Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГРАЂАНИ СРБИЈЕ УЗ ПРЕДСЕДНИКА: Народ се самоиницијативно скупља да пружи подршку Вучићу (ФОТО/ВИДЕО)

17.03.2019. 18:11 22:15
Пише:
Србија Данас
Novi Sad
Нови Сад / Извор: Србија Данас

Грађани Србије у великом броју самоиницијативно се окупљају широм Србије како би дали подршку председнику Србије Александру Вучићу иако их је он замолио да то не чине.

Спречити насиље и терор опозиције

Председник Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица Раде Петровић најоштрије је осудио јучерашње и данашње "насиље и терор" опозиције на улицама Београда.

- У име ОО СНС Чукарица и у своје лично име најоштрије осуђујем напад на РТС, као и данашње још скандалозније насиље и терор које Ђиласови, Јеремићеви и Обрадовићеви следбеници промовишу на улицама Београда - навео је вечерас Петровић.

Он је изразио очекивање да надлежни органи, у складу са законом, раде на очувању мира и безбедности и "спрече силеџијство и нападе на грађане Србије и њихова добра, а починиоце адекватно казне". 

Подршку председнику Александру Вучићу пружа Нови Сад

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпреседник Српске напредне странке реаговао је на насиље опозиције предвођене Бошком Обрадовиће, Драганом Ђиласом и Вуком Јеремићем

- Десило се оно што је била бојазан свих нас у претходних данима и недељама. Лидери опозиције су спремни да изазову инциденте и у томе виде једину своју политичку шансу. Бошко Обрадовић се показао као један заиста морбидан лик, прави, нескривени Љотићевац и човек који је заговорник профашистичке политике. То је унутар СЗС једна борба и једно такмичење ко ће бити лидер: Обрадовић и тајкун Ђилас су овиме показали агресивност и да су на том таласу покушали да ураде нешто. Њихове јучерашње изјаве и изјава госпође Јелене која је регистровала удружење 1од5 милиона на своје име и тиме практично украла назив, директно је у програму Н1 рекла да они нису провалили у РТС него су их пустили новинари РТС-а, да би после 15 минута видели да су они насилно упали и да су разбили стакла. Прво су слагали да су им новинари отворили и да су их дочекали, а онда се видело да су ушли са моторном тестерама и са фантомкама. Полиција поступила феноменално, показали су стрпљење и трпељивост. За сваку похвалу је како је полиција реаговала  - рекао је Вучевић.

Вучевић је указао на то да је опозиција за хаос који прави у Београду изабрала баш дан када је наш народ са Косова и Метохије пре 15 година доживео погром са својих огњишта.

- У једној снажној симболици, на 15 година од погрома Срба са Косова и Метохије, имамо најгори могући сценарио у Београду. Данас, уместо да смо сви ћутали и помолили се за настрадале и гледали како даље да помажемо наш народ на КиМ, како да се боримо за очување националних интертеса, ми смо данас, када Приштина слави, дочекали да неко у Београду напада зграду председника Србије, да напада зграду Председништва Србије. То ни у најлуђим сновима нисмо знали да може да се деси. Хрватски РТЛ, Приштински медији прате оно што опозиција и насилници раде на улицама и наравно све то преувеличавају - наводи Вучевић.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Такође, Вучевић каже да су грађани Новог Сада тражили да се окупе како би пружили подршку председнику Вучићу:

- Људи у Новом Саду су тражили да се скупимо и да дамо подршку нашем председнику. Скупили смо се и желимо да пошаљемо поруку - да држава мора да реагује и да процесуира све оне који су учинили прекршајна или кривична дела без обзира на то ко је починилац тог дела.

Рача пружа подршку председнику Вучићу
Градски одбор Лозница - подршка председнику Александру Вучићу
Подршка Александру Вучићу - Градски одбор Ваљево
СНС ЗЕМУН: Свом снагом уз нашег председника, свом снагом уз стабилну Србију! СВИ СМО МИ ВУЧИЋ

Општински одбор Српске напредне странке Земун најоштрије осуђује фашистичко, разбојничко и дивљачко понашање Обрадовића, Ђиласа и Јеремића.

Шабац пружа подршка Вучићу
Вршац је уз Вучића
Уб подржава председника Вучића
Одбор Владимирци уз Александра Вучића
Панчево је уз Вучића

 

Pančevo
Панчево / Извор: Србија Данас
Грађани општинског одбора СНС Параћин се окупили да дају подршку Вучићу

SNS Paraćin
СНС Параћин / Извор: Србија Данас

 

SNS Paraćin
СНС Параћин / Извор: Србија Данас

Окупљање грађана у Косовској Митровици

У Косовској Митровици, поводом нереда у Београду током данашњих демонстрација дела опозиције, Митровчани су се спонтано окупили, спремни да крену у главни град, како би, како каже потпредседник Српске листе Игор Симић, уколико је потребно бранили државне институције.

Kosovska Mitrovica
Косовска Митровица / Извор: Фото: Printscreen

- На данашњи дан када српски народ на Косову и Метохији обележава 15 година од страдања у погрому албанских екстремиста 2004. године уништавајући све српско пред собом, данас, и синоћ, имали смо прилике да видимо да петоколонаши у Београду покушавају да униште институције Србије и покушавају да окупирају легитимну и легалну власт, да преотму власт од народа зарад сопствених џепова и сопствених интереса -  рекао је Симић.

Он додаје да Срби са Косова и Метохије већ 20 година знају како се бране и штите институције Републике Србије и Србија и истиче да су спремни да Србију бране и у Београду ако је потребно.

Kosovska Mitrovica
Косовска Митровица / Извор: Србија Данас

- Спремни смо ако је потребно да бранимо Србију од оних који је доживљавају као место где могу да узму новца колико им је потребно, а да их апсолутно није брига за обичан народ - наводи.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Позвао је све Србе широм централне Србије да не наседају на провокације “петоколонаша - Ђиласа, Јеремића, Обрадовића” и истакао да је потребно да сви у држави буду јединствени више него икада како непријатељима не би дали,како каже, повода да се радују због онога што се дешава у Београду. Симић истиче да радује то што је највећи број - 95 одсто грађана централне Србије, пре свега Београда, али и осталих градова, као и овде у Косовској Митровици “те протесте које организују милионери апсолутно игнорисао и није желео да им да никакав легитимитет”.

Грађани широм Србије јединствени у подршци председнику

Грађани су се окупили у Београду, у Земуну, у Чачку, Крушевцу, новом саду како би дали подршку председнику Вучићу.

Такође, грађани Косова решили су да крену пут Београда како би Вучићу дали подршку, али их је председник замолио да то не чине:

- Добио сам информацију да се народ на КиМ окупља и хоће да крену у Београд, да ме бране. Нема потребе да ме брани било ко, јер фашистичко - тајкунска банда неће владати Србијом - рекао је Вучић данас на конференцији из Председништва.