Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ УПУТИО СНАЖНУ ПОРУКУ НАРОДУ: Србија се не плаши, а са лоповима и фашистима нема приче! (ФОТО/ВИДЕО)

06.04.2019. 11:25 17:59
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Председник Србије Александар Вучић налази се у посети Браничевском округу, у оквиру кампање "Будућност Србије".

 

УЖИВО ОБРАЋАЊЕ ИЗ ПОЖАРЕВЦА 
17:25
Председник се обраћа грађанима у Пожаревцу

Након председнице Владе, окупљеним грађанима обратио се председник Србије Александар Вучић који је указао на пређашње догађаје и деловање опозиције која на недемократски начин покушава да наметне своју идеологију. Обраћајући се Пожаревљанима председник Србије Александар Вучић захвалио се на величанственом скупу, истичући да никада до сада није видео оволико људи на свом митингу. Каже да је данас у Пожаревцу више људи него на протестима опозиције заједно, и то не рачунајући Београд. 

- Ово говорим, не да бисмо се хвалили, већ само да бисмо показали како је могуће да агресивна мањина може својим насилним методама да угрози пут напретка једне земље. Захвалан сам на храбрости величанственим женама које су из Скупштине града избациле насилнике и показале да фашизам у Србији неће проћи. А шта је друго када говоре да ће нешто блокирати? А где је то рађено у свету? Рећи ћу вам: јобиковци у Мађарској и у Хитлеровој нацистичкој Немачкој. Када сте нас чули да некога блокирамо? То се у Србији никада није дешавало и Србија фашизам неће дозволити на својој територији - каже председник, додајући да се са пошастима морамо изборити демократски, без насиља. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Србија ће показати насилницима где им је место, Србија неће толерисати фашизам. Хвала храбрим женама које су стале на пут фашистима! Изборили смо се са много горим пошастима, али ово ћемо урадити на миран и демократски начин. Спремни смо да чујемо људе који другачије мисле, али не дозвољавамо насиље! - рекао је председник и додао:

- Нисмо много тога урадили у Браничевском округу, ми ћемо ускоро направити комплетну анализу, раније смо се бавили бавили местима у којима је већа стопа незапосленост, у Ниш смо довели шест фабрика, у Лозницу смо довели инвеститоре, следећи нам је Браничевски округ и у Пожаревац ћемо довести великог инвеститора. Више ћемо улагати и помагати места Браничевског округа. Нисмо све стигли да урадимо, али пошто су овде људи који одлично знају и политику и стање у држави, они то разумеју. Радићемо брзу саобраћајницу која ће приближити Дунавске општине Београду, која ће доводити нове инвеститоре, зато је наша обавеза да то урадимо и крећемо у изградњу почетком следеће године. Направићемо велику саобраћајницу преко Пожаревца до доњег Милановца, то је 66 километара пута, ускоро крећемо у изградњу те саобраћајнице, 21 км пута Кучево-Мајданпек ћемо направити до септембра - поручио је председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучић је истакао да му је битно да пензионери знају да ће и ове и следеће и сваке године бити значајно увећање пензија. 

- Пензионери који су највећи терет на својим леђима изнели, имаће сваке године повећање пензија. Повећања плата ове године могу да очекују људи запослени у здравству, просвети, полицији...Све ово што ја причам џабе нам је ако не будемо имали деце. Молим вас да размислите о томе. Видим да није у новцу. Најмање деце нам се рађа баш тамо где смо најбогатији, тамо где смо најсиромашнији имамо највише деце - поручио је председник.

На прве речи Вучићевог обраћања преко целе једне зграде на централном градском тргу развијена је огромна застава Србије. Вучић је тада застао и узвратио да је то дивна застава, као и да га никада у Пожаревцу није сачекао толико велики број људи и да одговорно тврди да ту има више народа него у свим градовима Србије, где се опозиција окупљала заједно, рачунајући и Београд.

Srbija
Србија / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

17:05
Председника Србије дочекао велики број грађана

Председника Вучића на Табачкој чаршији у Пожаревцу дочекао је велики број грађана који су њега и председницу Владе Ану Брнабић поздравили овацијама. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Грађанима се обратио и министар без портфеља задужен за регионални развој и рад јавних предузећа Милан Кркобабић, а након њега и председница Владе Ана Брнабић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

16:25
Председник стигао у Велико Градиште

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Велико Градиште где је обишао Спортску халу и терене. Председник је разговарао са младим спортистима и поручио им да не одустају од својих снова и пожелео им да постану шампиони. 

