Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ИСКРЕНО: Шта би било да је Јанковићев и Јеремићев брат изударан као мој? Обесили би ме!

24.07.2017. 21:13
Пише:
Србија Данас

Председник Србије одговара на сва питања

После 60 дана кукавичког ћутања стварне и лажне српске политичке елите, Александар Вучић први пут откад је председник Србије говори за Телевизију Пинк без длаке на језику.

53. ДАН НАПАДА НА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: Родић измишља лажи, Вучић поручује да не попушта пред уценама!

Председник Вучић искрено: Време је да Србија већ данас ради, размишља, добија, ПОБЕЂУЈЕ БЕЗ СУКОБА

Председник Вучић одговараће на сва питања новинара, али и грађана Србије и региона.

Избори у Београду

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да не види зашто би се избори у Београду одржали пре времена, јер Београд функционише боље него икада.  Он је за Пинк телевизију такође рекао да актуелни градоначелник Синиша Мали неће бити кандидат за градоначелника Београда на идућим изборима.

- Мали неће бити будући градоначелник, неће бити нити кандидат. Имаћемо кандидата који ће добити поверење грађана, као што ћемо имати кандидате који ће добити поверење грађана и у другим градовима - објаснио је он. 

Када је реч о опозицији, на питање о њиховом "укрпњавању" је прокоментарисао:

- Само нека се укрупне.

О смени градске секретарке за социјални рад

Председник Србије Александар Вучић критикоцвао је вечерас одлуку о смени градске секретарке за социјални рад, која је дошла, верује, због притиска јавности, уместо да се проблем насиља у породици решава системски, превентивно и репресивно.

- Против сам политике додворавању народа. Први пут сам критиковао Малог због нечег што су други поздравили. Ја сагледавам ствари на озбиљан начин. Питао сам што је смењена жена која је била градски секретар за социјални рад. Немојте да је разлог хајка у медијима - рекао је Вучић.

Он је подсетио да је дете убијено у аутомобилу, те запитао да ли то значи, следећи логику којом је смењена градска секретарка, да треба сменити све произвођаче аутомобила... 

О Борису Тадићу и Уговору са Фијатом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да неке ствари и изјаве као да су из "зоне сумрака", као што је она да Борис Тадић, који је направио уговор са Фијатом, тражи да се почну преговори са њима да би се омогућило да тај уговор може да се објави. 

Вуцић је рекао да је Тадић био најсмешнији када је рекао да се Уговор са Фијатом објави, а онда то кориговао тражећи да се почну прегвоори о томе да се објави. 

Он је за ТВ Пинк објаснио да је објављивање уговора раскидна клаузула коју је управо Тадић договорио, те да је њена суштина да уговор не може да се објави и да остане тајна.

 - О чему се ту ради, шта Тадић прича, шта је то? Зона сумрака? - реаговао је Вучић. 

Председник Србије је назначио да су сада за све криви напредњаци, а "ни лук јели ни лук мирисали", а Тадић који је склопио тај уговор сада им држи предавања. 

- То је толико смешно да немам речи - казао је Вуцицћ и додао да је "жута власт" рецимо продала Гошу, уништила фабрику, инвеститор не испуњава обавезе, а исти ти кажу да су криви они који су сада на власти. 

- Нисам ја правио те уговоре, побогу...Направили жути, који нас данас нападају - додао је. 

Како је рекао, грешке се могу правити, али не може се бити лицемеран па кривити другога за своје грешке. 

Он је изразио наду да ће све око Фијата бити и решено на договорен начин и захвалио се премијерки Ани брнабић на ангажовању, као и министру привреде Горану Кнежевићу али и пољопривреде Браниславу Недимовићу на ономе што је учинио када је реч о проблему са мналинарима. 

Председник Србије говорио је и о кампањи која се у Куриру води већ 60 дана

- То није кампања, то је линч који се спроводи над једним човек - рекао је Вучић и захвалио се свим људима који се бринули и питали како је, као и члановима породице који нису погнули главу и плакали. 

