговара о ЗСО, као и да она мора да буде у складу са уставом Косова, ево да их упитам, да ли се шале? Што смо онда преговарали - упитао је Вучић.

Како каже, желе да изврше притисак на Србију. Вучић је поручио Квинти да долазе у доброј вери, али да нас натерају да сами учествујемо у уништавању своје земље, како каже, немојте ни да сањате.

- Више пута сам указивао на изјаве које припремају терен, у којима ваљда желе да ме обавесте како ће они то све да спроведу у дело. Ок, кажите нам да право не постоји, да вас не интересује Резолуција 12 44 , као и право УН, које толико спомињете када је сукоб у Украјини у питању, али када је у питању овај део Европе и света, то вас не занима - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Ја се и даље надам да ће разум да превлада. Чим је неко Србин и за Србију, он је криминалац. Молба људима из Квинте, не радите то, не сањајте. Никакве пуцњаве није било, али нећемо дозволити никоме да отвара ватру на нас.

Како коментаише изјаву Куртија да Србија води агресивну политику.

- То је све смешно, слушате то 170 дана, да Србија негде неког напада - казао је Вучић.

- Они припремају ликвидације наших људи на северу. Ми да убијамо никог нећемо. Покушавају да искористе ситуацију у Украјини - додаје председник.

Председник је додао да иде у Брисел да разговара,

- Не надам се никаквом резултату, али идем да разговарам - казао је.

Ако буде све у реду и не буде проблема, да се заврши на миран начин, да будемо сви срећни. Ако мисли да ће да малтретира људе, то неће проћи.

О разговорима о влади

- Данас имам разговор са Ивицом Дачићем, потенцијалним коалиционим партнером - казао је председник.

- Очекујем после посете Бриселу, јер сад смо потпуно оптерећени ониме што ће бити у Бриселу. Идемо у Брисел да пронађемо решење. Мандатар неће дуго да ради свој посао, брзо ће да изађе са предлогом. Крајњи рок је 2. новембар за формирање владе - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

О објави његове личне адресе

- Ја нисам тужио ниједног новинара, ниједну медијску кућу и ништа сам нећу да предузимам против било кога. Што се тиче адресе, све је то мало компликовано пошто су ми старија деца остала без мајке, па је то мало безвезе. Али они нека раде свој посао. Брину ме неке друге ствари. У ери социјалних мрежа свако себи дозвољава да буде бахат према држави и очекује да држава мора да им реши све проблеме. Ми пољопривреду субвенционишемо 500 милиона евра и никад није доста. Ми се свеједно боримо да решимо проблем, и у праву су људи за неке ствари, али није то ћуп без дна. 

О Хрватима

- Страшан грех сам починио што сам 3 пута заредом тражио да посетим Јасеновац. Још већи грех ми је што нећу да идем код њих на море. Чекајте људи, коме сметам? Јесам ли рекао иједну ружну реч о било коме? Немојте да ме терате, ја хоћу у Јасеновац! 

- Други мој грех је што кажу "Вучић је отворио Олују". Нисам ја то урадио, то је урадило Тужилаштво! Хоћете да убице четворо деце прођу некажњено?! 

- Нису могли да ми нађу ни квадрат пешкира у Хрватској. Сви имају свуда рачуне, Вучић нема. Тако немам ни квадратни метар пешкира у Хрватској, па сам крив што неки други имају! Па нек имају, то је њихово право. То што ја приватно мислим о њима је моја лична ствар. Идите где хоћете, мене немојте да терате.

- Шта год да се деси, они убаце "Вучић". 

Гас

Вучић је рекао да данас имамо 264,7 милиона кубних метара гаса и 201 million кубних метара гаса које смо купили у Мађарској.

- То на тржишту вреди око милијарду и триста милиона евра, то је наша резерва, и све је плаћено и то је наша велика предност. Радимо шта можемо, купујемо угаљ, и током зиме ћемо га вадити. Морамо да наставимо да купујемо свуда где стигнемо и шта стигнемо, финансијски стојимо добро, али то није ћуп без дна - рекао је Вучић.

Пријем младих спортиста

Камп се одржава у Дому ученика средњих школа "Патријарх Павле", а осим спортских тренинга и такмичења полазници могу да кроз шетње упознају и неке од културних знаменитости Београда.

Овог четвртка председник Вучић састао се са младим спортистима. Председник је дочека аплаузом. 

- Хвала вам што сте овде, хвала што сте у Србији. Ту су деца са Косова и Мезохије, из Немачке, Италије, Хрватске, Црне Горе... Имамо и из Канаде. Алекс Марић нам много помаже као промотер за Аустралију. То је толико важно да морам да се служим речима Кочића и Дучића - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

Председник је наставио у истом ритму.

Отаџбина је веза која нас спаја. И програм Србије је баш ово. Овај камп вам је омогућио дружење, али и такмичење. Имали сте прилике да током кампа учите. Хоћу да се захвалим свима који су у томе учествовали. Искрено се радујем сваком нашем оваквом сусрету. Отаџбина је та која спаја језик. Језик и писмо су оно што нас спаја увек, где год да смо на овом свету, да знамо где су нам корени. Желим да се захвалим и институцијама које су помогле организацију –  истакао је председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

Имао је председник поруку за децу.

- Отаџбина је колективни дух једног народа, рекао је велики Јован Дучић. Да увек негде у глави имате шта можете да учините за своју отаџбину. Ми ћемо из године у годину се трудити да доведемо све више деце.

Питао је председник децу да ли им се свидело у Београду, да ли им се свидела Променада. А од малишана је добио и вредан поклон.