Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТВОРЕН НОВИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР СРБИЈЕ Вучић: "Моја срећа је неописива, ово нисам видео нигде" (ФОТО/ВИДЕО)

27.02.2022. 09:48
Пише:
Србија Данас
vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Укупна вредност инвестиције је 260 милиона евра, до сада уложено 217 милиона.

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању Клиничког центра Србије након завршене прве фазе радова.

Нови и реконструисани Клинички центар Србије након 40 година је завршен. Највећа и најсавременије опремљена здравствена установа - нова кула Клиничког центра Србије, површине је 87.000 квадрата, са 23 лифта и 12 спратова, има више од 800 кревета, 432 болничке собе и 30 операционих сала са најсавременијом опремом.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАО КАКО СЕ ВОДИ ДРЖАВА: Између Схиле и Харибде

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАО КАКО СЕ ВОДИ ДРЖАВА: Између Схиле и Харибде

ВУЧИЋЕВА САВЕТНИЦА ЗА МЕДИЈЕ ОБЈАВИЛА: "Обавештајни рат против Србије је у току! Патрушев НЕ долази у Београд!"

ВУЧИЋЕВА САВЕТНИЦА ЗА МЕДИЈЕ ОБЈАВИЛА: "Обавештајни рат против Србије је у току! Патрушев НЕ долази у Београд!"

Председник Вучић објавио снимак о напретку српског здравственог система (ВИДЕО)

Председник Вучић објавио снимак о напретку српског здравственог система (ВИДЕО)

Обраћање Вучића након обиласка КЦС

- Са повећаним приходина ћемо све моћи, сутра видети и приходе за фебруар - рекао је Вучић поводом улагања у Клинички центар.

Вучић је након обиласка новог Клиничког центра поздравио све присутне, истакавши да не зна шта би, после свега што је рекао др Ашанин имао да каже.

- Тек данас можемо да кажемо колико је Србија промењена, другачија земља од оне од пре неколико година. Здравство је најважније за свакога од нас - рекао је Вучић.

Он додаје да је здравље најважније за сваког човека.

- Оно што смо видели нису само уређени чисти зидови са белим мермером и гранитом, већ најсавременије сале и опрема. Место где ће наши лекари и сестре много лагодније да проводе своје време и да буду концентрисани на здравље пацијената - додао је председник.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Како је додао, све ово кошта 260 милиона евра.

- Радимо сада делимичну реконструкцију Клиничког Центра Војводине, хоћу и да се захвалим људима из европске инвестиционе банке, а највише грађанима Србије. Који сз веровали да можемо да изградимо све ово - прича Вучић.

Вучић је навео да Клинички Центра није направљен само за Београд, већ за пацијенте широм Србије.

- Клинички центар је град у граду, мораћемо још да градимо, овде има још ствари, и молим наше словеначке пријатеље да заврше те ситне радове, пре него што крену да прате Београд - додао је председник.

Председник је потом најавио бројне инфраструктурне пројекте, истичући да ће Србија да настави да се бори.

- Ово је наша Србија, и хвала грађанима Србије! Велико хвала на части, честитам свима, желим много година успешног рада сестрама, лекарима, и желим добро здравље свим грађанима Србије - додао је Вучић.

Председник је рекао да ће бити запослено чак 400 људи, што ће бити удар на буџет али и велики напредак за наше здравство.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Он је додао да и даље не зна колико ће клиника прећи овде, и да постоје неки логистички проблеми, али и неке "дечје болести".

- Неки гледају и колико канцеларија могу да добију - рекао је председник.

Вучић је одговорио и на тврдње новинара Мирнеса Ковача, који је јуче "открио" да руски безбедњак Николај Патрушев стиже у Србију председничким авионом, што је одмах демантовала саветница председника Сузана Васиљевић.

- Не траје то од јуче. Од оног тренутка када су неки у региону сазнали да ћемо их по апсолутном нивоу БДП претећи после не знам колико деценија, кренула је општа хајка. Ако сте заборавили, пре само пар месеци сам оптужен да сам убијао ратне заробљенике током рата. Зато што колико год нешто демантовали, мање се чује од првобитне лажи. Они су навикли на губитничку Србију. Можете ли да замислите, ми имамо сада бољи КЦ него Љубљана - рекао је председник.

Он је додао да су многи навикли на слабу Србију, војно слабу и војно непостојећу.

- Насмејао сам се када сам видео да је тај новинар рекао "Па добро, рекао сам да није проверена вест". Господин Патрушев је требао да дође, али није. И неће долазити у Београд. Ми не користимо тренутну ситуацију да било кога нападамо, оптужујемо, и подсећамо шта су нама радили. Србија је једина искрено заинтересована за мир, и да се држимо права, да не вређамо друге народе - додао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Председник је рекао и да смо у нашој земљи, пре ове објаве, имали "вест" да Србија не признаје територијални интегритет Украјине.

- Ти медији су под власништвом истих тајкуна. Зашто су то урадили? Да би оцрнили Србију пре свима. И те лажи неће престати, зато што они не могу да објаве да Србија има најбољи клинички центар. Ми смо само криви за све и прљави. Како ћете да својим гледаоцима објасните да је неки неспособни Вучић урадио нешто што нико у региону није. Што се лажи тиче, колико год да је тешко демантовати, увек на крају истина победи - каже председник.

Говорећи о нападима из региона, Вучић каже да је од момента када је у Србији пруто домаћи производ порастао, напади су постали још јачи.