- За правилан развој младих Србије потребна су нам стална улагања у спорт и спортске активности. Следите своје снове, не одустајте, тренирајте, будите шампиони - поручио је Вучић младим спортистима.

- Желим да се лепо играте и развијате спортски дух, да научите да побеђујете, али и да пружите руку ако изгубите. Желим вам много победа и осмеха у животу - председник Вучић поручио је малишанима испред нове спортске хале у Градишту.

Мештани су са одушевљењем дочекали председника и у великом броју га поздравили. 

16:00
Нови Дом здравља у Кучеву

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Кучеву, где је обишао Дом здравља, да ће грађани тог места до пролећа наредне године, након завршене обнове те здравствене установе, имати, де факто, потпуно нови Дом здравља. У тај пројекат биће уложено 1,1 милиона евра, подвукао је председник и додао да се обнавља оно што, каже, деценијама није реновирано.

Председник је поручио да је држава, захваљујући уређеним финансијама, у могућности да уложи у тај крај три до четири милиона евра.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

- Одавно Србија није могла да улаже толики новац у Кучево. Данас можемо захваљујћи вашем стрпљењу - рекао је председник Србије и додао да се проблеми не решавају псовкама, већ напорним радом - рекао је он.

Више о томе читајте ОВДЕ.

15:45
Председник направио предах

Пошто је посетио неколико места у Браничевском округу, који данас обилази у оквиру кампање Будућност Србије, Вучић је предахнуо уз ручак, у једном ресторану у Петровцу на Млави.

Више о томе читајте ОВДЕ.

15:20
Вучић посетио Дом здравља у Кучеву

Председник Александар Вучић данас је у Кучеву обишао Дом здравља чија је реконструкција у току, а коштаће око 130 милиона динара. Председника су дочекали бројни грађани, а међу њима и деца обучена у традиционалну влашку и српску ношњу, као и представници локалне самоуправе и председник општине Владимир Стојановић.

Заменик директора Дома здравља Иван Рајичић рекао је да се у тој здравственој установи лечи око 13.000 зитеља Кучева, а ради 21 лекар и 53 медицинске сестре и техичари. Прва фаза реконструкције, која је коштала 19,1 милион динара је завршена, а укључила је комплетну обнову блока хемодијализе, на коме се тренутно лечи 11 пацијената, рекао је Рајичић. Такође, завршена је комплетна инсталациона и водоводна мрежа.

- Очекујемо да нам стигну одобрена средства, како би почела друга фаза реконструкције вредна 111 милиона динара - додао је Рајичић.

Он је појаснио да та фаза подразумева и реконструкцију крова, нову фасаду, набавку котлова и уређење платоа испред Дома здравља. Са председником су у Кучеву министар здравља Златибор Лончар и Марко Благојевић, директор Канцеларије за јавна улагања, која је обезбедила средства за обнову Дома здравља.

13:30
Хиљаде грађана Крепољина окупило се да чује обраћање председника 

- Хвала на овако величанственом дочеку, ја не знам да ли неко може оволико људи у Београду да окупи. Србија мора да улаже овде више новца, ово је једно од најлепших места у Србији - рекао је Вучић грађанима.

- Потребно да се уложи много новца у отпадне воде, секундарну канализацију, то је око 2 милиона евра. Тиме би Крепољин решио кључни инфраструктурни проблем, али и многа друга места - каже председник.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Председништво Србије

- Браћо рудари, нећемо дозволити да се затвори Јасеновац иако то из светске банке траже од нас. А то је важно не због вађих аплауза овде, већ због нечег другог. Данас држава има новца и хоће да уложи и у овај крај. Хоћу да се боримо и да део људи који су отишли у иностранство вратимо у ову земљу - рекао је Вучић. 

Како каже, Србија је после много година решила питање својих јавних финансија.

 - Данас из године у годину дугујемо све мање и мање. Знам да сте ви људи који знате да је решење у раду, марљивости и посвећености. Србија је издржавала у претходном периоду бројне спољне притиске. И то пре свега у питању КиМ – рекао је Вучић. Председник је истакао да су нас по том питању много одвлачили од стабилност и мира. - Тражимо од КФОР-а да гарантује безбедност и сигурност, али ако то они не учине, има ко. Нећемо дозволити убијање нашег народа – рекао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Председништво Србије

Председник је истакао да ће се борити и радити, нагласио је да живи за посао и рад.

 - У овој земљи постоји Устав и закони и они важе за све људе – рекао је Вучић.