Како је рекао, јавно су се питали Александар Вулин, Маја Гојковић, Небојша Стефановић и Владимир Ђукановић.

На питање како реагује његова породица на наводе у медијима, први човек Србије је рекао да су његова деца јака и да то добро подносе, али је напоменуо да је веома болно гледати како вам неко пребија брата,  а ви сте та држава.

- Када вам је савест чиста и знате да радите добре ствари за вашу земљу, моје је да направим најбољи резултат за Србију, почев од тешких политичких одлука, без којих Србија не би била на овако добром путу. Да су хтели да бирају некога ко ће их замајавати лаким стварима, изабрали ми Јаковића, Мирковића...То позориште у кући можете да имате сваки дан, за ово потребан озбиљна особа - истакао је Вучић.

Кредити су народне паре и МОРАЈУ ДА СЕ ВРАТЕ!

Он је такође рекао да Развојна банка Војводине није Пајтићева приватна прћија и да кредити морају да се врате јер су то народне паре. По основу кредита из 2007. и 2008. године дуг је преко шест милиона евра, а укупно је враћено 545.414.   

Aleksandar Vučić na televiziji Pink
Александар Вучић на телевизији Пинк / Извор: Фото: Printscreen/Pink

Према његовим речима, 2,5 милиона евра главнице није враћено јер су се договорили политичари и мафијаши.

- Хоћете ли државу која ће вама да наплаћује све камате, да вас избацује из станова, а да неко овако узме 2,5 милиона евра? 60 дана ћутим као заливен, изговарате најгоре лажи зато што нећете да вратите државне паре! Хоћете ли да живите у држави у којој ћете да украдете 2, 5 милиона евра. Од тих пара ћемо да градимо болнице, не дам ти да крадеш од наше деце, а ти туци и лажи, ја ћу то да издржим - рекао је Вучић.

Велика част за председника Вучића: Ирански амбасадор уручио позив за инаугурацију Роханија

Гласови народа су светиња!

- Председник Републике сам два месеца и за то време сам показао велику посвећеност том послу, имам плату од 128.000 динара, мој задатак је да се одужим народу. Гласови су светиња. Личне политичке амбиције сам испунио, био сам најмлађи посланик, министар, премијер и председник. У четири изборна циклуса најубедљиве у савременој историји Србије победио. Немам за шта лично да се борим, морам да вратим народу за указано поверење -  навео је Вучић.

Председник Србије је рекао да је политика Србије политика слободе, независности и суверености и да сада размишља о наслеђу које ће оставити. Он је указао на боље стање у буџету:

- Од 2005. до 2013. године изгубљено 524.000 радних места, од чега око 300.000 у приваном сектору. Ово драстичног смањење незапослености ће ућу у уџбенике - рекао је председник Србије. 

"Срби са Косова знају да ми морамо бити реални како би они остали у својим кућама!"

Шеф српске државе је навео да нас све време стопира питање односа према Косову и Метохији.

- Мислим да добро знам и историју и стварне односе:  Шарл де Гол је рекао да без реалности политика нема никакву вредност. 1878. године се формира Призренска лига, чији је основни циљ формирање Велике Албаније. Албанци 1946. године формирају трећу Призренску лигу у Њујорку, где је најјаче упориште албаснке дијаспоре и од тада су нам нанели много штете - рекао је Вучић. 

На питање зашто дозвољава Саши Јанковићу и Шабићу да се баве послом којим се баве, Вучић је рекао да док се они баве политиком људи у СНС могу да буду мирни.   

Андреја су напали само зато што ми је брат!