- Морам да објасним зашто је то тако... Суштина је да су навикли на губитничку Србију, која је лошија од њих... Србија има бољи Клинички Центар него Љибљана... Зашто би се неко навикавао да Србија јача, када је била економски слаба, војно непостојећа... Најбоље је да се Србија руши... Господин Патрушев је требао да дође у Београд, али није, и неће долазити. Онима који лажу и обмањују јавност ништа није свето, и они ће са тим наставити - рекао је Вучић потом.

- Са неистинама и лажима ће наставити, јер, како ће да објаве да имамо најбољи и најмодернији Клинички Центар? Лакше је да објаве да смо злочинци... Како ће да објаве да је неспособни Вучић урадио оно што вас 10 у региону заједно нису могли да ураде? Најважније је да наставимо да одржавамо мир, истина увек победи! - рекао је Вучић.

Председник је потом одговарајући на питања новинарке Н1 истакао да он увек, културно, и на најбољи могући начин одговара на њихова питања, иако они све време воде прљаву кампању против политике Србије.

- Поштујем слободна права, верујем да сада преносите уживо. Хоћу да знате код нас нема никада довољно демократије, и на томе морамо да радимо. Сасвим сигурно по том питању можемо да постигнемо боље резултате у будућности - додао је Вучић.

Говорећи о свом раду као шефа изборног штаба, Вучић је навео да никоме не забрањује ништа.

- Ја сам сматрао да не треба д агостујем на вашој телевизији. Јер, када за некога кажете да је негативно рођен, када му дете предтсваљате као члана Кавачког клана, када долазите том детету на рођендане, а онда га представљате као убицу, осећао бих се лоше, када бих своје дете на такјав начин издао, а да не причам о томе како сте рекли да мој мали син Вукан треба да одговара. Желим васм срећу 3. априла су избори! - навео је Вучић.

Како је објаснио, уколико желе, он ће доћи да гостује код њих, али пре тога, мора да разговара са својом децом.

- И за време тих, за које радите, за време нијихове власти, није могао ни цртеж да се направи, а камоли уради Клинички Центар - додао је председник.

Говорећи о најновијој провокацији Приштине, Вучић је истакао да је о свему разговарао са генералом Мојсиловићем.

- Они постављају те контејнере, и ми све пратимо... У сваком моменту сам у контакту са Србима, ми не желимо да пристанемо на њихову провокацију. Нису они Бог зна каква сила и снага. Морамо да бежимо од тога, јер ми смо у стању да градимо нашу економију, напредујемо брже од осталих. Нама је мир најпотребнији, и зато прећутимо - каже Вучић.

У миру најбрже растемо, закључио је Вучић, додајући да је то путоказ за будућност.

Др Ашанин: Историјски дан

Др Милика Ашанин је након обиласка новог Клиничког центра истакао да је за све грађане Србије велики и историјски дан.

- После више од пола века, отворен је Клинички центар. Ми смо данас преузели објекат са великим капацитетима. Преузели смо објекат са најсавременијом опремом, имаћемо 3 магнетне резонанце, 6 скенера, опрему, коју до сада нико није имао у региону. На пример, Да Винчи робот. Ово су невероватне промене, нешто што до сада нисмо имали, и нешто што не може да се пореди - рекао је Ашанин, најавивши комфор који српско здравство још увек није видело. 

Вучић у обиласку КЦС 

Председник је поздравио делегацију која га је сачекала, и свима пожелео срећан рад.

- Једино што можете да видите на овим инструментима је да су "Дрегер", немачки апарати - прокоментарисао је Вучић, на шта су лекари одговорили да су добили убедљиво најбољу опрему која постоји.

Вучић је са министром Златибором Лончаром разговарао и о другим болницама које ће бити реновиране. Он је потом, говорећи и о чињеници да ће нове болнице имати хелиодроме, рекао да то спасава животе.

- Стижу нам "Пуме", "Супер пуме", "Х 145"... То људима спасава животе, то значи да неко може да стигне из Прибоја за 45 минута уместо за 4 сата - рекао је председник. 

kcs
кцс / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Срећан сам због људи у Србији, ово ће видети људи из унутрашњости - каже Вучић.

Вучић се потом распитивао о тријажном центру, односно, месту где се пацијенти примају.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Србија Данас

- Ако смо успели да направимо више од Турака... Мени су прећуткивали колико је опрема била скупа, она је скупља од грађевинских радова - коментарисао је председник.

- Где год да смо отишли, било који град, све је престајало да се гради те 1978. године, што је чудно, то је била нека кризна година - додао је.

Како је рекао, његова срећа је неописива, посебно након отварања Нишког Клиничког центра, потом и данашњег отварања Клиничког центра Србије. Вучић је потом најавио и нове пројекте као што су отварање Онкологије и Дедиња ИИ.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Председник је потом имао прилику да се увери у рендген који омогућава потпуну видљивост крвних судова, помоћу ког се утврђује где је потенцијално зачепљење.

- И све видите на овом великом монитору? Колико имате оваквих сала? - распитивао се председник.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Србија Данас

- Ја ово нисам видео нигде! - додао је председник посматрајући рендгенски апарат.

Како је додао, Србија мора да буде боља од осталих, и да буде навикнута на то да буде једна од најлепших.

- Морамо да променимо своју свест о томе, ту парадигму - каже председник.

Вучић стигао у нови Клинички центар Србије

Председник Србије Александар Вучић стигао је у нову, реконструисану зграду Клиничког центра Србије.

- Јуче смо се свађали око parra, мисли осам да је 100 милиона мање, али испало је да је око 260 милиона - рекао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас

Навео је да је сва опрема најсавременија и да су сви инструменти немачки.

}