- Све јавне објекте и у Крепољину и у Жагубици ћемо да обновимо. Хомоље је бисер Србије. Потребна нам је и ваша помоћ и подршка као и увек. Хоћу да вам се захвалим што сте дошли у оволиком броју – рекао је Вучић. 

Председник се захвалио грађанима на томе што воле Србију, и позвао све да 19. априла дођу у Београд, да, како је нагласио, прошетају и да покаж да је Србија земља марљивих, вредних и поштених људи.

12:55
Вучић одговара на питања новинара у Петровцу на Млави

Председник је након обиласка фабрике рекао да је фабрика изузетно уређена и да данас 40 људи ради у њој и да верује да ће још више људи радити ту.

- Трудићемо се да сачувамо пуну стабилност и да обезбедимо људима да несметано раде и обезбеде више новца - рекао је Вучић.

Како каже, потрудиће се да доведе неког већег инвеститора.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Коментаришући питање новинара о томе да су му претили, као и то да су му  дани одбројани, Вучић је рекао да то зна одавно и да те људе уопште не разуме.

- Када заустављате жене и претите шамарима, па вређате новинаре, ја то ништа не разумем. Када кренете са вешалима па са тестерама, када вас се скупи хиљаду мислите да можете да радите шта хоћете - рекао је Вучић.

Он је истакао да то што су упадали у Јавни сервис, а данас најављују и упад у просторије приватне телевизије, како каже, говори највише искључиво о њима.

Он је изразио очекивање да ће лопови који су унуштили и Петовац на Млави, и Ниш, и Нови Сад морати да договарају. 

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Мислим да ми су ми дани законом одбројани. Народ неће насиље. Не знам ко су им ментори, мислим да једна друга струка треба да да свој став – истакао је Вучић. 

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, он је рекао да је тешко видети излаз из ћорсокака у којим смо доспели не својом кривицома.

- Бачени смо у слепу улицу, а други су пажљиво возили до те улице. Надам се Приштинску да укине таксе, верујем да је могуће, а плашим се да то неће да учине и тиме смо ми у проблему и није ми лакше што су они у још већем проблему – навео је Вучић. 

Он је подсетио да је Србија била пред банкротством, а са сада четврту годину за редом имамо суфицит у буџету.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Говорећи о посети Петровцу на Млави, он наводи да су грађани љути на политичаре, посебно оне који су уништили фабрике.

- Петровац је веома леп и надам се да ће и они који овде живе, и они који су иностранству моћи да виде значајан напредак – истакао је Вучић.

12:27
Председник се обраћа грађанима у Петровцу на Млави

Председник је у Петровцу на Млави најавио улагања у објекте од јавног значаја, и да ће касарна које је процењана на 104 милиона бити дата општини на управљање, како би дошао неки инвеститор и запослио 300 људи. 

- Људи кажу недостају нам фабрике, све је разорено у претходним деценијама. Боримо се за сваку фабрику. Како смо тражили фабрике за Чачак, за Краљево... Никада нико није довео иневстироре, сада смо их нашли. Сада је време да доведемо фабрике у Пожаревац, Петровац, да градимо Дунавску магистралу. Људе може да нам врати само бољи животни стандард - истакао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучић је рекао да ће сву своју енергију дати за Браничевски крај и цео исток Србије. 

- Знам да разговарам са одговорним домаћинима који знају шта је посао, знам да и ви добро знате да само марљивим радом и посвећеношћу можемо да идемо напред. Само са јачањем наших јавних финансија можемо да идемо наред. Зато што смо стабилизовали јавне финансије и четврту годину за редом, суфицит у буџету. Много смо сиромашни, али показујемо како се на одговоран начин земља гради – рекао је Вучић. 

vucic
вуциц / Извор: Фото: Председништво Србије

Како каже, у Новом Саду није била ни једна фабрика 40 година, па како додаје, ни у Београду.

 - Овде их је било, па су их уништили. Све су разорили. Сваке године ће бити повећање пензија, али и плата у јавном сектору. Такође, и за пољопривреднике – рекао је Вучић. Истиче да се много тога урадило и за индустрију меда. 

- Даћемо земљиште, касарне, било ком инвеститору који жели да улаже овде. Хоћу вама да кажем, потребно је да имамо много више деце него у претходним годинама. Морамо да се боримо за нашу земљу и да вратимо део људи из иностранства. Даћемо посебан подстицај за наше вредне и марљиве људе који хоће да се врате – рекао је Вучић. 

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Како каже, и сви други ће имати посебне програме и моћиће да рачунају на подршку Србије. 