Andrej Vučić
Андреј Вучић / Извор: Танјуг

- Шта би било да је Јанковићев и Јеремићев брат изударан као мој брат? Ја сузу нисам пустио. Готово сам сигуран да је изубијан само јер је мој брат. Шта би било да је тако пребијен било ко од чланова породице Јанковић, Јеремић и Радуловић? Не би ме опрали ни Сава ни Дунав.. Да је из мог пиштоља у мојој кући и да за њега није постојала дозвола и да је неко њиме убијен да ли бисте ме пустили да будем председник? Обесили бисте ме на Теразијама - навео је Вучић.

Јанковић се рекламира туђом несрећом: Још једном показао да је толико бесраман

 Још једном коментаришући такозвану аферу 'Savamala', Вучић је рекао:

- Драго ми ће што је неко од тужилаца смогао снаге да каже: 'У чему је проблем, зашто се диже фама'. Да су ме позвали, лично бих сео у багер и то урадио. Једини проблем је што је то урађено ноћу - одговорио је Вучић.

Амерички амбасадор у Србији: Посета председника Вучића Вашингтону веома УСПЕШНА, САД се не повлачи са Балкана

О посети Америци:

На почетку емисије председник Вучић причао је о својој посети Америци:

- Са Бајденом сам имао пристојне односе, али никада није излазио напоље да ме испрати, док је господин Мајк Пенс то учинио, објаснио је Вучић колико је поносан што је дочекан и и испраћен са поштовањем.

Aleksandar Vučić na televiziji Pink
Александар Вучић на телевизији Пинк / Извор: Фото: Printscreen/Pink

Како каже тамо је говорио о будућности Србије. 

- Лагали су да ме је Пенс питао за случај Битића. То се појавило као главна тема, а није истина, он то није ни поменуо. Разговарали смо о томе како види решавање проблема на Балкану и у Србији, прецизирао је председник Србије и поново нагласио да га амерички потпредседник није ни питао за случај браће Битићи, јер зна да је о томе већ разговарао са неким другим људима, као што га, каже, разуме се, није питао да ли је учествовао у паљењу америчке амбасаде. 

- Ми смо успоставили међусобно поштовање и разумевање и ја као лидер једне мале земље могао сам да разговарам са тако великим човеком, рекао је Вучић наводећи да је неизвесно шта ће се даље дешавати и колико ће моћи да се оствари.

- Ја сам отворено говорио о нашим проблемима, и мислим да је господин Пенс то разумео, желео је да чује, желео је да саслуша...

Све су чинили само да униште посету Америци!

Како каже није могао да верује када је видео изјаву бившег председника Бориса Тадића који зна да није ни у чему сличном учествовао као што је питање паљења америчке амбасаде.

СНС поручила: Тадић лично уговорио раскидни услов са Фијатом, а сада му Влада крива



Boris Tadić nakon odluke Suda UN o srpkom pitanju
Борис Тадић након одлуке Суда УН о српком питању / Извор: Профимедиа

- За разлику од господина Тадића који је тај дан побегао у Румунију ја сам био у Београду. Тадић је рекао - "Али Вучић ништа није учинио да то спречи", али ја сам молио те људе да се повуку, да се склоне, говорио сам да се то не ради и знао сам како ће то све да се заврши и наравно да је то знао и Борис Тадић, рекао је Вучић и додао да су сви желели да униште његову посету Америци.

Нек виде грађани да је Тадић преварант: СНС позива Владу да испита и јавно објави уговор са Фијатом

Говорећи и о писму које је Вук Јеремић објавио у Вашингтон посту, Вучић је нагласио:

- То се не ради, јер се тиме слаби позиција Србије. Причај у земљи шта хоћеш, али ово се не ради - подвукао је шеф државе.

- Тресем се због одговорности за ову земљу, знам колико морам да бринем о земљи, колико морам да бринем о овим људима овде. Сад ме питате јел вам било лако, па где ми је било лако. Онај ко познаје начин функционисања Беле куће мора да разуме да су то људи који су јако добро припремљени и они су знали да се са мном не разговара језиком притиска. Џон Мекјен није непријатељ Србији, он можда није пријатељ Русији али није непријатељ Србији, нагласио је председник.