Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Посланици владајуће коалиције ће бранити Скупштину Србије: Саопштили свој план и да ли ће штрајковати глађу

12.04.2019. 13:14
Пише:
Србија Данас/Пинк
Aleksandar Martinović
Александар Мартиновић / Извор: Танјуг/​Танја Валић

Александар Мартиновић, шеф посланичког клуба СНС, рекао је да њихова коалиција укључујући СПС, као и остале посланике владајуће коалиције остају у парламенту како би одбранила ову институцију и како не би дозволила фашизам, примитивизам и насиље у Србији.

- Наши коалициони партнери биће овде у Скупштини, али нећемо дозволити да се Народна скупштина претвори у примитивизам, насиље и фашизам. Никада нисмо и мали фашистички покрет и бранићемо нашу традицију - истакао је Мартиновић.

Мартиновић каже да ће посланици бити присутни у Скупштини, али да неће дозволити да се она претвори у поприште примитивизма и повампиреног фашизма.

Aleksandar Martinović
Александар Мартиновић / Извор: Танјуг/​Танја Валић

- Српски народ никад није имао фашизам у својој традицији! Они који су губили изборе протеклих година сада насиљем, буком, дреком, претњама, вешалима, тестерама, покушавају да промене вољу грађана. Јасно је о чему се ради, Обрадовић је марионета у рукама Ђиласа и Јеремића, двојице вероватно највећих лопова у Србији који покушавају да поново дођу на власт. СНС предвођена Вучићем жели нормалну и пристојну Србију, Србију инвестиција, фабрика, нових радних места - каже Мартиновић и додаје:

- Српски народ је поносан на своју анти-фашистичку тредицију. Они који су изгубили све изборе и који сада покушавају да буком, моторним тестерама, добију вољу грађана. Јасно је о чему се ради. Бошко Обрадовић је марионета у рукама Ђиласа и Јеремића. СНС хоће нормалну и пристојну Србију – рекао је Мартиновић.

Истиче да СНС жели и уређенији Београд, Ниш, Нови Сад, и сви градови у Србији.

Aleksandar Martinović
Александар Мартиновић / Извор: Танјуг/​Танја Валић

- Против смо хулиганске политике ломљења, рушења градилишта, уништавања саобраћајних знакова. Желимо да се Србија ради, гради и да има све више радних места - каже Мартиновић.

Подршка СНС-у видела се, каже, и јуче у Новом Саду.

- Ми не мрзимо никога и не говоримо језиком увреда. Желимо да се Ђилас, Јеремић и остали дозову памети, уђу у воз промена и напретка Србије. Ако то не желе, нека остану заробљени у прошлости, у свом свету у којем су они на власти, богате се, док народ гладује - каже Мартиновић. Истиче да се Србија променила и да су грађани схватили да нема другог пута, сем пута који је направио Александар Вучић.

Каже и да је јасно да има много оних који тешко живе, али да и они схватају да је полтика реформи једина која може да обезбеди живот и будућност.

- Нека причају Ђилас и Јеремић о глади народа, јер они нису гладни, већ бесни Желе да на силу дођу на власт - каже Мартиновић. Подсећа да су они дошли на власт по изборним правилима која се ни до дан-данас нису променила.

- Ми хоћемо да Србија ради и да се гради и да сваки човек у Србији може лепо да живи – додао је он подсетивши на јучерашњи скуп у Ново Саду, цитирајући председника Вучића који је поручио“ ми не мрзимо никога, нека уђу сви коначно у воз промена и напретка Србије, ако то желе. Ако не желе, нека остану у прошлости рекао је Мартиновић.

Aleksandar Martinović
Александар Мартиновић / Извор: Танјуг/​Танја Валић

- Сада је 2019. година и Србија се променила, грађани су схватили да нема другог пута осим пута који је трасирао Александар Вучић. Не треба да нас подсећају да људи тешко живе, тачно је, али они схватају да политика реформи једина могућа политка која може да обезбеди бољи живот свима – истакао је Мартиновић, нагласивши да Ђилас и Јеремић не треба да причају о томе како су људи гладни.

- Попуштања фашизму, насиљу и тетору нема. Ми смо ту и наставићемо да бранимо Скупштину до краја. Ми смо ту због народа, ми смо ту за оне који су гласали за политику СНС. Позивам све надлежне органе, надлежне министре, да раде свој посао и да свако у Србији треба да ради свој посао. Радници да буду безбедни, новинари, народни посланици, и да нема више упада у институције са вешалима и тестерама – истакао је Мартиновић, подсетивши на понашање опозиције протеклих викенда.

- Ми ћемо да бранимо Скупштине и нећемо да дозволим да било ко врши тетор и насиље над било ким. Нека имају политику какву хоће, нека се залажу за шта хоће, али не могу да врше терор и насиље. Те дане нека забораве. Ђиласа, Јеремића, Обрадовића који све заједно имају једва десет одсто подршке се нико не плаши. Нема узмицања и повлачења – поновио је Мартиновић, истичући да одбрана Скупштине значи одбрана избора грађана који желе управо такву Србију.

Мартиновић је рекао да су одлучили да не ступе у штрајк глађу.

- Јутрос сам имао консултације са Александром Вучићем и одлука је да не ступамо у штрајк глађу. Ако Ђиласови то одлуче, истог тренутка и наши посланици ступиће у штрајк. Обећавам вам да ће наш штрајк да траје дуже од Обрадовићевог – нагласио је Мартиновић.