- Оно што је важно, јесте, да се боримо и да разумемо да само нашим радом и марљивошћу можемо да постигнемо резултате. Имамо проблем са Албанцима који може да дестабилизује цео регион. Уколико ту сачувамо, а верујем да хоћемо, мир и стабилност, очекује нас боља и сигурнија будућност за нашу децу – рекао је Вучић.

11:20
Вучић стигао у Жабаре, обратио се грађанима

Председник Вучић стигао је у Жабаре, где обилази радове на израдњи стамбеног објекта за избегла и расељена лица из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Он се захвалио грађанима који су га дочекали у Жабарима и додао да постоји само један разлог због којег није добре воље, а то су подаци о броју умрлих и рођених у Жабарима у прошлој години. 

vucic
вуциц / Извор: Фото: Председништво Србије

- Четири пута је више умрлих - он је поручио да нам је све џабе што радимо ако не будемо имали децу и подвукао да ће бити урађено све да грађани осетите да држава може више него раније.

Вучић је рекао да оно што га брине јесте број деце и све то што будемо радили, џабе нам је уколико не будемо имали деце.

-  Желимо да покушамо да вратимо свакога и не само из жабара, већ и све друге. Зато се боримо за различите инвестиције. Као држава ћемо гледати да поправљамо услове. Опремићемо све јавне објекте, основну школу у Жабарима, азбенсне цеви и водовод у Влашком долу. Желимо да покажемо снагу државе кроз канцеларију за јавна улагања. Желимо да људи виде да њихова држава напредује – рекао је Вучић. 

Како каже, Србија сада може снажније и боље.

 - Када су добри путеви, биће и више аутомобила. Нећемо да будемо срећни што нас је овде данас осам хиљада. Хоћемо да се боримо за нашу Србију, јер без наших села нема будућности Србије. Ви добро разумете да је у раду будућност. Од свађа се углавном губи, зато нам је важно да се определимо за будућност и да видимо како и на који начин да напредује економија и да деци обезбедимо сигурну будућност – рекао је Вучић. 

Према његовим речима, подстакнуће приватну иницијативу. 

- Спремни смо да помогнемо на razlličite начине. Желимо да на сваки начин уложимо и да покажемо да можемо више и да подстакнемо оне који су отишли да се врате и овде са својим породицама да граде своју будућност – рекао је Вучић. 

Он је истакао да ће предложити посебне подстицајне мере за поивретак људи на наша огњишта.

- Хвала вам на огромној подршци увек и на сваким изборима. Хвала што сте бирали одговорност и озбиљност. Ми ћемо вам вратити јер држава дана има и може, и то може захваљујући вама и зато што смо штетели и понашали се одговорно и озбиљно. Молим вас да размислите у останку у Србији и опстанку на свом огњишту – рекао је Вучић.

 

Вучић: Веома сам задовољан што је поступак новинара Славка Ћурувије доведен до краја!

Вучић: Веома сам задовољан што је поступак новинара Славка Ћурувије доведен до краја!

ВУЧИЋ ПОВОДОМ ПРИСУСТВА АЛБАНСКИХ ВОЈНИКА НА СЕВЕРУ КИМ: Све је то смишљено да би се Срби УПЛАШИЛИ

ВУЧИЋ ПОВОДОМ ПРИСУСТВА АЛБАНСКИХ ВОЈНИКА НА СЕВЕРУ КИМ: Све је то смишљено да би се Срби УПЛАШИЛИ

ВУЧИЋ ПРИХВАТИО молбу градоначелника Новог Сада: ПОМЕРЕН СКУП у оквиру кампање "Будућност Србија"

ВУЧИЋ ПРИХВАТИО молбу градоначелника Новог Сада: ПОМЕРЕН СКУП у оквиру кампање "Будућност Србија"

Вучић ће прво посетити Жабаре, где ће обићи радове на израдњи стамбеног објекта за избегла и расељена лица из Босне и Херцеговине и Хрватске. Затим ће у Петровцу на Млави обићи фабрику за производњу пелета "Еко Степ Pellet", а након тога ће у Крепољину разговарати са грађанима.

Током посете Браничеву, Вучић ће обићи и дом здравља у Кучеву, као и спортску халу и терен у Великом Градишту. На крају посете, председник ће се грађанима обратити на централном скупу у Пожаревцу. Осим Вучића, на скупу ће се грађанима обратити и премијерка Ана Брнабић.

Кампања "Будућност Србије" почела је 7. фебруара, а како је сам Вучић рекао, циљ је да грађанима представи шта је све до сада урађено и који су даљи планови, али и да чује њихове сугестије и жалбе.